Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije 4D ultrazvuk
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

4D UZ pregled

Akcija -50% 3000 Din.
4D UZ pregled po ceni od 3.000 din samo u Ginekološko akušerskoj ordinaciji Filia!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

4D SCAN ULTRAZVUK

Akcija -51% 3400 Din.
 4D SCAN ultrazvuk po ceni od 3.400 din samo u Poliklinici Gracia Medika!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

4D ultrazvuk

Sasvim je sigurno da su trudnoća i rođenje bebe, jedni od najlepših trenutaka u životu svake žene. 

U današnje vreme, veliki broj klinika se trudi da period od začeća do rođenja bebe, učini najpre sigurnim, a potom lepim, uzbudljivim i zanimljivim.U tome nam, između ostalog, pomaže 4D ultrazvuk. 

Šta je 4D ultrazvuk?

Za početak, napravimo razliku između 3D i 4D ultrazvuka. Uz pomoć 3D ultrazvučnog aparata, budući roditelji mogu videti trodimenzionalnu sliku bebe. Prilikom korišćenja 4D ultrazvučnog aparata može se videti trodimenzionalni film. Na ekranu se pokazuje figura bebe koja može da se gleda iz bilo kog ugla. Spoljašnji izgled ploda se sasvim lepo vidi, i može se analizirati, ukoliko je to iz nekog razloga potrebno. 

Prednosti 3D i 4D aparata za ultrazvuk je u tome što se određeni detalji, koji lekara zanimaju, mogu snimiti, i kasnije posmatrati u tri dimenzije, a da buduća mama uopšte nije prisutna.

Mane 2D ultrazvučnog aparata – prednosti 4D

Kada pacijentkinja na 2D ultrazvučnom aparatu vidi sliku svoje bebe, najčešće ni ne može razaznati šta je šta. Naravno, može se videti bebina glavica, telo, ruke i noge, i ono za šta su roditelji posebno radoznali – pol bebe, ukoliko je ona „raspoložena“ da se lepo namesti za slikanje. Međutim, treba naglasiti da su 3D i 4D aparati preuzeli primat, zbog brojnih prednosti koje pružaju, a 2D ultrazvuk može pomoći lekarima da odrede veličinu bebe kao i gestacijsku starost trudnoće, te da bi se ustanovio eventualni problem.

4D ultrazvuk – kad se radi?

Moglo bi se reći, da je uvek pravo vreme za 4D ultrazvuk. Međutim, moguće je izdvojiti dva važna termina a to su u 12 nedelji (ovo je zapravo kontrola na Daunov sindrom), i od 20 – 22 nedelje, kada se prati anatomija ploda sa detaljnim pregledom srca.

Kako radi 4D ultrazvuk?

Princip rada je isti, kao i kod 2D i 3D ultrazvuka, odnosno, ultrazvučni talasi struje kroz stomak i eho se vraća nazad. Ono što razlikuje 4D ultrazvuk jeste da se slike skupljaju mnogo brže, i one su mnogo boljeg kvaliteta, odnosno, jasnije su. Ono što je najzanimljivije, uz pomoć 4D aparata, lekari, mame i tate, posmatraju film, a ne samo sliku, znači, vide bebu iz svih uglova i njene pokrete.

Budući roditelji svoju bebicu mogu da vide do najsitnijih detalja, što postaje sve interesatnije, u poodmakloj trudnoći, kada je fetus sve više sličan budućem novorođenčetu. Mnogi roditelji ne mogu verovati svojim očima kada na 4D ultrazvučnom aparatu vide kako se beba osmehuje, češka, sisa palac ili im maše... Slike u boji mogu da se snime na CD ili DVD.

4D ultrazvuk iskustva

Ono što je veoma važno, a pokazalo se kroz iskustvo prilikom korišćenja 3D i 4D ultazvuka, jeste da majka na ovaj način, kada jasno vidi svoju još uvek nerođenu bebu, uspostavlja poseban emotivni kontakt sa njom, odnosno, počinje više da brine i o bebi i o svom zdravlju. Ono što je lekarima bitno, jeste da se slika bebe može videti mnogo jasnije, a posebno prsti, stopala, ruke, noge lice, i sve informacije prikupljene primenom ove metode su dragocene i neophodne.

4D ultrazvuk cena

Ekspertski 4D ultrazvuk,  uz disk sa snimkom, cene se kreću u rasponu od 3000 do 8400 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne i bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

12.11.2018
Marina Dakic
4D ultrazvuk je nesto sto je sada jako popularno. U proseku je za tu metodu potrebno izdvojiti oko 8000 dinara. To je svakako poslednja rec tehnologije ali je veliko pitanje da li vam je to potrebno.
19.05.2017
Milen Jovanovic
kako god da okrenete, ova vrsta ultrazvuka nije ni malo naivna.
08.05.2017
Jovana Milinkovic
Po mnogo cemu je koliko samo mogu da vidim, ovo i vise nego teska vrsta ultrazvuka.
24.04.2017
Filip Milutinovic
U svakom slucaju je ovo ultrazvuk koji nije ni malo jeftin. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
11.04.2017
Lea Stankovic
Po pravilu, ovo je vrsta ultrazvuka koja mora da se dobro plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
27.03.2017
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju je ovo ultrazvuk koji mora debelo da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
24.03.2017
Simona Vucinic
Pre svega je vazno da on nije previse skup.
10.03.2017
Todor Markovic
U svakom slucaju je ovo ultrazvuk koji mora da se debelo plati.
07.03.2017
Marta Dencevic
U svakom slucaju je ovo posebna vrsta ultrazvuka.
20.02.2017
Janko Zivanovic
Moje je licno misljenje, da svaka vrsta 4d ultrazvuka mor adebelo da se plati. To drugacije ne moze da funkcionise.
02.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, 4d ultrazvuk je posebna vrsta ultrazvuka koja je poprilicno precizna u dijagnostifikovanju.
23.01.2017
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, ovo je sigurno posebna vrsta ultrazvuka. Ako se bas za njega odlucite, sigurno je onda samo to da se necete pokajati.
04.01.2017
Nikolina Pantelic
Ovo ipak nije vrsta ultrazvuka koja je u danasnje vreme manje vise svima dostupna.
15.12.2016
Ivan Stojanovic
Ako mene licno pitate, dzabe samo bacate pare. Nekada mi se cini da su odredjene stvari izmisljene samo da bi se roditeljima uzele pare.
29.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanjiu ovog ultrazvuka, samo treba da posetite ordinaciju Gracia Medica i vise nista po tom pitanju ne biste trebali da se brinete.
10.11.2016
Biljana Brankovic
Ukoliko vam je vec potrebna ova poseldnja rec tehnologije, onda je ubedljivo najbolje da posetite ordinaciju Belosevac i nemate vise sta da brinete oko toga.
21.09.2016
Marko Petrovic
4d ultrazvuk je sada zaista nesto posebno. Tako bar kaze sve veci broj majki koje cekaju dete.
19.08.2016
Dusan Markovic
Mozda malo roditelji i preteruju pa iduu detalje kada se radi o novom detetu. Po meni 3d ultra zvuk je sasvim dovoljna da se sve vidi kako treba. Nema potrebe za nekim specijalnim efektima.
18.07.2016
Marina Zivkovic
4D ultrazvuk je nesto sto je sada jako popularno. U proseku je za tu metodu potrebno izdvojiti oko 8000 dinara. To je svakako poslednja rec tehnologije ali je veliko pitanje da li vam je to potrebno.