Na listi visokoproblematičnih alergijskih oboljenja svakako jeste alergija na mleko. To je zapravo, alergija na proteine kravljeg mleka.

Alergija na mleko kod beba

Pročitaj više

Izaberite neku od ordinacija koje rade dijagnostiku ALERGIJE NA MLEKO

Beograd

Poliklinika Fizikus
Deligradska 27
Savski venac Pozovi

Nalazimo se u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu, »STARI DIF», Deligradska 27 Beograd. Od 01.04.2005. godine poslujemo kao specijalistička ordinacija...
Pročitaj više

Gracia Medika poliklinika
Koce Popovica 7
Savski venac Pozovi

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultraz...
Pročitaj više

Holimedic
Ilije Stojadinovica 65/2, Beograd
Čukarica Pozovi

...
Pročitaj više

Pre 2 h poslednji put pozvana firma

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu dijagnostiku ALERGIJE NA MLEKO

Alergološki testovi sa standardnim inhalacionim i nutritivnim alergenima
15000 3890
Alergološki testovi sa standardnim inhalacionim i nutritivnim alergenima AKCIJA ističe za 11d 24m Pročitaj više
Alergološke probe
2500 999
Alergološke probe AKCIJA ističe za 14d 3h 29m 48s Pročitaj više
Biorezonantna dijagnostika celog organizma sa terapijom
8000 5000
Biorezonantna dijagnostika celog organizma sa terapijom AKCIJA ističe za -991d -12h -28m -56s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (2)

Novi Sad

Lekarska ordinacija Zivanovic tim
Rumenačka 35 Pozovi

Fizijatar, fizioterapeut, savetnik za ishranu i psiholog nude rešenja za sve najčešće uzročnike bolesti i tegoba današnjeg čoveka, poput problema sa kičmom i zglobovima, gojaznosti, anksioznosti i depresije, hroničnog bola, povišenih masnoća,...
Pročitaj više

Na listi visokoproblematičnih alergijskih oboljenja svakako jeste alergija na mleko. To je zapravo, alergija na proteine kravljeg mleka.

Alergija na mleko kod beba

Kravlje mleko sadrži potpuno drugačije proteine od majčinog mleka, pa je to potencijalna opasnost za bebu. Ti proteini su „nezgrapni“ i krupni, pa kada prođu kroz creva bivaju prepoznati od strane imunog sistema deteta kao strani, i tako počinje veoma kompleksna reakcija stvaranja antitela što sve pokreće alergijsku reakciju. Ova reakcija može biti brza i može se videti već u prvim satima od konzumiranja, a ređe se javlja podmukla, odnosno odložena reakcija, pa obično roditelji ni ne pretpostavljaju da je mleko izazvalo alergiju.

Alergija na mleko kod dece – simptomi

Posle uzimanja mleka, ako je dete alergično, javlja se osip po koži. On obično počinje oko usta, i ponekad je praćen diskretnim otokom usnica. Dete može dobiti proliv, ali i naglu pojavu grčeva. Kod druge reakcije, koju smo nazvali odloženom ili sporom, vaše dete može imati nespecifične simptome, kao što su nervoza, može se dogoditi da dete odbija da jede, ponekad ima lošu stolicu; zatim se čini da je sve u redu, pa opet nastaju problemi sa hranom, kod neke dece to vodi usporavanju na dobijanju u težini. Moguća je pojava problema sa kožom, odnosno ekcema, ili atopijskog dermatitisa.

Alergija na mleko kod beba – kada se javlja?

Ova alergija se javlja u prve dve godine života. Dosta ređe, mada se može desiti, da se javi i kod starije dece, koja kao manja nisu bila sklona ovoj alergiji. Alergija na mleko se skoro uvek javlja kod beba posle kontakta sa kravljim mlekom ili prerađevinama od mleka, u prvoj ili drugoj godini života.

Alergija na mleko kod odraslih

Ova alergijska reakcija opisana je i kod odraslih ljudi i to obično posle neke akutne ili hronične bolesti creva koja je dovela do alergijske reakcije na hranu.

Alergija na mleko – dijagnoza

Pedijatar vašeg deteta, ukoliko posumnja da postoji alergija na kravlje mleko, poslaće vas da uradite alergijske testove na proteine kravljeg mleka. To su takozvane, kožne probe, ili određivanje antitela E klase na ove proteine, koji kada su pozitivni, mogu potvrditi dijagnozu.

Intolerancija na laktozu – mlečni šećer

Ovo je nešto sasvim drugo u odnosu na alergiju na mleko. Važno je naglasiti da intolerancija nije alergija, već je to nemogućnost detetovih creva da vare mlečni šećer, odnosno laktozu. Obično je prolazna kod beba i može se javiti posle infekcije creva.U kasnijim godinama može se javiti trajna intolerancija na laktozu. Ovo ćete lako rešiti tako što ćete piti mleko koje nema laktozu i sve će biti u redu.

Alergija na mleko – lečenje

Probiotici mogu pomoći a naročito simbiotici. Simbiotici pored probiotskih bakterija sadrže i supstance koje pomažu njihovo razmnožavanje kao i delovanje u crevima. Probiotici i simbiotici imaju brojna korisna dejstva.

Alergo test cena

Cene se kreću u rasponu od 1700 do 4000 dinara.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Katarina Perisic
  15.11.2018 01:15

  Ja sam alergicna na mleko. Prvo mi se pocelo javljati u vidu preosetljivog stomaka. Na kraju sam kroz slucajan razgovor sa jednim lekarom ustanovila u cemu je problem.

  Filip Milutinovic
  08.05.2017 02:08

  Ukoliko mene pitate, veoma je vazno da tacno znate sta je to sta tacno zelite.

  Lea Stankovic
  24.04.2017 12:08

  Koliko mi se samo cini, ovo je alergija koja moze da se uspesno prevazidje. Dovoljno je samo da ne pijete mleko i necete imati problema.

  Mihajlo Nastasovic
  11.04.2017 11:04

  Kada pricamo o ovoj vrsti alergije, kvalitet je nesto sto ce pre ili kasnije sigurno da dodje do izrazaja.

  Simona Vucinic
  27.03.2017 11:49

  Po meni je ova vrsta alergije zaista nesto specificno i jednostavno nije bas svakome namenjena.

  Todor Markovic
  10.03.2017 10:12

  Sto se tice ove alergije, naravno da je kvalitet veoma bitan i vazan. Sve drugo nije bas toliko vazno.

  Marta Dencevic
  07.03.2017 06:37

  Sto se mene licno tice , naravno daj eovo posebna vrsta alergje u koju ne treba da sumnjate.

  Janko Zivanovic
  21.02.2017 07:15

  Koliko mi je samo poznato, sto se ove alergije tice, samo treba da se odlcuite za kvalitet. Sve drugo je daleko bolje resenje.

  Ljubinka Sreckovic
  02.02.2017 01:40

  Koliko mi se cini, veoma je vazno da znate da kod svage alergje na mleko treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 12:26

  Zaista ne mogu da shvatim, kako se desi samo tako nesto da neko bude alergican na mleko. To po meni nije bas normalno.

  Nikolina Pantelic
  04.01.2017 07:55

  Ukoliko ste alergicini na mleo, onda ste od samog pocetka u problemu, posto ne smete da jedete namirnice koje imaju mlecne proizvode u sebi.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 11:30

  Ako mene licno pitate, po pitanju alergije namleko samo treba da znate sta je sve potrebno da uradite kako biste dobili odgovor na takvo neko pitanje.

  Jana Stankovic
  29.11.2016 01:14

  Licno, smatram da je ubedljivo najbolje resenje da se po pitanju alergije na mleko orpedelite za kvalitet i bas iz tog razloga posetite ordinaciju Zerona.

  Biljana Brankovic
  10.11.2016 02:40

  Ukoliko planirate da na pravilan nacin ispitate alergiju na mleko onda je najbolje definitivno da se po tom pitanju posavetujete sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate puno poverenje. Dobar primer je ordinacija Hrast.

  Marko Petrovic
  22.09.2016 11:50

  Ukoliko je neko alergican na mleko onda to u svakom slucaju moze da bude veoma opasno.

  Dusan Markovic
  22.08.2016 11:41

  Ti si bar imala srece po tom pitanju. Neko drugi nema takvu srecu. Neko drugi misli da ima neki mnogo tezi zdravstveni problem a da ga zapravo nema. Potrebno je da malo koriguje ishranu pa da se vec osetiti dobitak.

  Jovana Milinkovic
  19.07.2016 11:56

  Ja sam alergicna na mleko. Prvo mi se pocelo javljati u vidu preosetljivog stomaka. Na kraju sam kroz slucajan razgovor sa jednim lekarom ustanovila u cemu je problem.