Ponedeljak, 08.02.2016

Magazin » Lepota » Lice » Navlake za zube za lepši osmeh

Navlake za zube za lepši osmeh

Objavi ovaj članak na

31.03.2011 12:32 AM

keramičke navlake za zubeNavlake za zube mogu da učine da za svega nekoliko minuta dobijete savršen osmeh poput onog kakvim nam se keze sa TV-a reklamirajući raznorazne paste, četkice, konce za zube. Ljudi koji nemaju pravilno oblikovane zube, bilo da majka priroda nije bila darežljiva bilo da je u pitanju spoljni uticaj (npr. lomljenje zuba), obično mnogo pate zbog takvog nedostatka. Neretko se, nažalost, mladima dešava da zbog „neprimamljivog osmeha“ imaju poteškoća da dobiju posao, pronađu partnera… Zato su tu navlake za zube koje mnogo toga mogu da isprave. Ako ste razmišljali o njima, a nije vam bilo najjasnije kako, šta, kada i gde – evo nas da vam odgonetnemo!

Navlake za zube izrađene su od keramike i njima se vešto sakrivaju kako nepravilni, iskrzani, polomljeni zubi, tako i oni „obojeni“ mrljama od kafe, cigareta, slatkiša. Da biste stavili navlake za zube nije potrebno da vas stomatolog pretkodno okrezubi. Naprotiv, one se stavljaju na prirodne zube, ulepšavajući na taj način vaš osmeh i podižući samopouzdanje.

Prvi pregled

Pre nego što čika Zuba utvrdi da vam može podariti (ne baš podarii, jer sve ima svoju cenu) navlake za zube , moraće detaljno da pregleda kako vaše zube tako i desni. Onda sledi „photo session“ nakon čeka stomatolog podrobno izanalizira situaciju vaše usne duplje, a sve u cilju što prirodnijeg izgleda novih zubića koji bi trebalo da vas očaraju svojom lepotom.

Startkeramičke navlake

Već sledećeg dana, nemilosrdni doca izbrusiće vaše zube, oblikovati ih, a potom uzeti otiske koji će omogućiti zubnom tehničaru da napravi navlake za zube isključivo po vašoj meri. A dok ne dobijete “konačne”, nove “bisere”, stomatolog će vam staviti privremene koji imaju ulogu čuvara zuba dok keramičke navlake ne budu gotove.

Finiš

Kada budete dobili novi osmeh, sasvim slobodno, bez bilo kakvog ustručavanja možete jesti šta god poželite i biti sigurni da neki zub neće ostati u parčetu hrane koju zagrizete. Ipak, čuvajte se previše tvrdih zalogaja kako biste očuvali svoje keramičke navlake što duže, jer kao i sve drugo, i one imaju ograničen rok trajanja.

Kada je cena u pitanju, ona varira u zavisnosti od stomatološke ordinacije u kojoj odlučite da stavljate keramičke navlake za zube . Ipak, ne treba biti škrtica kada su u pitanju ovako ozbiljne stvari koje se mogu ticati ne samo estetike, već i zdravlja vaših zuba.

Pregled komentara (87)

Pošaljite komentar

Ocena: 2,92 od 12 glasova 12345

Komentara (87)

  1. ENIJAD

    imam veoma lose zube nisam bio u mogucnsti da ih popravim jel mi bolje navlake stavit il popravit

    Ocena komentara: Thumb up 1 Thumb down 0

    • Najbolje bi bilo da posetite stomatologa i posavetujete se sa njim.

      Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

Napiši komentar
februar 2016.
P U S Č P S N
« jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29