Balanopostitis Beograd

Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Kralja Petra 71a
Beograd

Balanopostitis Kragujevac

Adresa: Kopaonička 1II/2
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Balanopostitis
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Balanopostitis

Mnogi od nas nikada nisu čuli za ovu bolest, ali ako imate zapaljenje vrha i kožice penisa, onda ste dobili balanopostitis. Ovo je zapravo, zapaljensko oboljenje samo glavića polnog organa kod muškaraca, dok je postitis zapaljenje unutrašnjeg dela kožice genitalija. 

Balanopostitis – uzroci nastanka

Promene na polnom organu muškaraca najčešće nastaju bakterijskom infekcijom, koja je izazvana stafilokokom, streptokokom, trihomonasom, Ešerihijom coli. Zatim, infekcije izazvane kandidom, traumom, nedovoljnom higijenom, iritacijom sapunima i dezinficijentnim sredstvima. Najčešće se javlja kod neobrezanih muškaraca zbog tople i vlažne sredine. 

Balanopostitis – simptomi

Spomenimo najpre balanopostitis simpleks, ili obični, kada su promene na glaviću ili kožici u vidu crvenila, otoka, sekrecije, a nekada se stvaraju manje ili veće ranice. Pacijent oseća svrab, žarenje i smetnje pri mokrenju. Najćešći uzročnici ove vrste balanopostitisa su bakterijske infekcije, mehanički ili hemijski nadražaji.
Kandidijatični balanopostitis, se karakteriše sjajnim crvenilom, pojavom beličastih mehurića, svrabom, pečenjem, što su sve simptomi koji su izazvani razmnožavanjem gljivice Candide. Ova vrsta balanopostitisa se najčešće javlja kod dijabetičara, kod primene antibiotika, ili jednostavno – kada vam padne imunitet.
Treća vrsta balanopostitisa je – balanopostitis erosiva cicirnata. Ovo oboljenje ima hroničan tok, u vidu nepravilnih beličastih, policikličnih crvenih i sivo-beličastih promena. 

Dijagnoza balanopostitisa

Dijagnozu će uspostaviti vaš dermatolog na osnovu kliničkog pregleda i kliničke slike. Ukoliko je potrebno, lekar će vas upututi da obavite dodatna ispitivanja, bris radi izolacije uzročnika. I vašeg seksualnog partnera je potrebno pregledati i lečiti.

Balanopostitis lečenje

Najpre, važno je ukloniti predisponirajuće faktore. To bi značilo, pranje vodom i vrlo blagim sapunima, te ispiranje rastvorom hipermangana. U zavisnosti šta je uzročnik, lečenje se sprovodi antibioticima ili antimikoticima, te lokalno ili sistemski.
Ukoliko primetite promene ovog tipa, potrebno je da se odmah javite vašem dermatologu, jer bolest može preći u hroničnu, odnosno, da vam sluznica postane sjajna, glatka, istanjena i da ima smanjenu elastičnost. Mogu se takođe razviti komplikacije kao što je fimoza, odnosno, nemogućnost prevlačenja kožice, ili parafimoza što bi značilo da je rub kožice stegnut iza glansa i praćen je otokom.

Balanopostitis – lečenje – cena

Cena pregleda kod dermatologa, kreće se od 2000 do 3500 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Milica Markovic
Balanopostis je koliko je meni poznato naziv za razlicita gljivicna oboljenja kod muskaraca. Ukoliko muskarci obole od te bolesti, najbolje da sto pre odu kod lekara kako bi se doveli u red.
Stojance Ristovski
U svakom slucaju, nije on nesto sto je bas toliko jeftino. Tako bar ljudi oko mene kazu. Sva sreca pa do sada nisam imao problema sa balanopostitisom ali da kojim slucajem jesam gledao bih na prvom mestu da pronadjem bas neku proverenu dermatolosku ordinaciju.
Marina Zivkovic
Ukoliko se odlucite za kvalitetne terapije onda odmah treba da znate da one nisu ni malo jeftine kako god da okrenete.
Milen Jovanovic
Sto se ove bolesti tice, sigurno cete pre ili kasnije moci da se odlucite za kvalitet. Sve druge stvari su daleko manje vazne i bitne.
Jovana Milinkovic
balanopostitis je nesto sto pre ili kasnije treba da se plati. druge stvari su veoma lose resenje.
Filip Milutinovic
Mora on kako god da okrenete da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga. Hocu da kazem da se on zapravo jako tesko leci.
Lea Stankovic
Ukoliko mene vec pitate, po mnogo cemu je ovo lose resenje. Ukoliko se vec za njega odlucitice, pre ili kasnije se necete pokajati.
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju je ovo bolest koja je i vise nego teska Sve drugo je pitanje vremena.
Simona Vucinic
Problem je u tome sto je ovo bolest ciji lecenje mora da dosta kosta.
Todor Markovic
Po meni su svi ovi tretmani i vise nego cisto gubljenje vremena. Pre svega smatram da su stvoreni za uzimanje novca.
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, sto se tice balanopostitisa, samo treba da pronadjete neke pouzdane meleme koji vam zaista mogu pomoci.
Janko Zivanovic
Sva sreca pa do sada nisam bas imala neka previse teska iskustva po ovom pitanju. Sve drugo je daleko manje vazno.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, sto se tice balanopostitisa veoma je vazno da odmah shvatite da je vema bitno da se odlucite za kvalitet i da je sve drugo daleko manje vazno.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, ovde je najvaznije da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je zapravo manje vazno.
Nikolina Pantelic
Po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista oko toga ne treba da se brinete.
Ivan Stojanovic
Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista oko toga ne treba da brinete. kada to kazem, mislim pre svega na to da je veoma vazno da se posvetite nekoj proverenoj dermatoloskoj ordinaciji.
Jana Stankovic
Realno govoreci, po ovom pitanju je veoma znacajno da se posavetujete sa nekom proverenom dermatolosko ordinacijom kao sto je to primera radi Dermarol.
Biljana Brankovic
Ukoliko vam je potreban kvalitetan tretman balanopostitisa, ubedljivo je onda najbolje resenje za vas da posetite kliniku koja se zove Dermamedikus.
Marko Petrovic
Balanopostitis je nesto u sta mozete da imate puno poverenje da vam poprilicno moze otezati zivot. Zbog toga je svakako potrebno da se kvalitetno posvetite resavanju ovog problema.
Dusan Markovic
U svakom slucaju ukoliko se ta bolest na prvom mestu odnosi na muskarce, strogo je vazno da svaki od nas vodi racuna o licnoj higijeni. pri time, ukoliko vec nastupe po ovom pitanju problemi, najbolje je da se posavetujete sa nekim strucnim licem.
Ivana Petrovic
Balanopostis je koliko je meni poznato naziv za razlicita gljivicna oboljenja kod muskaraca. Ukoliko muskarci obole od te bolesti, najbolje da sto pre odu kod lekara kako bi se doveli u red.