Senzorna deprivacija

0


Šta je senzorna deprivacija u prostoriji za plutanje?

Senzorna deprivacija je delimično ili potpuno odsustvo spoljašnjih čula.

Na prvi pogled, čovek je izolovanoj atmosferi bez razdražujućih spoljašnjih signala - bez zvuka, mirisa, spoljašnjih vizuelnih slika, taktilnih osećaja i znatnog dela gravitacije.

Sve je u Vašoj vlasti, naša oprema Vam dozvoljava da sami ukljčite i isključite svetlo i muziku za vreme seanse.


Manjak potrebe za stalnom analizom onoga što se događa oko nas pruža našem telu priliku da smanji nivo hormona stresa. Čovekov mozak aktivira oblasti koje su odgovorne za proizvodnju neurotrasmitera sreće - dopamin i endorfin.

Topao rastvor engleske soli i posebni uslovi prostorije za plutanje će vas odvesti u svet vaše podsvesti i intelektualnog stvaranja. Postoji mogućnost da će organizam za vas odraditi ono što je najbolje, ako ste vi sami opterećeni obavezama i umorni, svest će se provući kroz granicu budnog stanja i sna do dugmeta RESET i vi ćete se naći u vremenu i prostoru za preporod i oporavak.

Nalazeći se u prostoriji za senzornu deprivaciju, čoveku nije potrebno da se bori sa gravitacijom, pa njegovim mišićima, zglobovima i kostima ne smeta ništa kako bi se opustili. Kičma postaje na centimetar duža, a telo bez težine.

Takođe, za vreme seanse plutanja, mozak aktivno generiše teta talase, generiše živopisna sećanja, sveže ideje, slobodnije asocijacije i kreativna rešenja.Kategorija: Alternativna medicina Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 032479
Website: spokojstvo.rs