Dodaj firmu

Hrana nam uvek dolazi upakovana u određenu ambalažu, i to može biti papirna ambalaža za hranu, plastična, kartonska, aluminijumska, stiropor ili PET ambalaža...

U našem daljem tekstu možete saznati više o ovim vrstama pakovanja za hranu, gde ih je moguće nabaviti, po kojim cenama, kao i druge korisne i zanimljive informacije.

Plastična ambalaža za hranu

Plastična ambalaža je visokog kvaliteta, jer se proizvodi prema najvišim standardima. Ovakva ambalaža može da bude za više namena, a u ponudi firmi moguće je pronaći širok asortiman artikala.

Papirna ambalaža za hranu

Ambalaža za hranu mora da bude u skladu sa kvalitetom prozvoda. Papirne varijante pakovanja su zapravo veoma izdržljive posude, koje su dvostruko obložene papirom, i to tako da odoljevaju različitim temperaturama i uticaju sastojaka hrane.

Papirna ambalaža mogu biti veoma elegantne posude, ali i obični pomfrit box-ovi, kao i ukrasne i prenosne kesice.

Kartonska ambalaža za hranu

Kartonsku ambalažu ćemo često susresti i to kod pakovanja brze hrane, na primer idealna je za kutije za sendviče, gajbice za krofne, za pakovanje roštilja... Kod pakovanja roštilja napomenimo da postoje različite varijante kutija i to male, velike, kao i kutije od pola, jednog i dva kilograma.

Aluminijumska ambalaža za hranu

Aluminijum ima zaista široku primenu kada je u pitanju pakovanje hrane. Uglavnom se koristi za zamrzavanje i podgrevanje hrane, a ovu vrstu ambalaže ćemo često susresti u mesnoj i pekarskoj industriji. Koriste je i ugostitelji.

Kod firmi koje se bave proizvodnjom aluminijumske ambalaže za hranu možete da pronađete aluminijumske folije i posude od aluminijuma.

PET ambalaža za hranu

PET ambalaža za hranu se uglavnom koristi do temperature od 60 stepeni, i zapravo se radi o providnoj ambalaži za prehrambenu industriju.

To mogu biti na primer, četvrtaste posude koje se koriste za dostavu hrane. Međusobno se razlikuju po svojim dimenzijama, a u pakovanjima može da bude hiljadu, šesto, trista, četiri stotine pedeset komada i slično.

Pored četvrtastih, PET ambalaža je dostupna u ovalnim oblicima, kao izdignuta, pravougaono izdignuta i okrugla.

Stiropor ambalaža za hranu

Za stiropor je poznato da je izolator, tako da on svoju namenu nalazi kod pakovanja hrane. Ono što je najvažnije navesti kod ambalaže od stiropora jeste da zadržava osobine hrane kao kada je pripremljena, dakle – toplu hranu održava toplom, a hladnu održava hladnom.

Pakovanje hrane u ambalažu od stiropora koriste ketering službe, razni proizvođači i distributeri prehrambenih proizvoda, restorani brze hrane... U ponudi se mogu pronaći posude za ketering sa poklopcem, stiropor tacne, činije i čaše od stiropora, ali i različite ambalaže koje služe za pakovanje jaja.

Ambalaža za hranu – cena:

Kada je reč o ceni plastične ambalaže, ona se kreće u proseku od 8 do 130 dinara po komadu, što zavisi od vrste i veličine ambalaže.

Ambalaža od stiropora ima cenu od 10 dinara do 130 dinara po komadu, u proseku.

Cene aluminijumske ambalaže se kreću od desetak do sto deset dinara po komadu, u zavisnosti od tipa ambalaže.

*Sve cene su prikazane orijentaciono. Za dodatne i precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane