Magazin Sport Đoković poražen u finalu turnira u Haleu

Đoković poražen u finalu turnira u Haleu

by Administrator

haleU finalnom duelu ATP turnira u Haleu, srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Nemca Tomija HAsa rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 6:7, 6:1. Has je u najvećem delu meča kontrolisao situaciju na terenu i sasvim zasluženo je došao do 12. titule u karijeri i prve nakon 2007. godine. Sa druge strane, Đoković je poražen u četvrtom od šest finala koliko je odigrao u 2009. godini. Srpski teniser ostao je na 13 osvojenih titula u karijeri.
Duel je odlučen na startu trećeg seta kada je Đoković propustio jedine četiri brejk lopte na meču. Has je pokazao sjajnu igru na terenu.
Srpski teniser je u preostalom delu drugog seta podigao svoju igru na viši novo, ali Has nije popuštao. Najbolju priliku za brejk i set Đoković je imao u 12. gemu kada je bilo 30:30. Has je ipak dobio naredna dva poena i izborio taj-brek.
Treći period počeo je pritiskom Đokovića na servis Hasa. Nemac je uspeo da povede sa 1:0 a potom i da dođe do brejk lopte za 2:0. Prvu je propustio neiznuđenom greškom ali je izborio i drugu. Đoković je tada odservirao duplu servis grešku i tako bukvalno poklonio gem protivniku.
Đoković je tada slomio reket iz besa, a u narednom gemu imao je veliku priliku da se vrati u duel.
Do kraja meča Novak je potpuno psihički pao i Has je, uz još jedan brejk, rutinski priveo meč kraju.

0 komentar

Slične teme