Dodaj firmu

Airsoft Beograd

Airsoft Polygon

Airsoft polygon je jedan od najmodernijih u Evropi sa najkvalitetnijom opremom za Airsoft koja se trenutno može naći na tržištu. Na Novom Beogradu, možete svakog dana igrati Airsoft sa svojom ekipom ali i proslaviti rođendan sa vašim najbolj...
Pročitaj više

Nehruova 51a
Novi Beograd, Beograd

Paintball Arena No1 - Srbija

Tošin bunar 161-163
Novi Beograd, Beograd

Airsoft Polygon - Gel blaster

Najnovija verzija autentičnog Airsofta u klubu Airsoft Polygon prijalogeđena deci - Gel blaster koji omogućava i deci od 10 + godina da osete čari ove uzbudljive igre ratovanja uz pomoć specijalnih kuglica ispunjenih gelom koje su bezbolne i ...
Pročitaj više

Nehruova 51a
Novi Beograd, Beograd

Možda ste čuli za airsoft, ali niste sasvim sigurni o čemu se tačno radi. U našem tekstu možete da pročitate razne korisne i zanimljive informacije o airsoftu, stoga nastavite da nas pratite.

Šta je airsoft?

Airsoft je zapravo, vojni simulacijski sport, koji veoma nalikuje na paintball. U njemu se koriste replike vatrenog oružja, koje izbacuju tvrde kuglice, izrađene od plastike, a prečnika su od šest do osam milimetara.

Odakle potiče airsoft?

Kuglice koje se koriste za airsoft mogu da budu od 0, 20 grama i to je  za starije replike, pa sve do 0, 30 gr za snajpere. Postoje i kuglice za jače pištolje, za puške, za jače puške i snajpere.

Kada govorimo o poreklu airsofta, reći ćemo da je on nastao u Aziji, odnosno preciznije, u Hong Kongu i Japanu, a razlog je taj što je zbog strogih zakona bilo veoma teško na legalan način pribaviti oružje.

Airsoft Srbija

Ovaj sport je popularan i u Srbiji, i kod takmičenja igrači moraju da poseduju zaštitnu opremu, to su na primer, posebne naočare koje su napravljene od industrijskog polikarbonata, a takođe je zanimljivo da mora da postoji takozvana sigurnosna reč, koja se koristi u slučajevima kada nešto pođe kako ne treba i tada se igra momentalno prekida.

Airsoft treninzi

Važno je znati, da je potrebno da se igrači pridržavaju sigurnosnih pravila, jer u protivnom, moglo bi da dođe do određenih povreda. Vojska i policija, takođe koriste airsoft, kao deo svog treninga, što je ujedno još jedan dokaz o popularnosti ovog sporta.

Airsoft oprema

U ovom delu teksta, pozabavićemo se i razlikama između airsofta i paintball-a.

Prva razlika je u tome što je kod airsofta oružje dosta realnije, ne postoje spoljašnje boce sa plinom. Takođe, domet oružja koje se koristi kod airsofta je veće nego kod paintball oružja i iznosi oko pedeset metara.

Kada govorimo o preciznosti, tada je prednost ponovo na strani airsofta, a ovo oružje može da radi i na električne baterije, a ne samo na plin.

Još jedna značajna prednost airsoft oružja je u tome što je jeftinije od paintball oružja, a takođe je i municija sa povoljnijom cenom.

Airsoft replike puške i pištolja

Kada je reč o opremi, naglasićemo da se nose samo pomenute zaštitne naočare, a fantomke mogu da se koriste dekorativno. Kod ovog sporta, svaki igrač će kupiti svoju opremu.

Kada govorimo o replikama pušaka i pištolja, napravićemo jednu podelu:

  • to su replike koje moraju da se repetiraju, i u pitanju su snajperi, neki pištolji i vojne sačmarice;
  • plinske replike, i to su najčešće pištolji i veoma retko puške, i oni koriste plin;
  • postoje još i električne replike, koje upotrebljavaju vazduh pod pritiskom, a njega sabija elektromotor koga napajaju baterije.

Opremu možete da dopunite kacigom i vojničkom jaknom, a mnogi igrači koristei štitnike za laktove i kolena, kao i vojnu kamuflažu koja doprinosi prikrivanju, autentičnosti i zaštiti.

*Za sve dodatne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane