Magazin SportOstali sportovi Plivati i samo plivati

Plivati i samo plivati

by Administrator

profesionalni plivačiPlivati znači pravilno disati punim plućima, pravilno držanje, plivati je manje napor, više uživanje. Bilo da ste na moru, Adi, akva parku ili nekom bazenu, plivajte što više možete. Plivanje ni na koji način ne može da vam škodi, već samo koristi vašem telu i vašoj psihi. Ono ispunjava i čini da se osećate mlađe i svežije. Jer plivati znači lečiti se.

Nekada je plivanje bilo samo ritual, način da se grehovi speru sa ljudskog tela, a vremenom se ono razvilo u prelep sport.

Neki od vas, sigurni smo, ne vole kupanje u moru, bilo zbog ribica i algi koje vam dodiruju noge tokom plivanja, bilo zbog soli kojom vam se napune grlo i nos kada ronite. No, morate znati da morska voda jako povoljno utiče na ljudski organizam. Tako da ako imete priliku da birate da li ćete plivati u moru ili bazenu, odlučite se za ovo prvo.

Udahni duboko

Plivati znači sasuti sve moguće fizičke aktivnosti u jedno. Plivanje je spoj pilatesa, joge, teretane, raznoraznih masaža. Voda pruža veći otpor od vazduha, tako da vam za razliku od ostalih sportova nisu potrebna bilo kakva pomagala poput tegova, pilates lopti, stepera i slično.

Plivanje povoljno utiče i na disajne puteve, ali deluje i kao anticelulit masaža. Samo strujanje vode masira telo, a morska so se vezuje za kožu i čini je mekšom, lepom na izgled i još lepšom na dodir. Upravo zbog ovakvih blagodeti morske soli, mnoge anticelulit kreme se spravljaju upravo od nje. Ali, ovaj prvi, prirodniji način, mnogo je efikasniji.

A kada izađete iz vode, ne tuširajte se odmah. Soli i minerale koji su vam se prikačili za telo ostavite da deluju još nekoliko minuta. Primetićete da vam koža nakon toga izgleda kao posle pilinga. Eto, sasvim spontano, kroz igru i zabavu do vitkog tela i lepe kože.

Vitko telo, bistar um

Kada plivate, vaše telo sagoreva mnogo kalorija u zavisnosti od toga kojim stilom plivate. Najviše kalorija sagoreva se leptir stlom, ali on zahteva postojanje fizičke izdržljivosti. Čak i ako ste tokom cele godine vežbali u teretani, ne čudite se ako vam bude naporno plivanje leptir stilom. Zahtevan je, pomalo iscrpljujuć, ali vrlo efikasan zaplivanje u bazenu telo.

Osim fizičkog aspekta, ovaj predivni vodeni sport blagotvorno deluje i na mozak. Deluje kao antidepresiv, dopušta vam da dok vežbate telo odmarate duh. Pokušajte da tokom plivanja zaboravite na sve oko sebe što vam se događa. Prepustite se, samo vi i voda. A ako ste umorni i nemate snage da plivate, onda vam predlažemo da leđima legnete na vodu i tako odmarate. Samo se pazite da ne zaspite i da vas voda ne odnese predaleko od obale.

0 komentar

Slične teme