O nama - HOMEOPATIJA LENA


Homeopatija Lena pruža Vam homeopatski tretman, pregled i sve vrste konsultacija, sa željom da Vam pomognemo da uklonite sve prepreke koje Vas sprečavaju da uživate u životu kakav zaista želite da živite. Od decembra 2005. godine, homeopatija je u Srbiji prihvaćena kao jedna od zvaničnih terapeutskih i medicinskih metoda.

Lečenje na osnovu homeopatskih ideja počelo je približno pre oko 200 godina, iako njegovi koreni sežu, još u doba stare Grčke, od strane Hipokrata. Tek, 1776. godine nemački lekar Samuel Haneman formulisao je i sistematizovao drugačiji pristup lečenju obolelih koji je nazvao homeopatija (od grčkih reči koje znače "slično patnji").

U prijatnom ambijentu naše ordinacije dočekaće Vas homeopata Danijela Marković, koja je završila školu za klasičnu homeopatiju “Simillimum” u trajanju od tri godine, gde su joj mentori bile naše poznate homeopate Irena Stojković i Marina Mlinarić. Nakon osnovnih, Danijela je završila i specijalističke studije klasične homeopatije u trajanju od dve godine, učeći sisteme svetski poznatih homeopata Iana Scholtena i Rajana Shankarana. Težeći stalnom usavršavanju, pohađala je brojne seminare poznatih homeopata Majka Bridžera, Roberta Petrućija, Jana Votsona, Anite Salunke.

Homeopatija je efikasna i naučno zasnovana metoda lečenja koja podstiče prirodne odbrambene sposobnosti čovekovog organizma na putu izlečenja. Ona polazi od toga da su sva stanja poremećenog zdravlja odraz poremećene ravnoteže u čoveku i da je bolestan čovek taj koji treba da bude lečen, a ne njegova bolest. Osnovni princip u homeopatiji je “Similia Similibus Curentur”-slično se sličnim leči, što znači da svaka supstanca koja kod zdravog čoveka uzrokuje određene fizičke, emotivne ili mentalne simptome može da izleči te iste simptome ako se jave kao rezultat bolesti.

Jedinstvenost homeopatije se ogleda i u individualnom pristupu svakom pacijentu, jer ona sagledava ono što je karakteristično za svaku osobu, kao i po čemu se ona razlikuje od drugih. Naime, moguće je da više osoba boluju od iste bolesti i imaju iste simptome, ali će i svako od njih imati neki specifičan simptom i različit doživljaj, što je razlog da svaka od njih dobije različit homeopatski preparat.

Homeopatski lekovi su potpuno neškodljivi, jer su dobijeni od minerala, biljaka, životinja i ispituju se isključivo na zdravim ljudima. Homeopatski lek je sredstvo pomoću kojeg se započinje proces izlečenja, a njegova glavna prednost u odnosu na klasične (alopatske) lekove je da nema nusefekata na čoveka. Ovi lekovi su potpuno bezbedni, što znači da ih mogu koristiti i trudnice i bebe.

U klasičnoj homeopatiji daje se samo jedan lek koji se može ponoviti više puta u različitim vremenskim intervalima i nikada se ne mešaju različiti lekovi istovremeno. Za sam proces ozdravljenja potrebno je neko izvesno vreme, a možda i promeniti lek ukoliko to simptomi zahtevaju. Homeopatski lekovi deluju na vitalnu silu, odnosno podstiču odbrambene snage organizma da se izbore sa datom bolešću, odnosno neravnotežom, koja je nastala u čovekovom organizmu. Zapanjujuće rezultate postižu kod dece, jer njihova vitalna sila nije opterećena raznim bolestima.

Homeopatski tretman je uzimanje slučaja simptoma u vidu intervjua sa klijentom. On se obavlja po holističkim principima potpunog uvida u osobu, njegovu porodicu, odnose sa drugim ljudima, stres na poslu, reakcije na promene u okolini, kvalitet spavanja, kao i skorašnje simptome određenih bolesti ili tegoba, neprijatnosti i svih elemenata koji čine osobenost ličnosti koja ili ima problem ili stanje koje želi promeniti. Takođe, vrlo je važno znati da homeopatski tretman, ponekad ne dovodi do potrebnog izlečenja željeno brzo i zato je potrebno veliko strpljenje pacijenta. Zakoni prirode rade po sopstvenom ritmu i ne postaju malo brži pod pritiskom nestrpljenja.


Uklonite prepreke koje Vas sprečavaju da uživate u životu koji zaista želite da živite!

Homeopatija Lena, Novi Beograd.

Iskustva i preporuke posetilaca

13.06.2017 08:36
Ana Milosavljevic

U prijatnom ambijentu ove ordinacije docekace vas homeopata Danijela Markovic,koja je zavrsila skolu za klasicnu homeopatiju Simillimum u trajanju od tri godine,gde su joj mentori bile nase poznate homeopate Irena Stojkovic i Marina Mlinaric.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Alternativna medicina
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Homeopatija Lena
  • Homeopatija Lena radno vreme,
  • Homeopatija Novi Beograd,
  • Homeopata Novi Beograd,
  • homeopatsko lečenje,
  • homeopatski lekovi