Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Akvarijumi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Akvarijumi

Odlučili ste da deo netaknute prirode unesete u svoj dom, ali ste neiskusni, i želite da saznate svaku informaciju koja vam može biti od pomoći?

Pokušaćemo da vam približimo ovu čudesnu vodenu kutiju, punu šarenolikih, veselih stvorenja i neobičnog morskog bilja.

Prvo pravilo glasi, da ne kupujete mali akvarijum. Čak i najiskusnijim akvaristima, mali akvarijum je veliki izazov. Možda zvuči nelogično, na prvi pogled, ali je tako, a evo i zašto. Kada je zapremina vode mala, njeni glavni i osnovni parametri se menjaju veoma brzo i vi ne smete napraviti nikakvu grešku. Za primer uzmimo veliki akvarijum. Svaka eventualna pogreška koju biste načinili, manje bi uticala na ribice, i ne bi se dogodilo ništa strašno. Ako je akvarijum mali i vi nešto pogrešite, svakako će negativan efekat biti izraženiji. A vi to svakako ne želite. Zato, nabavite akvarijum iznad 20 galona.

Iako biste što pre želeli da vaše ribice zaplivaju u svom novom domu, sa tim ne bi trebalo žuriti. Voda u akvarijumu mora se stabilizovati, odnosno rastvoreni gasovi, minerali, teški metali i hemikalije. To bi dalje značilo, da voda u akvarijumu mora da odstoji dan ili više kako bi hemijski sastav vode bio sasvim neškodljiv za vaše ribice.

Ribice bi trebalo dodavati postepeno, za početak, dve male i izdržljive. Pri odabiru će vam pomoći stručno lice, nemojte sami nasumice birati, velika je verovatnoća da pogrešite. Dok vrednosti amonijaka i azota ne porastu i ponovo padnu na nulu, nemojte dodavati još ribica. Znači, naoružajte se strpljenjem, i sve će proteći u najboljem redu, akvarijum će uskoro imati puno svojih šarenih stanovnika.

Niko ne voli gužvu, pa ni ribice. One vole slobodno da plivaju, potreban im je prostor. Korisno je znati da ribica veličine od 3-4 cm zahteva od 3 do 5 litara vode. Takođe, neke ribice jednostavno nisu dobri drugari, odnosno, neće se lepo slagati međusobno. Posavetujte se sa stručnim licem kod koga nabavljate akvarijum i ribice, koje su to miroljubive ribice koje napreduju u sličnim uslovima vode. Neke vole vodu niže temperature, dok su druge ribice tropske, na primer.

Akvarijumi iskustva

Potrebno je dodati i akvarijumsko bilje i  podlogu, kako bi estetski utisak bio kompletan. Iskustvo akvarista govori da su ribice zdravije i da duže žive u akvarijumima koji su puni biljaka, nego u onim akvarijumima gde se uslovi za život održavaju tehničkim pomagalima. Bez biljaka, voda se mnogo brže prlja i zamućuje. Možemo ih podeliti u dve skupine: Podvodne  biljke, koje sve svoje delove imaju ispod površine vode; Druga vrsta su biljke čiji veći deo izranja iznad površine vode. 

Akvarijum nikada ne možete previše filtrirati, možete samo manje nego što je potrebno. Zato uvek birajte veći i jači filter. 

Da bi vaše ribice bile srećne, zdrave i dugovečne, potrebno je redovno održavanje njihovog doma. Zamenom dela vode svežom vodom i usisavanjem šljunka, uklonićete otpade koji se nagomilavaju u akvarijumu. Ukoliko ovo ne činite, vaše ribice mogu biti pod stresom, jednostavno, jer im ne odgovaraju uslovi u kojima žive. Ako ste početnik, a sve zbog sigurnosti i zdravlja vaših ribica, razmislite da održavanje akvarijuma prepustite firmi/servisu, koji se ovim poslom profesionalno bave, a vi, bezbrižno uživajte!

Akvarijumi cene

Cene manjih akvarijuma se kreću od 5500 do 13500 dinara, preko većih od 27500 do 32700 dinara, do najvećih, od 98000 do 108 000 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pet shop prodavnice ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

03.10.2018
Marina Dakic

Koliko je meni poznato veoma kvalitetni akvarijumi se mogu kupiti u Pet Centru na Novom Beogradu. Cene su naravno razlicite i krecu se do nekih nekoliko stotina eura. Sve zavisi od toga koliko ima sadrzaja unutra.

17.05.2017
Petar Jankulovski

Po meni, kako god da okrenete, akvarijumi su nesto sto bi u svakom slucaju trebalo da se posebno plati i bez cega se u svakom slucaju ne moze.

16.05.2017
Stojance Ristovski

Kako god da okrenete, akvarijumi nisu ni malo jeftini. Mene licno tu nista ne moze da zacudi.

03.05.2017
Milen Jovanovic

Po pravilu, sto se akvarijuma tice, naravno da oni treba da budu bas nesto i vise nego sto su kvalitetni. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

18.04.2017
Filip Milutinovic

U svakom slucaju ko odlic da ima akarijum odmah mora da bude spreman da u njega ulozi dosta novca.

05.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Kako god da okrenete, akvarijumi nisu ni malo jeftini. Naravno da je u tom pogledu veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo slobodno moze da bude u suprotnom planu.

03.04.2017
Ivana Petrovic

Ja sam kao mala cesto imala akvarijume. To nije po meni nista neobicno.

03.04.2017
Todor Markovic

Naravno da su oni nesto sto je i vise nego vazno. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

20.03.2017
Marina Zivkovic

Po meni je sto se njhih tice, sigurno kvalitet nesto sto je posebno vazno. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.

17.03.2017
Petar Jankulovski

Po meni su akvarijumi jos odavno izasli iz mode.

28.02.2017
Jovana Milinkovic

Moje licno misljenje je takvo da dzabe ljudi kupuju akvarijume kada nemaju ozbiljnu nameru da ih odrzavaju.

27.02.2017
Stojance Ristovski

Kako god da okrenete, nisu akvarijumi ni malo naivni.

10.02.2017
Lea Stankovic

Moje licno misljenje je da sto se akvarijuma tice, veoma je vazno da odmah znate koliko je samo bitno da se za kvalitet odlucite. Ne moze da ima akvarijum neko ko nema dovoljno novca.

09.02.2017
Milen Jovanovic

Sto se mene licno tice, akvarijumi su zaista jedan lep detalj. jedino je stvar u tome da se lepo obogate tako da svakom posetiocu vaseg doma mogu da privuku onako lepu paznju.

13.01.2017
Simona Vucinic

Potpuno se slazem sa tim, svaki akvarijum uvek debelo mora da kosta.

12.01.2017
Filip Milutinovic

Koliko mi se samo cini, svaki dobar akvarijum mora i bas onako dobro i debelo da se plati.

26.12.2016
Marta Dencevic

veoma je bitno da kada vam neko udje u kucu ili u stan da odmah primeti akvarijum.

07.12.2016
Mihajlo Nastasovic

Nije samo to problem vec generalno treba uvek imati dovoljno novca pa da se akvarijum odrzava kako treba.

06.12.2016
Todor Markovic

Dzabe vam akvarijumi ako oni opet nisu na odredjeni nacin nekako bogato i lepo ukraseni nekim lepim stenama ili detaljima.

22.11.2016
Ljubinka Sreckovic

Ukoliko vam je potrebno kvalitento a opet sigurno mesto da posetite povodom kupovine nekog lepog akvarijuma, onda svakako treba da posetite Pet Shop Lesi.

21.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju kvlaitetnih akvarijuma, samo treba da posetite pet - zoo shop i da se bas na tom mestu licno uverite u kvalitet.

02.11.2016
Jana Stankovic

kavarijumi zaista mogu da budu nesto posebno i nesto u sta mozete da imate puno poverenj da ce da unapredi i oplemeni vas zivotni prostor.

01.11.2016
Biljana Brankovic

Po pitanju kvalitetnih akvarijuma, ubedljivo je najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Definitivno je u danasnje vreme najbolje resnje da posetite neko provereno mesot kao sto je primera radi Eurotim.

12.09.2016
Petar Jankovic

Ukoliko trazite kvalitetne akvarijume, onda je definitivno najbolje resenje za vas da se oko toga posavetujete sa nekim ko vec ima akvarijum a koji ce slobodno moci da vas posavetuje oko toga sta da od toga ocekujete.

08.09.2016
Ivan Stojanovic

Sve je to super ali su generalno akvarijumi poprilicno teski i zahtevni za odrazavanje. Mada, iznad svega i poprilicno su skupi.

08.08.2016
Marko Petrovic

Jeste, Pet Centar ima poprilicno velike cene. Meni je prijateljica preporucila Alfa Pet. To je mesto koje ima veoma ljubazne zaposlene u koje mozete imati puno poverenje a i cene su i vise nego povoljne.

03.08.2016
Dusan Markovic

I meni koliko je poznato kvalitetni akvarijumi se mogu kupiti u Pet Centru. Medjutim, ono sto je po meni na neki nacin problem su porpilicno visoke cene.

05.07.2016
Janko Zivanovic

Koliko je meni poznato veoma kvalitetni akvarijumi se mogu kupiti u Pet Centru na Novom Beogradu. Cene su naravno razlicite i krecu se do nekih nekoliko stotina eura. Sve zavisi od toga koliko ima sadrzaja unutra.