Trebaju vam Avio karte Beograd – Lisabon? Lisabon nudi mnogo toga, i može se reći, sve na jednom mestu. Ako imate dilemu koji grad posetiti za vreme godišnjeg odmora, i ako volite drugačije stvari u odnosu na svoju lepšu/jaču polovinu, Lisabon je pravi izbor.

Znamenitosti Lisabona

Pročitaj više

Trebaju vam Avio karte Beograd – Lisabon? Lisabon nudi mnogo toga, i može se reći, sve na jednom mestu. Ako imate dilemu koji grad posetiti za vreme godišnjeg odmora, i ako volite drugačije stvari u odnosu na svoju lepšu/jaču polovinu, Lisabon je pravi izbor.

Znamenitosti Lisabona

Najpre, u Lisabonu je klima predivna, i iznad sebe ćete stalno posmatrati prelepo plavo nebo, koje je bistro tokom većeg dela godine. Mesta Eštorila i Kaškaiša se nalaze u blizini Lisabona, pa tu možete da kombinujete različite vrste uživanja kao što su kupanje, sunčanje, ali i razgledanje znamenitosti i praćenje kulturnih dešavanja.Ulice Lisabona su široke, gostoprimljive, a stari kvartovi će vas oduševiti. Interesatntno je da se Lisabon prostire preko sedam brda. Glavna oblast za kupovinu i biznis je okrug Baisha, u regiji Tejo.Lisabon je tako zanimljiv, da će vas sam pozivati da ga istražite, bilo da se odlučite da idete peške, ili koristeći gradski prevoz koji se sastoji od podzemne železnice do starih tramvaja, i čuvenih gradskih žičara. Njihova uloga je samo da vas popnu ili spuste niz ulicu.Odlično mesto sa koga bi mogli da krenete u obilazak grada je Baiksa. Na južnom kraju se nalazi Praca do Comercio, što je zapravo kapija koja je prekrivena elegantnim arkadama.Možda želite nešto da prezalogajite i povratite energiju za dalje razgledanje? U koji god restoran da uđete, nećete pogrešiti, jer je hrana izvrsna. Zamak Sao Jorge je svakako mesto koje morate da vidite, sve zajedno sa njegovim okruženjem, zidovima i stazicama. Možete se prošetati Alfama, što su zapravo ulice koje se nalaze iza zamka, gde ćete videti i katedralu Se. Ako volite muziku, i to fado – tužnu i poetičnu, ostaćete zadivljeni slušajući pevačicu i gitaristu. Bairro Alto, postaje živ kada padne noć, i tu se nalaze razni barovi i restorani, pa ćete moći da iskusite noćni život Lisabona.

Koliko traje let od Beograda do Lisabona?

U avionu ćete provesti nešto manje od četiri sata, ako putujete direktnom linijom. Koliko ćete tačno putovati, zavisi i od avio kompanije koju ste izabrali ali i od čekanja na aerodromu, ukoliko presedate.

Koliko su udaljeni Beograd i Lisabon?

Ova dva grada deli 3200 kilometara, pa se iz tog razloga uvek preporučuje da letite avionom, jer je to najlakša, najbrža i najjednostavnija varijanta.Koliko iznosi vremenska razlika između Beograda i Lisabona?Kada sletite na aerodrom, moraćete da vaše časovnike pomerite unazad za jedan sat.

Aerodrom u Lisabonu

Sada nas sve zanima gde ćemo to sleteti. Portela je naziv lisabonskog aerodroma, što je ujedno i najveća vazdušna luka u Portugaliji. Portela se nalazi veoma blizu centra, i to na svega sedam kilometara.

Koja je cena avio karte od Beograda do Lisabona?

Ovo je veoma važna stavka svakome od nas, pa ćemo navesti da cena karte zavisi od toga kojom avio kompanijom letite, potom da li je let u jednom smeru ili znate kog tačno datuma se vraćate u Beograd, pa možete kupiti povratnu kartu koja ima povoljniju cenu.U tom smislu, za povratnu kartu trebalo bi izdvojiti od 240 do 840 evra, a ako letite u jednom pravcu, cena je oko 250 evra. Objasnićemo za kraj, da je cena povratne karte od 240 evra namenjena za ekonomsku klasu.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst