Aerobik najčešće povezujemo sa gubljenjem viška kilograma. Retki su samodisciplinovani ljudi, koji se hrane zdravo i u umerenim količinama. Većina ljudi, zbog dinamičnog tempa života, konzumira brzu i nezdravu hranu, neredovno i preobilno, što sve za posledicu ima konstantno povećanje telesne težine. 

Uz to, dodajmo da živimo u vremenu virtuelne komunikacije, kada smo i poslom a i u slobodno vreme često vezani za računar. Sve to ide u prilog nezdravom načinu života i pojavi raznih bolesti usled gojaznosti. Aerobik je jedan od načina da pomognete sebi i dovedete liniju u red. 

Mix aerobik

Za ovu vrstu aerobika, može se reći da je to spoj hi-low programa, sa vežbama snage i elementima borilačkih veština. Sagorevanje masti i razvijanje aerobne sposobnosti, zatim jačanje mišića stomaka i zadnjice, kombinacija udaraca i vežbe istezanja na kraju treninga koje doprinose razvijanju tonusa i gipkosti mišića, čini suštinu mix aerobika. A sve uz muziku koja daje ritam i olakšava vam naporne vežbe.

Kardio blok može biti koreografisan ili osmišljen kao hi impact trening sa poskocima, trčanjem u mestu, skokovima. Mogu se koristiti trake, tegići i lopte, kako bi se dodatno angažovali mišići, dok će često biti dovoljna i sopstvena težina tela. 

Svaki trening je različit. Upravo ta raznolikost pruža postizanje odličnih rezultata za veoma kratko vreme. Povećajte kondiciju i izdržljivost, sagorevajte kalorije i rešite se masnih naslaga, ojačajte sve mišićne grupe, bez obzira na kom ste trenutnom nivou fitnes kondicije.

Step aerobik

Up and down, side to side, over the top – tako se vežba step aerobik. Na jednom treningu vežbači naprave više od 1500 ciklusa silaženja i penjanja, što nije nikako malo. Osnovna karakterista step aerobika jeste rad uz pomoć step platforme koja ima tri nivoa – 15, 20 i 25 centimetara. U zavisnosti od afiniteta, svako može pronaći program kojim će postići rezultate koje priželjkuje.

Ovakvom fizičkom aktivnošću utiče se povećanje brzine, snage, izdržljivosti, gipkosti, koordinacije, ravnoteže. Motoričke sposobnosti se razvijaju tokom treninga, što kao rezultat ima lepši izgled, pravilno držanje, vaše lepo oblikovane noge. 

Ono što je važno, jeste da se moraju naučiti osnovni koraci, jer ako imate dobru tehniku, imaćete i bolje rezultate vežbanja. 

Svaki čas step aerobika sastoji se od unapred određenih i osmišljenih delova, koji se uz ritam muzike, odvijaju po unapred određenom redosledu. Počinje se sa zagrevanjem, preko glavnog dela časa do smirivanja i istezanja. Duži rad u srednjem intenzitetu ima kao rezultat sprečavanje nagomilavanja masnih naslaga. 

Ukoliko ste istinski ljubitelj plesnih koraka i dobre muzike, zahtevna koreografija na steperu za vas će biti dodatni izazov!

Aerobik – cena

Cena za mesec dana u proseku od 2300 dinara za 12 tretmana. Aerobik + kardio, cena od 3100 dinara na mesečnom nivou, kao i za aerobik + fitness.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fitnes klubove ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Aerobik
Pitaj firme

Paket od 8 FitVibe treninga + 6 treninga po izboru - Body forming, Hi-low aerobik, Pilates, Step aerobik, Aerobik, Funkcionalni trening

Akcija -% 1900 Din.
Paket od 8 FitVibe treninga + 6 treninga po izboru - Body forming, Hi-low aerobik, Pilates, Step aerobik, Aerobik, Funkc...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Mesec dana treninga po izboru - Body forming, Pilates, Step aerobik, Aerobik, Funkcionalni trening

Akcija -% 890 Din.
Mesec dana treninga po izboru - Body forming, Hi-low aerobik, Pilates, Step aerobik, Aerobik, Tae-bo po ceni od 890 din ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Mesec dana grupnih treninga

Akcija -% 990 Din.
Mesec dana grupnih treninga po super ceni od 990 din samo u Studiju Top Form u Novom Sadu!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

FitVibe mesec dana (3 x nedeljno - 30min) + kardio trening 15 minuta u teretani

Akcija -47% 1600 Din.
FitVibe mesec dana (3 x nedeljno - 30min) + kardio trening 15 minuta u teretani - 1.600 din! Studio Top Form!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

28.11.2018
Sinisa Peric

Aerobik je nacin treninga i stil zivota koji je narocito postao popularan tokom 80tih godina. Secam se koliko su zene tada u to vreme kupovale razlicite kasete pa kao nesto vezbale. Nema sta, dok se ne promeni nezdrav nacin ishrane nikada necete ziveti zdravije.

28.04.2017
Ivana Petrovic

Zaista volim aerobik kao sportsku aktivnost. Meni je ona opustajuca. Zaista ne smatram da nuzno moram da se dva puta staram oko nje.

18.04.2017
Petar Jankulovski

Koliko mi se samo cini, naravno da je on i vise nego odlicna aktivnost. Ako se bas za nju odlucite, sigurno se pre ili kasnije necete pokajati.

31.03.2017
Marina Zivkovic

Kvalitetan aerobik program je u svakom slucaju nesto sto debelo treba da se plati, kako pre tako i kasnije.

16.03.2017
Stojance Ristovski

Sad vec ima toliko dobrih istruktora ovde da je prosto cuedo kako neko moze da kaze da za njega nema dovoljno para.

27.02.2017
Jovana Milinkovic

Nemojte da ste toliko lakoverni, i ovo moze da bude jedna i vise nego dobra aktivnost. Sve drugo je mnogo manje resenje.

24.02.2017
Milen Jovanovic

Kako god da okrenete, aerobik je veoma vazan sve drugo je samo stvar navike i dobrih radnih osobina.

08.02.2017
Lea Stankovic

Sto se mene licno tice, aerobik je ipak solidna aktivnost. Ako se za nju odlcuite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

30.01.2017
Filip Milutinovic

Licno smatram da je aerobik u danasnje vreme daleko manje znacajna aktivnost. Sve drugo je manje vazno.

12.01.2017
Simona Vucinic

Koliko samo mogu da vidim, aerobik je aktivnost koja se sve cesce vezba u teretani. Jedino sto je problem je to da to zaista mora i puno da se plati.

11.01.2017
Mihajlo Nastasovic

Aerobik je realno bas dobar program. Jedina je stvar u tome da ga morate platiti kako biste ga vezbali.

22.12.2016
Marta Dencevic

Aerobik bez nekih vecih problema moze da se vezba u teretani. Pri tome, treninzi takodje mogu da budu organizovani veoma dobro tako da budu poprilicno teski.

21.12.2016
Todor Markovic

Ako mene pitate, bolje je da imate bilo kakvu fizicku aktivnost nego da nemate nikakvu.

06.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Aerobik je aktivnost koja bez problema moze da se vezba u nekoj od mnogobrojnih teretana u Beogradu.

05.12.2016
Janko Zivanovic

Ako mene pitate, po meni je skoro svaka aktivnost bolja od neke nekativnosti. Oko toga zaista nemam neku posebnu sumnju. Samo treba da budete aktivni.

18.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju aerobika, koliko mogu da vidim sve veci broj devojaka posecuje teretanu Athletic Gym.

31.10.2016
Jana Stankovic

Mislim da u tom slucaju onda to nije trenenig vec vise neka vrsta individualnog kruznog treninga. Aerobik je definitivno nesto sto je na prvom mestu namenjeno zenama.

28.10.2016
Petar Jankovic

Nije aerobik bas aktivnost koju treba potcenjivati. Nije cest slucaj da jedan sportista u vrhunskoj kondiciji dodje na trening aerobika i onda dobije upalu misica.

07.09.2016
Marko Petrovic

Ukoliko vec pricamo o nekom kvalitetnom aerobiku, jedan od osnovnih preduslova kako biste mogli normalno da ga upraznjavate je da imate nekog proverenog instruktora u kojeg mozete da imate puno poverenje.

02.08.2016
Dusan Markovic

Kada pricamo o aerobiku ja licno mislim da on ne moze nesto previse da pomogne coveku. Pre svega, mislim da ljudi, narocito zene, koje krecu na aerobik ne vode racuna o svom pravom nacinu zivota. One misle da ce im kilogrami spasti sami po sebi ukoliko krenu na aerobik, sto je samo po sebi pogresno. Pravilna ishrana je ljuc svega.

01.08.2016
Biljana Brankovic

Aerobik je nacin treninga i stil zivota koji je narocito postao popularan tokom 80tih godina. Secam se koliko su zene tada u to vreme kupovale razlicite kasete pa kao nesto vezbale. Nema sta, dok se ne promeni nezdrav nacin ishrane nikada necete ziveti zdravije.

01.07.2016
Ivan Stojanovic

Danas je po meni aerobik postao prevzidjena kategorija. Pre svega, u danasnje vreme postoji dosta pojedinca koji su sami sebe proglasili instruktorima bez neke prave skole i dubljeg znanja.