Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Antiparazitski tretman
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Antiparazitski tretman

Imati psa ili mačku, znači imati jednu lepu obavezu, koja nam donosi dosta radosti. Ove drage životinje čine naše živote sadržajnijim, tako da je postalo uobičajeno, da sve velike porodice, imaju i krznene ljubimce, koje najviše vole najmlađi članovi. 

 

 

Psima i mačkama je pre svega potrebna ljubav, ali su tu i neke jednostavnije potrebe kao što je hrana ili redovna šetnja. Da ne spominjemo igru, pošto naši ljubimci nemaju druge obaveze, sem da se maze i da se ludiraju.

Ipak, vaše obaveze, kao odgovornog vlasnika se tu ne završavaju. Postoje paraziti, spoljni i unutrašnji, od kojih morate zaštiti svoje ljubimce, iz prostog razloga što to može biti opasno i za vas i vaš dom, ali pre svega za vašeg mezimca.

Čišćenje pasa i mačaka od buva i krpelja

Kada granu prvi prolećni dani, svakako ćete biti aktivniji u šetnji sa svojim psom, a mačka će početi neumorno da se igra u dvorištu. Iz trave i grmlja vreba svašta – buve i krpelji. Zašto je to toliko neugodno, lako ćemo objasniti uz pomoć dva primera.

Naime, pas ili mačka mogu uneti buve u vašu kuću. Jedan deo buva će se zadržati na životinji, a drugi će potražiti svoje mesto po celom domu – u pukotinama parketa, u nameštaju, krevetima... Niko ne želi ove male, crne ružne i zarazne podstanare.

Sa druge strane, kada je reč o krpljima, znamo da je taj insekt opasan u smislu, da ako nas ujede, često moramo potražiti lekarsku pomoć, pošto deo krpelja ostaje u našem telu i samo ga medicinsko osoblje može pravilno izvaditi. A kada su u pitanju pas ili mačka, oni će imati iste te probleme, ali ih može ujesti i zaraženi krpelj. Vlasnici kojima se to dogodilo, znaju o čemu pričamo, jer tada pas zna biti veoma bolestan, a proces izlečenja može potrajati. 

Pri tome ćete morati da potrošite izvesnu svotu novca za suzbijanje problema koje izazivaju buve i krpelji, da biste izlečili psa ili mačku.

Kako zaštititi psa i mačku od buva i krpelja?

Sve gore pobrojane brige, vi uopšte ne morate imati, niti o istima razmišljati. Dovoljno će biti da svoje krznene ljubimce preventivno osigurate. Kako to postići?

 

 

Danas u veterinarskim apotekama i pet šopovima, postoje razni preparati, koji deluju tako što kroz površinski sloj kože psa ili mačke, lagano, kroz duži vremenski period, ispuštaju određene hemikalije. Napominjemo da hemikalije nisu štetne za vaše ljubimce kao ni za vas ili vašu decu. Na taj način, čak iako se pas ili mačka nađu u travi u kojoj postoje buve i krpelji, ovi paraziti neće prilaziti vašem ljubimcu, jer ih odbija zaštitno sredstvo.

U pitanju su ogrlice protiv buva i krpelja, ili ampule koje se nanose duž kičme psa ili mačke.

Čišćenje pasa i mačaka od unutrašnjih parazita

Do sada smo pričali o parazitima koji napadaju naše ljubimce spolja, a sada ćemo objasniti kako da se izborite sa glistama i pantljičarama, koje mogu nastaniti creva vašeg krznenog prijatelja. 

Pored vakcinacije pasa i mačaka, koja mora biti uredna i sporovodi se jednom godišnje, postoje i tablete koje se koriste periodično, to jest jednom u tri meseca. One se daju psu u razmaku od dve nedelje, što se naziva redovnim čišćenjem psa od unutrašnjih parazita. 

Ako imate malu macu, znajte da od 6-7 nedelje njenog života, potrebno je da uradite čišćenje od parazita, nakon čega sledi vakcinacija. U 9. nedelji se čišćenje ponavlja, a potom sledi revakcina, zatim vakcina protiv besnila i mikročipovanje. 

U našem tekstu smo naveli korake koji su izbor svakog (bez)brižnog vlasnika, kako bi na pravi način uživao u društvu svojih najodanijih prijatelja.

Antiparazitski tretman – cena:

Ogrlice protiv buva i krpelja možete pronaći po različitim cenama, koje zavise od proizvođača, ali i od veličine ogrlice koja je vašem psu potrebna. Tako se cene kreću od 1500 din. do 4900 dinara, dok za ampule koje se koriste za istu svrhu treba izdvojiti od 850 do 1400 dinara. Ogrlice se koriste u proseku oko šest meseci, a ampule se nanose jednom mesečno. 

Za tablete protiv unutrašnjih parazita, u proseku treba platiti od 300 din. sve do 2900 dinara za određene paste. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske apoteke i pet šopove koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

10.09.2018
Zeljana Jeremic

Antiparazitski tretman je ipak nesto o cemu svaki vlasnik psa posebno treba da vodi racuna. Ako to vec ne mozete sami, bolje je da posetite salon Pet House i da se licno tamo uverite u njegov kvalitet.

11.09.2017
Jovana Milinkovic

Antiparazitski tretman je najbolje da se uradi na svakih nekoliko meseci. Samo u tom slucaju cete sigurno moci da budete sigurni da cete pre ili kasnije dobiti neki bas onako ozbiljan kvalitet. Druge stvari i ne bi onda trebale da budu toliko vazne.

18.05.2017
Filip Milutinovic

U svakom slucaju, kako god da okrenete, mora da se debelo plati. Druge stvari nisu bas toliko vazne.

05.05.2017
Lea Stankovic

U svakom slucaju je moje licno misljenje takvo da bi trebalo da se dobro uradi.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju je kako god da okrenete, ovo psoebna vrsta tretmana bez kojeg se sigurno pre ili kasnije ne moze.

07.04.2017
Simona Vucinic

Po meni je licno sigurno samo to da svaki antiparazitski tretman ima nesto svoje i da je u svakom slucaju bolja i bilo kakva zastita nego nikakva.

22.03.2017
Todor Markovic

Ovo je tretman koji po meni nikada nije bio nesto posebno jeftin.

08.03.2017
Marta Dencevic

Ovo u svakom slucaju treba da uradi neko ko zaista voli ljubimce. Sve drugo je cisto gubjenje vremena.

03.03.2017
Janko Zivanovic

Sto se mene licno tiec, ovo je posebna vrsta tretmana. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

14.02.2017
Ljubinka Sreckovic

U svakom slucaju je ovo i vise nego posebna vrsta tretmana. Ukoliko se bas za njega odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

18.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, ovo je psoebna vrsta tretmana. U njega svakako takodje mozete da imate puno poverenje.

28.12.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju ovog tretmana ipak je najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem ili strucnim mestom. Mada, najbolje je uvek da pitate veterinara.

12.12.2016
Ivan Stojanovic

Ako mene licno pitate antiparazitski tretman je ipak nesto sto je najbolje da uradite nekoliko puta godisnje kako biste potpuno bili sigurni da se necete pokajati.

24.11.2016
Jana Stankovic

Antiparazitski tretman je ipak nesto sto skoro svaki veterinar moze da vam preporuci. Mada, zasto dzabe da njemu placate kada to sasvim lepo mogu za neke pristojne novce da vam uradi i u salonu Sky Groom.

07.11.2016
Biljana Brankovic

Antiparazitski tretman je ipak nesto o cemu svaki vlasnik psa posebno treba da vodi racuna. Ako to vec ne mozete sami, bolje je da posetite salon Pet House i da se licno tamo uverite u njegov kvalitet.

15.09.2016
Marko Petrovic

Nekako mi se cini da su mnogi ljudi u nekoj velikoj zabludi kako im odredjeni preparati mogu pomoci. Medjutim, istina je tamo negde daleko. Mnogi od tih preprata su napravljeni da se ljudima prosto uzmu pare.

12.08.2016
Dusan Markovic

U svakom slucaju je primer aradi pse potrebno s vreman an vreme cistiti od parazira, odnosno glista Medjutim, veliki broj parazita moze da se nakupi na dlaci vaseg kucnog ljubimca i tada je potrebno da koristiti posebne sampone i sprejeve.