Holistički Centar Za Lični Razvoj Plava Zvezda

4.3 | 3 ocena
Ulica: Stojana Aralice 8
Grad: Beograd
Opština: Novi Beograd
Holistički Centar Za Lični Razvoj Plava Zvezda
Mobilni: 063/

O nama

HOLISTIČKI CENTAR ZA LIČNI RAZVOJ PLAVA ZVEZDA

Holistički centar za lični razvoj Plava Zvezda praktikuje lečenje alternativnim metodama kao što su: floriterapija, odnosno lečenje cvetnim esencijama, NLP tehnike i Reiki, japanska alternativna tehnika lečenja koja je 2008. godine zvanično priznata od Ministarstva zdravlja kao metoda za unapređenje zdravlja.

Osnivač centra Plava zvezda je Ružica Bogićević, Holistički terapeut (Floriterapija, Praktičar cvetnih esencija) i Reiki master (Sistem prirodnog lečenja). Svojim dugogodišnjim iskustvom, znanjem, razgovorom i toplinom nastoji da svakom čoveku pomogne da lakše ponese ono što mu je život dao.

Floriterapija je holistički način lečenja koji je tridesetih godina prošlog veka osmišljen od strane britanskog lekara dr Edvarda Baha, koji se i sam borio sa opakom bolešću. On polazi od stanovišta da svi fizički i psihički poremećaji u osnovi predstavljaju nesklad između uma, duše i tela kao nerazdvojne celine. Da bi se postigao potpuni uspeh u lečenju neke bolesti, potrebno je ukloniti uzrok samog poremećaja.

U tom cilju dr Bah je osmislio potpuno prirodnu i blagu terapiju cvetnim esencijama koje se dobijaju od specijalno izabranog i obrađenog cveća. Floriterapija deluje na sva tri nivoa: fizički, mentalni i duhovi, sa ciljem da se uspostavi harmonija između tela, emocije i psihe osobe. Postoji 38 cvetnih esencija koje pokrivaju sve potrebe ljudskog bića i kombinuju se, u zavisnosti od problema sa kojima se pacijent suočava.

Kako bi se odredio pravi cvetni miks, floriterapeut prvo obavlja detaljan razgovor sa pacijentom, sa ciljem da pronikne u dubinu problema i otkrije njegov uzrok. Zato je vrlo važno da se uspostavi odnos poverenja između pacijenta i terapeuta, koji je tu da pomogne da se osećaji definišu i ublaže, pa onda i eliminišu.

Cvetne esencije pružaju rešenje kod sledećih simptoma:

 • Smanjuju stres i bolove
 • Poboljšavaju san
 • Regulišu apetit
 • Ubrzavaju proces zarastanja rana
 • Smanjuju negativne efekte radijacije, lekova i anestezije
 • Deluju kod povećanog krvnog pritiska
 • Oboljenja štitne žlezde
 • Hormonskog disbalansa i steriliteta
 • Uklanjaju razne vrste strahova, fobija i anksioznosti
 • Deluju kod nedostatka samopouzdanja i koncentracije
 • Osećaja usamljenosti i tuge
 • Problema u partnerskim odnosima
 • Seksualne disfunkcije

Terapija esencijama pomaže osobi da se oslobodi negativnih uverenja i da u svoj život ponovo povrati pozitivna uverenja i osećanja, kao što su: ljubav, radost, vera, hrabrost. Kada negativna uverenja i misli nestanu, ravnoteža i isceljenje nastupaju. Cvetne esencije bude u nama snagu, hrabrost i posvećenost da ponovo pratimo svoje ciljeve i snove.

NLP (Neuro-lingvističko programiranje) je metodologija ovladavanja metodama, veštinama i tehnikama koje omogućavaju pojedincu da ostavi lični uspeh u najrazličitijim oblastima primenom obrazaca uspešnih ljudi. Zato što svaki pojedinac unosi jedinstvenost i poseban stil u ono što radi, ova tehnika se naziva još i umetnost o ličnom uspehu.

NLP je vrlo praktična veština koja primenom izuzetno uspešnih tehnika omogućava postizanje odličnih rezultata u različitim oblastima, kao što su: obrazovanje, savetovanje, poslovanje, psihoterapijska praksa. Istovremeno, NLP tehnika otkriva nove obrasce korisne i drugim ljudima, kako bi mogli da naprave razliku između savršenog i prosečnog. Jedan od osnovnih NLP postulata glasi: ako jedna osoba može nešto uspešno da izvede, onda svako može da postigne svoj cilj, modelovanjem njegovog načina ponašanja.

Ukoliko Vam je potrebno opuštanje i smanjenje posledica stresa, naša preporuka je Reiki – tradicionalna metoda lečenja koja potiče iz Japana. Pojam Reiki nastao je spajanjem dve japanske reči – Rei (“Božja mudrost” ili “Viša sila”) i Ki (“unutrašnja životna energija”). To u suštini znači da je Reiki “Duhovno vođena životna energija”.

Prema Reiki tehnici svako ljudsko biće poseduje životnu energiju. Ako je nivo te energije nizak, onda je osoba pod stresom i ima veće šanse da se razboli. Visok nivo životne energije znači da smo zdravi i srećni. Prilikom primene Reiki metode, terapeut dodirom usmerava energiju prema pacijentu i na taj način aktivira prirodne procese lečenja na telesnom, fizičkom i emotivnom planu.

NAJNEŽNIJI PUT DO ZDRAVLJA: Lečite se CVEĆEM i gledajte kako vam se život MENJA IZ KORENA | Dnevno.rs

Radno vreme:
ponedeljak – subota od 11-18h
neophodno prethodno zakazivanje termina

Holistički centar za lični razvoj Plava Zvezda, Stojana Aralice 8, Bežanijska kosa, Beograd

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Reiki tretmani Balance, Solunska 6, suteren, Stari grad, Beograd
  Azeco Suplementi, Maršala Birjuzova 48, Stari grad, Beograd
  Holistički studio Vivaton, Višegradska 12, I sp.st.10, Savski venac, Beograd
  Specijalistička internistička ordinacija Kvant Medic, Požeška 58/9, Čukarica, Beograd
  Životna Sila Homeopatija, Dalmatinska 27, Palilula, Beograd
  Psihobata, Karpoševa 89a, Čukarica, Beograd
  Karuna Reiki Centar, Zeleni Venac 11, Savski venac, Beograd
  FLOATING STUDIO SPOKOJSTVO, Bulevar Mihajla Pupina 135, Novi Beograd, Beograd
  Nataša Reiki Master, Durmitorska 4a, Savski venac, Beograd
  Homeopatska ordinacija Goran Lukačević, Studentska 37a, Novi Beograd, Beograd