Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Barum gume
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Barum gume

Barum je brend koji nastupa na tržištu u sklopu Continentala AG, a reč je o kompaniji koja ima sedište u Republici Češkoj. 

 

 

Zanimljivost vezana za ovu kompaniju jeste da je nastala davne 1924. godine i da je u početku proizvodila đonove za cipele. Danas se razvila u veliku gumarsku kompaniju.

Letnje Barum gume

U ponudi ovog brenda možete pronaći letnje gume koje se mogu pohvaliti visokom ekonomičnošću, jer su veoma kvalitetne pa mogu preći veliki broj kilometara. Pored toga, poseduju dobru otpornost na akvaplaning, i pružaju vam sigurno prijanjanje pri kočenju ili ubrzanju.

U prilog tome da je Barum guma veoma štedljiva, govori i podatak da je smanjeno neravnomerno trošenje gume.

Zimske Barum gume

Možda imate visoke kriterijume kada je zimska guma u pitanju, pa tražite od nje da najpre ima povoljnu cenu, zatim da bude otporna na habanje, da prelazi veliki broj kilometara, kao i da ima mali otpor pri rotaciji zbog čega vaš račun za gorivo neće porasti – u tom slučaju su zimske Barum gume idealno rešenje za vaše potrebe i zahteve.

Barum gume od 13’

Možda se pitate na koji to način zimska Barum guma ostvaruje sve te nabrojane prednosti? Evo objašnjenja. Dezen ove zimske gume ima dodatne uzdužne kanale po obodu gume, koji smanjuje delovanje sila u gazećem sloju. 

Barum gume od 14’

Iz navedenih razloga, Barum gume prilikom rotacije imaju smanjeni otpor zbog čega je i količina goriva koja je potrebna da sagori za njihovo okretanje dosta manja. Pomenuti uzdužni kanali presecaju široke obode gume, i obavljaju još i ulogu poput brisača na vetrobranu – oni odvode vodu sa gazećeg sloja, a vama omogućavaju stabilnost prilikom vožnje po bljuzgavici i vlažnom putu.

 

Barum gume od 15’

Kao što vidite, kompanija Barum stalno radi na usavršavanju performansi guma, tako da su njihovi novi pneumatici uvek barem za nijansu bolji od starih serija. Masivni centralni kanali, poseduju nazubljene ivice, koje prosto „grabe“ sneg, sprečavajući pri tome da on klizi duž kanala.

Barum gume od 16’

Barum gume odlično prijanjaju na snežnoj podlozi, upravo zahvaljujući napred opisanim karakteristikama. Pneumatici se mogu pohvaliti sigurnim i lakim startom, dok je zaustavni put kraći. 

Barum gume od 17’

Sam gazeći sloj je prekriven mrežom lamela, koje imaju različitu dubinu. Lamele stoje pod različitim uglom u odnosu na ivice blokova. Zahvaljujući tome, Barum zimske gume zadržavaju optimalnu tvrdoću prilikom vožnje. Na taj način možete preći veliki broj kilometara, a da gume budu kao nove, to jest, neishabane.

Barum gume od 18’

Kada govorimo o letnjim gumama ovog proizvođača, neki modeli su opremljeni indikatorom trošenja guma, koji će vam pokazati da li je dubina šare otišla ispod zakonskog minimuma. 

Druge dobre osobine su da je Barum guma stabilna na suvoj podlozi i pravovremeno reaguje na komande. Ona može imati asimetrični dizajn, zahvaljujući kome je veoma otporna na akvaplaning. Bez obzira na vlažnost terena, Barum pneumatik sigurno prijanja pri ubrzavanju i kočenju. 

Iz svega napisanog možemo zaključiti da vam gume ovog proizvođača osiguravaju sigurnu vožnju, uz ekonomičnost i uštedu, što je veoma bitno svakome od nas. 

Barum gume – cena:

Za Barum gume, za letnju sezonu, potrebno je platiti između 3800 din. i 21900 dinara, dok za zimski period Barum pneumatici koštaju od 5100 din. sve do 23000 dinara. Na cenu utiče više faktora, kao što je visina, širina i prečnik gume. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

23.10.2018
Uros Filipovic

Barum su vrhunske gume na koje mozete u potpunosit da s eoslonitepo svakom pitnaju. Barum gume su gume koje su siguro vrhunskog kvaliteta i koje se sigurno isplate da se kupe.

14.09.2017
Filip Milutinovic

Po meni generalno govoreci, nije bitno samo to da se Barum gume dobro i kvalitetno plate. Veoma je vazno da situacija koliko samo mogu da vidim slobodno bude daleko bolja od toga.

05.05.2017
Jovana Milinkovic

Ukoliko nesto valja u celoj prici, onda su to svakako barum gume. Od njih tesko da moze da postoji nesto bolje.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Mogu samo da kazem da su ovo najbolje gume na svetu i da se bez njih zaista ne moze.

07.04.2017
Lea Stankovic

Po pravilu, sto se ovih guma tice, sigurno je kvalitet nesto sto je i vise nego vazno. Sve drugo stvari su onda samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

23.03.2017
Todor Markovic

Nisu ipak ove cne nesto sto je previse skupo. Sve drugo je samo cisto gubljenje vremena.

09.03.2017
Simona Vucinic

Sto se tice ovih guma, naravno da je kvalitet veoma vazan.

05.03.2017
Janko Zivanovic

Uvek po pitanju ovih guma treba strogo da vodite racuna o kvalitetu. Od njega ipak ne postoji nista bolje.

04.03.2017
Marta Dencevic

bar bi ovo trebale da budu gume koje su narocito dobrog kvaliteta.

14.02.2017
Petar Jankovic

Licno mislim da su ovo fantasticen gume od kojih zaista ne postoji apsolutno nista bolje.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Moram od samog pocetka da budem iskrena i da kazem da niakda do sada nisam cula za ovaj tip gume.

18.01.2017
Ivan Stojanovic

Koliko je samo meni poznato, ovo su posebne gume. Ako se bas za njih odlucite sigurno je samo to da se necete pokajati.

29.12.2016
Nikolina Pantelic

Ovo jesu bas onako dobre gume ali je problem u tome sto veoma puno kostaju. To svakako nije za zanemarivanje.

13.12.2016
Marko Petrovic

Ako su stvarno tako dobre ako sto im i samo ime zvuci onda u svakom slucaju vredi ove gume i da se kupe.

25.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju barum guma, samo treba da posetite radnju Trans Lasa i da se bas na tom mestu uverite sta znaci kvalitet.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Nisam do sada cula da neko ima bas ovakve gume. Mada, sigurno da ima takvih ljudi.

16.09.2016
Dusan Markovic

Barum su vrhunske gume na koje mozete u potpunosit da s eoslonitepo svakom pitnaju. Barum gume su gume koje su siguro vrhunskog kvaliteta i koje se sigurno isplate da se kupe.