Šta je stres i kako se nositi sa njim...

0

Stres je prirodna pojava koja se događa pri pokušaju našeg organizma da se prilagodi nekoj novoj životnoj situaciji, bilo da se radi o pozitivnoj ili negativnoj situaciji.
Danas se smatra jednim od najvažnijih uzroka mnogih radnih i organizacionih problema, srčanih ali i mentalnih bolesti.
Osobe pod stresom to isto raspoloženja prenose i na okolinu, nezadovoljni istresu se na dete, partnera, na kasirku, komšinicu.....
Emocije koje stres ispoljava su manjak samopouzdanju, opšta nesigurnost, napetost, nervoza, strah.
Mozete da odete bilo gde, u Ameriku, na novi posao, u drugi grad, da promenite partnera.... On ide sa vama i ostaje u vama.

Veoma vazno pitanje je kako se nositi sa tim stresnim situacijama?
Zbog čega smo u stvari pod stresom?
Šta nam stres donosi?
Ko ili šta vas dovodi u situaciju stresa?

Kad osetite da ste pod stresom shvatite da je to prolazno. Ono što mozete da uradite jeste lagana vezba dubokog disanja. Zatim meditacija - provedite nekoliko minuta u tišini. Onda nešto što svako od nas moze da uradi jeste da prošetamo. Da promenimo tok energije.

Često sami ne uspevamo da se izborimo sa stresnim situacijama i izvučemo iz vrtloga loših emocija. I potrebna nam je pomoć stručnjaka.
Postoje razne metode za oslobađanje od stresa. Jedna od efikasnijih metoda jeste Reiki.

Reiki jako opušta, smiruje, oslobađa telo od stresa i loše energije, uklanja negativne energetske blokade i deluje na svim nivoima, duhovnom, emocionalnom i mentalnom nivou.

Ne posvetite li se otklanjanju stresa, on će se posvetiti vama, a zanemarivanje vas moze toliko iscrpiti da obolite od depresije.

Natasa Reiki.

Kategorija: Alternativna medicina Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 038916