Magazin SportFormula 1 Barikelo trijumfovao u Valensiji

Barikelo trijumfovao u Valensiji

by Administrator
rubens_barikelo Rubens Barikelo, iz ekipe Bron GP pobedio je u trci za Veliku nagradu Evrope koja se vozila na ulicama Valensije. Brazilac je do prve pobede u sezoni a desete u karijeri došao posle 1:35:51 sata, ispred Hamiltona u Meklaren Mercedesu i Kimija Rajkonena iz Ferarija.
Barikelo je pobedom u Valensiji doneo Brazilu 100. pobedu.
Tokom trke došlo je do dva incidenta, tačnije kontakta, sa jedne strane između debitanta Romana Grožana i Jarna Trulija, a sa druge Sebastijana Buemija i Tima Gloka, pa su svi sem Italijana morali u boks. 

U 16. krugu Hamilton je prvi otišao na zamenu pneumatika i dolivanje goriva, i na stazu se vratio kao sedmi, iza Alonsa, odmah ispred Vebera. Odmah iza aktuelnog šampiona u boks je otišao Fetel, čiji je tim imao problema prilikom dolivanja goriva pa je mladi Nemac već u narednom krugu morao da se vrati u boks.

Posle nekoliko trka na kojima su dominirali ili Red Bul ili Meklaren Bron GP se vratio u velikom stilu, a Barikelo je izvozao trku bez greške i zasluženo svojoj ekipi doneo sedmi trijumf ove sezone. Ipak, Baton, koji je timu doneo preostalih šest trijumfa se skoro nije ni video, ali je ipak uspeo da dođe do bodova.

0 komentar

Slične teme