ZLATIBORSKA LEPINJA

Sastojci:
lepinja
puter
jaje
so
?Nacin pripreme:
Lepinja se rasece na dve polovine, premaže puterom i stavi se kajmak pomešan svežim jajetom - te se zapece u rerni, poklopi drugom zagrejanom polovinom i servira.


PEKARSKE KIFLE SA KAJMAKOM

Sastojci:
puter kifla
mladi kajmak ili filomFil:
150 g putera
125 g sardina
150 g šunke
150 g suvog jezika
100 g salame
100 g emetalera
1 kašika senfa Nacin pripreme:
Napraviti puter kifle, oblika kao male kajzerice.
Izdubiti im sredinu i puniti užickim mladim kajmakom.
Mogu se puniti i ovim filom: 150 grama putera, 125 grama sardina bez kostiju, 150 grama seckane šunke, 150 grama seckanog obarenog suvog jezika, 100 grama salame, 100 grama sira ementalera i kašicicu senfa.
Ispasirati i puniti filom.
Svaku zatvoriti sopstvenim poklopcem, preko njih staviti dasku, preko daske težak predmet i ostaviti da stoje na hladnom mestu najmanje dva sata pre služenja.



KliK.co.yu - Razmena

KliK.co.yu - Razmena
   

KliK.co.yu - Razmena