Dodaj firmu
Mini aparat za šećernu vunu
Mini aparat za šećernu vunu
5.990 din.3.990 din.
Popust 34%

Kada ste bili na Novogodišnjem vašaru ili na nekoj drugoj sličnoj svečanosti, sasvim sigurno ste primetili aparat za šećernu vunu. U ovom tekstu možete da saznate razne korisne i zanimljive informacije o ovom slatkišu ali i to kako da ga napravite u sopstvenoj režiji. Pa, da krenemo!

Aparat za pravljenje šečerne vune

Dakle, šta je tačno šećerna vuna i odakle ona potiče? Prvi put, ona je napravljena u Americi. Prvu električnu mašinu za pravljenje šečerne vune su patentirali i konstruisali Džon Vorton i Vilijam Morison, iz Nešvila, jedan stomatolog, a drugi poslastičar. Sve se to događalo davne 1897. godine.

1904. godine, ova mašina je po prvi put predstavljena široj javnosti, i to u Sent Luisu, na svetskoj izložbi.

Aparat za šećernu vunu – prodaja

Naravno, od tada do sada ovaj aparat se značajno izmenio, tako da savremene modele danas možete da izaberete putem lepo osmišljenih web šopova prodavnica malih kućnih aparata.

Na njihovim prezentacijama su uredno predstavljeni različiti modeli, i njihove karakteristike moguće je pročitati kroz kratki tekstualni opis. Naravno, tu je i fotografija aparata koja se može pogledati iz više uglova i pod uvećanjem.

Kada se odlučite  za kupovinu, aparat za šećernu vunu jednostavno dodajete u korpu, nakon čega potvrđujete porudžbinu ostavljanjem podataka za isporuku na željenu adresu. Sledi plaćanje u najbližoj pošti ili banci, ili iz udobnosti doma putem e-bankinga.

Kada uplata bude evidentirana kod prodavca, on će vam poslati aparat koji stiže na adresu najkasnije u roku od dva do tri radna dana, pod uslovom da se u trenutku naručivanja nalazio na lageru.

Aparat za izradu šećerne vune

U prodaji postoje zaista različiti modeli i i njihova cena uslovljena je performansama. Na primer, aparat može biti snage 450 W, a priprema je sa kristal šećerom ili bombonama za različite ukuse.

Inače, šećerna vuna se dobija tako što se šećer topi na temperaturi od 150 stepeni, a zatim se tako rastopljen, snagom centrifugalne sile izbacuje kroz niz rupica koje se nalaze na rotirajućoj glavi mašine, i tako se stvore veoma tanke i mekane niti.

Te niti nalikuju na vunu, pa otuda i naziv šećerna vuna. Odmah nakon toga, niti se namotavaju na drveni štapić, pošto se brzo ohlade i očvrsnu. Šečer može da bude obojen bojama koje su prirodne, tako da vuna na kraju bude plava, roze, žuta... Kada je reč o ukusima, moguće je birati između banane, vanile, lubenice, čokolade, maline...

Važno je naglasiti da je upotreba svih vrsta aparata za pravljenje šećerne vune veoma laka i jednostavna, i da praktično ne možete da pogrešite. Osim toga, održavanje i čišćenje je takođe lako.

Aparat za šećernu vunu – cena:

Prosečna cena aparata za izradu šećerne vune se kreće oko 7000 – 8000 dinara, što zavisi od karakteristika.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Idi na vrh strane