Magazin Life styleZujanje FOTORAMA – prvi festival umetničke fotografije u Srbiji

FOTORAMA – prvi festival umetničke fotografije u Srbiji

by Administrator

fotoramaFOTORAMA fest je prvi festival umetničke fotografije ovakve vrste u Srbiji, zasnovan na najmodernijim principima organizacije ovakvih međunarodnih skupova, nalik svim većim svetskim umetničkim festivalima I kao takav nastoji da pruži najkvalitetniji edukativni i izlagački program iz oblasti fotografije. Osnovan je 2010.godine kada je prvi put i održan.

Osnovna ideja festivala kojom smo se vodili od početka je bila da se svim mladima u Srbiji i regionu pruži prilika da prisustvuju najkvalitetnijim programima svetski poznatih stručnjaka u oblasti fotografije, bez oobzira na njihove finansijske mogućnosti , koje većina mladih ovde ne bi bila u mogućnosti da posećuje zbog nedostatka sredstava. Stoga je osnovni cilj FOTORAMA festivala da pruži što kvalitetniji program i to potpuno besplatno, tako da svi imaju priliku da napreduju i uče od najboljih.

Za ovih proteklih 6 godina postojanja, Fotorama se može pohvaliti impozantnom listom eminentnih umetnika koji su gostovali , predavali i izlagali na ovom festivalu. Pored vecine naših eminentnih fotografa iz Srbije i regiona, ugostili smo i neka od najvećih svetskih imena iz sveta fotografije i digitalnih umetnosti.

Aktivnosti na ovom festivalu prate i mladi i iskusni zaljubljenici u fotografiju kako u Srbiji tako i u regionu i Evropi , što mogu da posvedoče i svi veći svetski portali koji su uvrstili Fotorama festival na listu festivala koje bi trebalo posetiti!

I ove godine imamo jako kvalitetan program. Ove godine u goste nam dolazi Dennis Danbar digitalni umetnik Hollywood-ske A produkcije koji je radio na nekim od najvećih blockbaster franšiza kao što su Harry Potter, X-Men, Iron Men, Transformers, I am Legend, Avatar -The last airbender, Spiderwick Chrocless, Shrek, Star Trek …

Pored njega u goste nam dolazi i jedan od najmlađih i najperspektivnijih fotografa National Geographic Magazina Washington i jedan od oficijalnih fotografa Bele kuce, Travis Dove.

I kao pojačanje sa naših prostora nam u goste stiže najbolji Landscape fotograf mlađe generacije u regonu Roberto Pavić iz Zagreba!

FOTORAMA

0 komentar

Slične teme