Dodaj firmu

Jovšić Printing Centar

4.8 | 23 ocena
Član 12 godina

Kutije za slatkiše trebalo bi da budu dekorativne i slatke baš poput kolača i slatkiša koji se nalaze u njoj. Ono što je presudno za ovu vrstu kutija je da li se slatkiši pakuju za poklon ili za ketering prilikom posluživanja pa se slatkiši i kolači pakuju u većim količinama.

kutije za kolace
Ponekad nema boljeg poklona nego što je kutija sa slatkišima ili ukusnim, domaćim kolačima.

Ukoliko govorimo o standardnim kutijama za kolače koje se koriste za pakovanje kolača na kilogram, one se obično prave od jačeg hromo kartona, mogu biti sa prozorčićem ili bez. Kutije sa prozorom imaju dekorativnu funkciju, koja služi tome da se vide kolači. Kutije sa prozorom moraju imati zaštitnu plastifikaciju sa spoljne i sa unutrašnje strane. Kutije bez prozora imaju zaštitnu foliju iznutra.

kutija stark
Kuije za kolače i slatkiše obično se prave u veličinama od po 0.5 kg 1 kg 2 kg i 5 kg, jer je to najčešća mera koja se poručuje prilikom organzacije keteringa ili kao poklon.

Kutije za slatkiše sve češće se koriste u pravljenu dekorativnih poklon aranžmana, pa se ukrasna kutija dekoriše sa različitim slatkišima, pićem, igračkama.


Ovakve kutije moraju biti dovoljno čvrste kako bi mogle da iznesu težinu kompletne dekoracije, one su obično štampane u boji uz dodatak dekorativnih elemenata kao što je satenska mašna, šljokice ili konfete. Sama tehnika štampe je različita a ovakve kutije mogu se brendirati sa logo-om firme, određenom porukom ili motivima.


Kutije za slatkiše ne moraju da imaju zaštitnu foliju iznutra jer se u njih stavljaju već zapakovani slatkiši koji nisu skloni kvarenju, kao što je to slučaj sa kolačima i kutijama za njih jer se kolači lako istope na visokim temperaturama i mogu izgubiti adekvatni oblik, te je samim tim i dekoracija uništena. Zato se ovakve kutije moraju praviti na takav način da mogu izneti sve karakteristike kolača.

Bez obzira na pakovanje, za transport kolača koriste se specijalizovana rashlađena vozila, naročito u letnjm mesecima.

kutija za bananice
Sama kutija, bez obzira na tehniku štampe ne može garantovati adekvatnu temperaturu sve vreme, već je zaštitna folija odgovorna za njihovu svežinu dok ne stigne do krajnjeg korisnika.

Kategorija: Stamparije Beograd
Podkategorija: Ambalaža za hranu Beograd
Objavljeno: 25.11.2020.
# ID Oglasa: 051999
Firma: Jovšić Printing Centar
Website: www.stamparijajovsic.rs
Idi na vrh strane