Magazin SportFormula 1 Hamilton pobednik na Hungaroringu

Hamilton pobednik na Hungaroringu

by Administrator

luis_hamiltonLuis Hamilton je došao do prve pobede u ovoj sezoni za Veliku nagradu Mađarske, na stazi Hungaroring.
Drugo mesto osvojio je Finac Kimi Rajkonen iz Ferarija, a treći je Australijanac Mark Veber, vozač Red Bula. Veber je tako prestigao Fetela i popeo se na drugo mesto u generalnom plasmanu.
Vodeći u generalnom plasmanu Dženson Baton je posle neupadljivog nastupa osvojio sedmo mesto, ali je povećao prednost u odnosu na Sebastijana Fetela za još dva boda, pošto je Nemac odustao posle trećine trke, a Rubens Barikelo nije prišao bodovima.
Četvrti je bio Niko Rozberg, peti Heiki Kovalainen, Timo Glok je posle odlične vožnje zauzeo šestu poziciju, a jedan bod pripao je Jarnu Truliju.lewis_hamilton
Trku na Hungaroringu obeležio je debi Haimea Algersuarija, koji je u bolidu Toro Rosa postao najmlađi vozač u istoriji Formule 1 sa 19 godina i 125 dana. On je uspeo da na cilj stigne kao petnaesti na trci.
Ekipa Ferarija na trci je imala samo jednog vozača, jer je Felipe Masa doživeo težak incident na subotnjim kvalifikacijama. Masa je u subotu operisan, a tokom noći lekarska ekipa pratila je njegovo stanje, koje je stabilno.
Početak trke bio je izuzetno uzbudljiv, posle spektakularnog starta, na kojem su se Rajkonen i Hamilton umalo sudarili, istovremeno pretičući vozače ispred sebe.
Alonso je iskoristio pol poziciju, izvanredno vozeći do sedamnaestog kruga, kada mu je otpao prednji desni točak, posle čega nije mogao da nastavi. Ubrzo zatim Fetel je morao da odustane, posle veoma teškog početka trke i problema sa motorom.

0 komentar

Slične teme