Dodaj firmu

Baterija Mag Elektrik

Mag Eelektrik iz Mladenovca ima najveći lager rasvete, od sijalica, lampi, LED traka, kablova i prateće opreme
Pročitaj više

Kralja Aleksandra Obrenovića 79
Mladenovac, Beograd

Baterija Battery shop AVA

Battery shop AVA nudi najveći izbor baterija vodećih proizvođača, kao i zamenu dotrajalih baterija Osim toga, u našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman rasvete, bilo da je u pitanju standardna ili štedljiva LED rasveta, strujni program, različiti kablovi i priključci.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 229, lokal 104
Novi Beograd, Beograd

Baterija NEXALLIGHT

Nexallight je prodajni salon unutrašnjeg i spoljašnjeg osvetljenja, dizajnirane i lux rasvete.
Pročitaj više

Ivana Milutinovića 91
Borča, Beograd

Baterija LUCE

Uživajte u lepo osvetljenom ambijentu Vašeg životnog ili radnog prostora, uz kvalitetnu i inovativnu rasvetu LUCE. U našoj ponudi očekuje Vas veliki izbor rasvete iz uvoza, ali i naš brend LUCE, koji karakterišu savremen dizajn i jednostavna ugradnja.
Pročitaj više

Nova Mokroluška 15
Voždovac, Beograd

Za sam početak našeg teksta o baterijama, upoznaćemo se sa njiihovom definicijom – baterija spada u primarne izvore električne energije zato što pretvara hemijsku energiju u električnu. Drugačiji naziv za bateriju je primarni galvanski element. Ti elementi se smatraju primarnim hemijskim izvorima struje.

U daljem tekstu možete da pročitate o raznim vrstama baterija: za bežične telefone, za usisivače, za satove, za slušne aparate, za panik lampe, dečije automobile, baterije za fiskalne kase, za invalidska kolica... kao što vidimo, postoje zaista različite vrste baterija i zbog toga nastavite da nas čitate.

Dugmaste baterije

Dugmaste baterije mogu biti napravljene na bazi litijumske tehnologije. Njihova osnovna namena je da se koriste za igračke, daljinske uređaje, u mernim instrumentima, matičnim pločama, digitronima... Ovakve baterije ne sadrže opasne materije niti živu. Ako želite pouzdan rad nekog uređaja, tada možete da koristite dugmaste baterije.

Baterije za sat

Kada kupujemo bateriju za sat, tada želimo da ona traje dugo i da je kvalitetna, kako bi nam sat stalno pokazivao tačno vreme. Visok kvalitet osigurava intenzivan rad časovnika, a ukoliko nikada niste menjali bateriju, kada navratite u odabranu prodavnicu možete da se posavetujete sa stručnim licima koja će vam izvršiti zamenu.

Litijumske baterije

Litijumske baterije su pouzdane i izuzetno kvalitetne, što im obezbeđuje maksimalno trajanje i pouzdanost u radu. Ovakve baterije koristi dosta različitih uređaja, kao što su medicinski uređaji, fotoaparati, merni uređaji, baterijske lampe. Koliko je kvalitetna govori i činjenica da i posle deset godina skladištenja i dalje radi besprekorno.

Baterije za usisivače

Ovde ćemo se pozabaviti terminom reparacija baterije. To znači da se ceo set ćelija zamenjuje novim, koji je visokog kvaliteta. Tako se dobija baterija koja je isto što i nova. Te nove ćelije mogu se puniti i prazniti od 500 – 1000 puta, što znači veoma dug životni vek.

Alkalne baterije

Ovo su baterije koje su najčešće korišćene. One imaju izuzetno širok spektar primene, pa se tako koriste za kućnu elektroniku, fotoaparate, satove, igračke, medicinske uređaje i mnogo toga drugog.

Industrijske baterije

Industrijske baterije imaju veliku snagu, mogu biti kapaciteta 1300 mAh i odlikuje ih brzo punjenje, kao i pražnjenje konstantnom stujom. Njihova najčešća upotreba je u ručnim alatima.

Punjive baterije

Punjive baterije mogu biti punjenje velikim strujama, pri čemu je najbolja opcija koristiti punjač. Kada se završi punjenje, savet je da se ostave da se ohlade na sobnoj temperaturi.

Eksterne baterije

Eksterne baterije služe da uređaji koje koristite ne bi bili „kratke pameti“, odnosno, omogućavaju punjenje gde god da se nalazite. Ovo je posebno zgodno za smartfone i tablete.

Baterije za bežične telefone

Ovo su baterije koje su fabrički formirane i spremne su za upotrebu čim ih izvadite iz pakovanja. One su punjive, i mogu da se dopunjavaju oko 1000 puta. Dobar savet jeste da baterije za bežične telefone ne punite svakoga dana po nekoliko puta, već kada se skoro sasvim isprazne, na šta će vam telefon signalizirati određenim zvukom. Ukoliko biste bateriju često dopunjavali, tada bi ona za manje od godinu dana izgubila svoj kapacitet.

Baterije za slušne aparate

Da bi slušni aparat radio normalno, neophodna mu je adekvatna baterija. To su zapravo akumulatori električne energije koji su zasnovani na tehnologiji cinkovog oksida. To bi značilo da je potreban kiseonik iz vazduha da bi one mogle da rade.

Baterije za dečije automobile

Za dečije automobile se koriste proverene baterije svetskih proizvođača, i u ponudi je širok izbor, tako da ćete lako pronaći bateriju za odgovarajući model automobila.

Baterije za panik lampe

Pored ove namene, baterije za panik lampe mogu da se koriste i za druge uređaje, koji pri svom radu koriste baterijsko napajanje, a to mogu biti merni uređaji, alarmni sistemi, vage i dr.

Baterije za panik lampe su veoma kvalitetne i napravljene su prema AGM tehnologiji.

Baterije za toki voki

Baterije za toki voki su punjive, i omogućavaju dugotrajan rad uređaja. Ukoliko niste sigurni u vezi karakteristika baterije za toki voki, najbolje je da se posavetujete sa osobljem odabrane prodavnice.

Baterije za fiskalne kase

Kada birate baterije za fiskalne kase, najbolje je da se odlučite za modele koji imaju najbolji odnos cene spram kvaliteta, tako da će biti omogućeno maksimalno trajanje baterije i odlične performanse. Mogu da se pronađu sa različitim kapacitetima i u raznim dimenzijama.

Baterije za invalidska kolica

U prodavnicama ove vrste robe mogu se pronaći akumulatori i razne vrste baterija koje se koriste za napajanje invalidskih kolica, ali isto tako i za druge vrste električnih vozila.

RC baterije

RC sistemi su high-tech električni uređaji, pa je zbog toga neophodno da se koristi adekvatan izvor električne energije. Preporučuju se pakovanja zavarenih baterija da bi se obezbedila neophodna energija u odašiljačima, raznim prijemnicima...

AA baterije

Punjive AA baterije imaju dug vek trajanja, pri čemu daju veliku impulsnu struju, i mogu izdržati i do hiljadu punjenja i pražnjenja.

AAA baterije

One mogu imati takozvani memory efekat, koji se javlja kao posledica tehnološko-tehničkih svojstava hemije koja se nalazi u bateriji, a životni vek je od trista do petsto pražnjenja i punjenja.

*Za sve dodatne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane