Magazin NaukaOstale nauke Prva međunarodna konferencija prevodilačke industrije u Srbiji

Prva međunarodna konferencija prevodilačke industrije u Srbiji

by Administrator

Udruženje prevodilačkih preduzeća Srbije (UPPS) organizuje prvu regionalnu konferenciju evropske prevodilačke industrije u Srbiji, koja se održava 9. i 10. novembra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Centralna tema Balkanskog simpozijuma prevodilačke industrije (BLIS) su moderne tehnologije i trendovi.

U svetu se održava veliki broj konferencija na ovu temu, koje omogućavaju svima koji se bave prevodilačkim poslom da idu u korak sa industrijom, budu informisani o stanju na tržištu i aktivnostima konkurencije, i da budu u toku sa dešavanjima kako bi opstali u modernoj prevodilačkoj industriji, vrednoj više od 30 milijardi evra, koja stalno raste i menja se. Takvi događaji predstavljaju sjajnu priliku da steknete uvid u najnovije trendove u prevodilačkoj industriji, da susretnete kolege iz čitavog sveta i na kraju, ali ne i najmanje važno, da pridobijete nove klijente. Svi bismo voleli kad bismo mogli da prisustvujemo svim tim konferencijama, ali troškovi mogu da narastu i do nekoliko hiljada evra.

Sada ne morate da idete u Barselonu ili Njujork jer vam UPPS praktično pred vrata dovodi zanimljive govornike o velikom broju tema iz naše profesije.

Program konferencije je osmišljen posebno za prevodilačke profesionalce, od vlasnika preduzeća pa sve do nezavisnih prevodilaca, kao i onih koji bi voleli da znaju više o ovoj industriji.

BLIS je postavio cilj da okupi domaću i stranu publiku. Očekuju se učesnici iz čitave Evrope, budući da se posle konferencije održava tradicionalna generalna skupština Evropskog udruženja prevodilačkih preduzeća (EUATC). Tokom dvodnevne konferencije imaćete priliku da čujete izlaganja na čitav niz tema, uključujući neuronsko mašinsko prevođenje, povećanje povrata ulaganja u vašu veb stranicu, pregovaranje, saradnju između agencija i slobodnih prevodilaca i slično. Osim predavanja, u planu je još mnogo neformalnih događaja poput zabavnog društvenog umrežavanja, večere uz druženje i izleta u subotu. I ono što je najvažnije, učesnici će imati prilike da se susretnu sa svojim kolegama iz okruženja, kao i iz renomiranih evropskih firmi, i da razmene iskustva i znanja. Koje su specifičnosti a koje razlike pojedinih tržišta? Da li mučimo istu muku? Kako odgovaramo na zajedničke izazove?

Dođite i naučite nešto novo!

Više informacija možete naći na http://upps.org.rs/blis

0 komentar

Slične teme