Grafiti mogu biti deo urbane kulture i prava mala umetnička dela, ali isto tako, ako se nalaze na neprikladnim mestima, i ako su to neke ružne žvrljotine, tada određeni objekat pretvaraju u ruglo. Onda nam je potrebna antigrafitna zaštita.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za ANTIGRAFITNU ZAŠTITU

Beograd

Tanimi agencija za čišćenje
Bulevar Mihajla Pupina 205/73
Novi Beograd

Agencija TANIMI nudi širok asortiman usluga čišćenja i održavanja poslovnih, stambenih i ugostiteljskih objekata. Upotrebom profesionalne opreme renomiranih svetskih proizvođača i atestiranih sredstava, garantujemo visok nivo usluge, u najkra...
Pročitaj više

Grafiti mogu biti deo urbane kulture i prava mala umetnička dela, ali isto tako, ako se nalaze na neprikladnim mestima, i ako su to neke ružne žvrljotine, tada određeni objekat pretvaraju u ruglo. Onda nam je potrebna antigrafitna zaštita.

Često je borba protiv grafita veoma teška, jer ako se zid jednostavno prekreči u svoju osnovnu boju, vrlo brzo ćete dobiti čuvenu parolu - Džabe ste krečili! Nekome je to možda zabavno, ali ljudima koji poseduju visok nivo kulture življenja, svakako nije.

Zaštita od grafita

Da biste ponovo imali čiste površine, neophodno je najpre ukloniti grafite, ali na pravi način. Firme koje pružaju ovu vrstu usluge koriste posebne preparate koji omogućavaju veoma lako uklanjanje grafita. Pri tome, ovakvi premazi ujedno i štite zidove od habanja, nečistoće i raznih mrlja, od štetnog uticaja UV zračenja, kao i od izduvnih gasova.

Ipak, svako želi da problem reši jednom za svagda, tako da je potrebna zaštita od grafita koja će biti izuzetno dugoročna. U tu svrhu se koriste trajni premazi, što bi značilo da se čisti stotinama puta, a da ne ostaju mrlje ili tragovi.

Premaz zapravo površinu zida čini nepropusnom. Sredstva za zaštitu od grafita su prozirna i trajna, tako da stvaraju otporan i lep izgled koji može trajati i do dvadeset godina. Na ovaj način, možete da smatrate da je antigrafitna zaštita zapravo dugoročna investicija.

Premaz je pogodan i za unutrašnje i za spoljašnje površine, pri čemu je važno istaći da postoji usklađenost sa svim zakonskim regulativama. Nemojte sebi dozvoliti da živite u zgradi koja je naškrabana raznim neprikladnim natpisima, slikama i slično, kada je rešenje jednostavno i što je najvažnije – veoma dugoročno.

Antigrafitna zaštita – iskustva

Ako imate problem koji je opisan u našem tekstu, potrebno je samo da se obratite firmama koje se profesionalno bave antigrafitnom zaštitom. Pri tome, možete biti uvereni da će se koristiti najsavremenija, potpuno ekološki ispravna i najsigurnija sredstva.

Kombinuju se hemijske i hidrodinamičke metode, a bitno je napomenuti da su ovi postupci bezbedni, to jest, nisu abrazivni i ne oštećuju površinu sa koje se uklanjaju grafiti.

Grafiti se mogu ukloniti sa bilo koje površine, bez obzira da li se radi o cigli, keramici, kamenu, metalu, betonu, staklu, pleksiglasu, plastici i slično. Kada profesionalci završe posao, neće postojati bilo kakvi neželjeni tragovi, već ćete biti prijatno iznenađeni lepotom površine koja je sada očišćena i zaštićena.

Za uklanjanje grafita se koriste i posebni autonomni mobilni uređaji, što znači da može da se pristupi svakoj vrsti objekta, kao što su parkinzi, spomenici, fasade, podzemni prolazi i slično.

Na svim objektima je moguće primeniti antigrafitnu zaštitu, a posebno se preporučuje tamo gde su površine česta meta vandala. Ovakva zaštita se u potpunosti prilagođava vašim potrebama i željama.

Antigrafitna zaštita – cena:

Koliko ćete platiti za uklanjanje grafita i antigrafitnu zaštitu, zavisi od više faktora – kolika površina je u pitanju, čime su crtani grafiti (sprej, farba, marker...), kao i od stepena zaprljanosti.

Tačne informacije možete da dobijete ukoliko pozovete ekipu da izađe na teren ili ako slikate objekat i pošaljete fotografiju putem e-maila.

Ipak, prosečna cena se kreće oko 9-10 evra po jednom kvadratnom metru za srednje zaprljan zid.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

Momčilo Bajac Momčilo Bajac
12.02.2019 10:52

Na žalost grafiti ili bolj rečeno žvrljotine koje ne samo da su estetski neprihvatljive i da asociraju na zapušten i neuredan izgled grada već i znatno umanjuju vrednost nekretnina, kao da su prihvaćeni kao normalan način izražavanja, a većina je potpuno neosetljiva na to. Treba sistemsko rešenje, a deo tog rešenja su i anti-grafit premazi.

Jovana Lukic
01.09.2018 08:42

Kada je antigrafitna zastita u pitanju obratite se agenciji tanimi i necete se pokajati jer su ljudi profesionalci i njabolji su u gradu.

Ostavite komentar
Ocenite firmu