Bachata je ples koji jednostavno morate da naučite! Zbog čega to kažemo, saznajte u nastavku našeg teksta – uzbudljivo, zavodljivo, senzualno...

bachata

 

Šta je bachata?

Bachata je ples koji potiče iz Dominikanske republike. i igra se uz muziku koja se isto tako zove. Vrlo je zanimljivo što se osnovni korak koji se izvodi, zapravo sastoji od četiri koraka. Takođe, osobenost bachate je što partneri mogu igrati zajedno, ali i odvojeni jedan od drugoga. Kako će plesati, zavisi od njihovog raspoloženja.

Bachata ples

Kod baćate, muškarac vodi svoju partnerku i to na taj način što joj gornjim delom tela i svojim rukama daje signale, dok mu ona odgovara tako isto i prati ga.

U Severnoj Americi i Evropi razvili su se različiti stilovi, kao što su Bachatango, Moderni i Tradicionalni. Kod osnovnog koraka bachata plesa, kretanje se izvodi sa jedne na drugu stranu. U zavisnosti od stila, razlikuje se i broj koraka kod osnovnog, pa tako dominikanski stil poseduje osam koraka.

bachata cena

 

Ples bachate

Kretanje može da bude unutar kvadrata, i pri tome se koraci od jedan do tri i od pet do sedam izvode tako što se prenosi težina na onu nogu na koju se staje, a na četiri i osam, težina se ne prebacuje, nego se podiže cela noga ili samo stopala, a može i da se izbaci kuk.

Vrlo je interesantno da je u baćata muzici, svaki četvrti takt posebno istaknut i naglašen. U odnosu na smer prethodnog koraka, kuk se izbacuje u suprotnu stranu.

Baćata ples

Ako se gledaju osnovni koraci, tada je baćata slična salsi, i to tako što se broji jedan, dva, tri, pa pauza, i pet, šest, sedam, pa onda pauza. Ipak, ono što razlikuje bachatu i salsu je kretanje, izvođenje koraka, odnosno, sam karakter plesa je drugačiji.

Bachata dance

Kada se igra bachata dance, plesači se kreću napred i nazad, u stranu, u krug, a mogu i da igraju u mestu. Zbog svega ovoga, bachata podseća na merenge.

Bachata koraci

Potrebno je da naučite osnovni korak i da to ukombinujete sa gore navedenim kretnjama, što zapravo, uopšte nije teško. Međutim, da biste pravilno izveli figure, potrebno je da vežbate, isto kao kada učite da igrate salsu, na primer. Ako već znate da igrate salsu, tada te iste figure možete da izvedete i dok plešete baćatu.

Originalni stil predstavlja dominikanska baćata, i ovim stilom plešu ljudi na Karibima. Stil karakteriše odskakivanje ali moguće je igrati i bez njega, ima dosta rada nogu, a način kretanja je slobodan. U igru se ubacuju kratki okreti, a plešete odvojeno ili uz partnera.

Tradicionalni baćata stil je korišten najčešće u celom svetu, a ono što ga odlikuje je blago izbacivanje kuka, kod četvrtog takta koji je naglašen, i pleše se blisko uz partnera.

Moderan stil je kombinacija urbane baćate i baćatanga.

Baćatango ima elemente argentinskog tanga, a karakteriše ga zatvoren stav koji ima dosta pauza, okreta, kikova.

Bachata cena

Cena jednog časa je u proseku oko 500 dinara.

*Cene su prikazane samo orijentaciono, a za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate plesne škole koje se nalaze oglašene na stranici koju upravo čitate.

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Bachata
Pitaj firme