Magazin SportOstali sportovi Hokej na travi

Hokej na travi

by Administrator

hokej-na-traviHokej na travi jedan je od najstarijih ekipnih sportova, koji podrazumeva dva tima. Cilj igre je da igrači postignu pogodak, odnosno da daju gol protivniku udaranjem ili guranjem loptice hokejaškim palicama. Hokej na travi je veoma zastupljen sport i njime se bave i žene i muškarci.

Hokej na travi danas se nalazi u samom vrhu najpopularnijih sportova dok je u Indiji hokej nacionalni sport. Hokej je olimpjiski sport počevši od 1908. godine. Postoje zemlje u kojima zbog vremenskih uslova hokej ne može da se igra napolju pa se igra u sali.

Ovaav hokej ima izmenjena pravila u odnos na hokej na travi. Svaki tim sastoji se od 11 igrača, i pet igrača koji su namenjeni za izmenu. Izmen igrača u toku jedne igre mogu se menjati neograničen broj puta. edno od najvažnijih pravila odnosi se na to da je dozvoljeno igranje samo jednom stranom palice, koja ima jednu ravnu stranu, a druga je zaobljena. Dozvoljena je upotreba samo palica koje odgovaraju dešnjacima, odnosno kod kojih forhend udarac ide sa desna na levo.

0 komentar

Slične teme