Antiparazitski tretman Beograd

Adresa: Koste Glavinica 2, lokal 5
Beograd
Adresa: Velizara Stankovića 7a
Beograd
Adresa: Romanijska 44
Beograd
Adresa: Jelisavete Andrejevic 6
Beograd
Adresa: Molerova 45
Beograd
Adresa: Sarajevska 59 (u dvorištu)
Beograd
Adresa: Dragačevska 15, Lekino Brdo/Sumice
Beograd
Adresa: Save Mrkalja 28
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 229, lokal 12
Beograd
Adresa: Vojislava Ilića 40
Beograd
Adresa: Nikole Dobrovica 44 lok1a
Beograd
Adresa: Blagoja Parovića 25, Banovo Brdo
Beograd
Adresa: Miloša Pocerca 28
Beograd
Adresa: Stevana Opačića 38
Beograd
Adresa: Palmotićeva 25, Kralja Milutina 1, Vračar
Beograd
Adresa: Španskih boraca 22a/e,lok.12
Beograd
Adresa: Bulevar Maršala Tolbuhina 33a (bivša Goce Delceva)
Beograd
Adresa: Poručnika Spasića i Mašere 24
Beograd

Antiparazitski tretman Novi Sad

Adresa: Ilije Birčanina 27
Novi Sad
Adresa: Bulevar Patrijarha Pavla 65
Novi Sad
Adresa: Mičurinova 40
Novi Sad
Adresa: Vardarska 1c
Novi Sad
Adresa: Bulevar Oslobođenja 78
Novi Sad
Adresa: Jevrejska 13
Novi Sad
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Antiparazitski tretman
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Antiparazitski tretman

Imati psa ili mačku, znači imati jednu lepu obavezu, koja nam donosi dosta radosti. Ove drage životinje čine naše živote sadržajnijim, tako da je postalo uobičajeno, da sve velike porodice, imaju i krznene ljubimce, koje najviše vole najmlađi članovi. 
 
 
Psima i mačkama je pre svega potrebna ljubav, ali su tu i neke jednostavnije potrebe kao što je hrana ili redovna šetnja. Da ne spominjemo igru, pošto naši ljubimci nemaju druge obaveze, sem da se maze i da se ludiraju.
Ipak, vaše obaveze, kao odgovornog vlasnika se tu ne završavaju. Postoje paraziti, spoljni i unutrašnji, od kojih morate zaštiti svoje ljubimce, iz prostog razloga što to može biti opasno i za vas i vaš dom, ali pre svega za vašeg mezimca.

Čišćenje pasa i mačaka od buva i krpelja

Kada granu prvi prolećni dani, svakako ćete biti aktivniji u šetnji sa svojim psom, a mačka će početi neumorno da se igra u dvorištu. Iz trave i grmlja vreba svašta – buve i krpelji. Zašto je to toliko neugodno, lako ćemo objasniti uz pomoć dva primera.
Naime, pas ili mačka mogu uneti buve u vašu kuću. Jedan deo buva će se zadržati na životinji, a drugi će potražiti svoje mesto po celom domu – u pukotinama parketa, u nameštaju, krevetima... Niko ne želi ove male, crne ružne i zarazne podstanare.
Sa druge strane, kada je reč o krpljima, znamo da je taj insekt opasan u smislu, da ako nas ujede, često moramo potražiti lekarsku pomoć, pošto deo krpelja ostaje u našem telu i samo ga medicinsko osoblje može pravilno izvaditi. A kada su u pitanju pas ili mačka, oni će imati iste te probleme, ali ih može ujesti i zaraženi krpelj. Vlasnici kojima se to dogodilo, znaju o čemu pričamo, jer tada pas zna biti veoma bolestan, a proces izlečenja može potrajati. 
Pri tome ćete morati da potrošite izvesnu svotu novca za suzbijanje problema koje izazivaju buve i krpelji, da biste izlečili psa ili mačku.

Kako zaštititi psa i mačku od buva i krpelja?

Sve gore pobrojane brige, vi uopšte ne morate imati, niti o istima razmišljati. Dovoljno će biti da svoje krznene ljubimce preventivno osigurate. Kako to postići?
 
 
Danas u veterinarskim apotekama i pet šopovima, postoje razni preparati, koji deluju tako što kroz površinski sloj kože psa ili mačke, lagano, kroz duži vremenski period, ispuštaju određene hemikalije. Napominjemo da hemikalije nisu štetne za vaše ljubimce kao ni za vas ili vašu decu. Na taj način, čak iako se pas ili mačka nađu u travi u kojoj postoje buve i krpelji, ovi paraziti neće prilaziti vašem ljubimcu, jer ih odbija zaštitno sredstvo.
U pitanju su ogrlice protiv buva i krpelja, ili ampule koje se nanose duž kičme psa ili mačke.

Čišćenje pasa i mačaka od unutrašnjih parazita

Do sada smo pričali o parazitima koji napadaju naše ljubimce spolja, a sada ćemo objasniti kako da se izborite sa glistama i pantljičarama, koje mogu nastaniti creva vašeg krznenog prijatelja. 
Pored vakcinacije pasa i mačaka, koja mora biti uredna i sporovodi se jednom godišnje, postoje i tablete koje se koriste periodično, to jest jednom u tri meseca. One se daju psu u razmaku od dve nedelje, što se naziva redovnim čišćenjem psa od unutrašnjih parazita. 
Ako imate malu macu, znajte da od 6-7 nedelje njenog života, potrebno je da uradite čišćenje od parazita, nakon čega sledi vakcinacija. U 9. nedelji se čišćenje ponavlja, a potom sledi revakcina, zatim vakcina protiv besnila i mikročipovanje. 
U našem tekstu smo naveli korake koji su izbor svakog (bez)brižnog vlasnika, kako bi na pravi način uživao u društvu svojih najodanijih prijatelja.

Antiparazitski tretman – cena:

Ogrlice protiv buva i krpelja možete pronaći po različitim cenama, koje zavise od proizvođača, ali i od veličine ogrlice koja je vašem psu potrebna. Tako se cene kreću od 1500 din. do 4900 dinara, dok za ampule koje se koriste za istu svrhu treba izdvojiti od 850 do 1400 dinara. Ogrlice se koriste u proseku oko šest meseci, a ampule se nanose jednom mesečno. 
Za tablete protiv unutrašnjih parazita, u proseku treba platiti od 300 din. sve do 2900 dinara za određene paste. 
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske apoteke i pet šopove koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Zeljana Jeremic
Antiparazitski tretman je ipak nesto o cemu svaki vlasnik psa posebno treba da vodi racuna. Ako to vec ne mozete sami, bolje je da posetite salon Pet House i da se licno tamo uverite u njegov kvalitet.
Jovana Milinkovic
Antiparazitski tretman je najbolje da se uradi na svakih nekoliko meseci. Samo u tom slucaju cete sigurno moci da budete sigurni da cete pre ili kasnije dobiti neki bas onako ozbiljan kvalitet. Druge stvari i ne bi onda trebale da budu toliko vazne.
Filip Milutinovic
U svakom slucaju, kako god da okrenete, mora da se debelo plati. Druge stvari nisu bas toliko vazne.
Lea Stankovic
U svakom slucaju je moje licno misljenje takvo da bi trebalo da se dobro uradi.
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju je kako god da okrenete, ovo psoebna vrsta tretmana bez kojeg se sigurno pre ili kasnije ne moze.
Simona Vucinic
Po meni je licno sigurno samo to da svaki antiparazitski tretman ima nesto svoje i da je u svakom slucaju bolja i bilo kakva zastita nego nikakva.
Todor Markovic
Ovo je tretman koji po meni nikada nije bio nesto posebno jeftin.
Marta Dencevic
Ovo u svakom slucaju treba da uradi neko ko zaista voli ljubimce. Sve drugo je cisto gubjenje vremena.
Janko Zivanovic
Sto se mene licno tiec, ovo je posebna vrsta tretmana. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
Ljubinka Sreckovic
U svakom slucaju je ovo i vise nego posebna vrsta tretmana. Ukoliko se bas za njega odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, ovo je psoebna vrsta tretmana. U njega svakako takodje mozete da imate puno poverenje.
Nikolina Pantelic
Po pitanju ovog tretmana ipak je najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem ili strucnim mestom. Mada, najbolje je uvek da pitate veterinara.
Ivan Stojanovic
Ako mene licno pitate antiparazitski tretman je ipak nesto sto je najbolje da uradite nekoliko puta godisnje kako biste potpuno bili sigurni da se necete pokajati.
Jana Stankovic
Antiparazitski tretman je ipak nesto sto skoro svaki veterinar moze da vam preporuci. Mada, zasto dzabe da njemu placate kada to sasvim lepo mogu za neke pristojne novce da vam uradi i u salonu Sky Groom.
Biljana Brankovic
Antiparazitski tretman je ipak nesto o cemu svaki vlasnik psa posebno treba da vodi racuna. Ako to vec ne mozete sami, bolje je da posetite salon Pet House i da se licno tamo uverite u njegov kvalitet.
Marko Petrovic
Nekako mi se cini da su mnogi ljudi u nekoj velikoj zabludi kako im odredjeni preparati mogu pomoci. Medjutim, istina je tamo negde daleko. Mnogi od tih preprata su napravljeni da se ljudima prosto uzmu pare.
Dusan Markovic
U svakom slucaju je primer aradi pse potrebno s vreman an vreme cistiti od parazira, odnosno glista Medjutim, veliki broj parazita moze da se nakupi na dlaci vaseg kucnog ljubimca i tada je potrebno da koristiti posebne sampone i sprejeve.