Magazin Life styleZujanje Inkluzivni mjuzikl „Crvene cipelice“ u Madlenijanumu

Inkluzivni mjuzikl „Crvene cipelice“ u Madlenijanumu

by Administrator

crvene-cipeliceU cilju socijalne integracije i inkluzije dece i omladine sa smetnjama u razvoju, Udruženje za afirmaciju dečjeg stvaralaštva „Svitac“, uz podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Dečijeg kulturnog centra Majdan, Opštine Savski venac i kompanije Total, izvešće 19. juna od 12 časova u Madlenijanumu inkluzivni mjuzikl „Crvene cipelice”. Mjuzikl će biti izveden ukupno deset puta u toku godine, a namenjen je deci predškolskog i rano školskog uzrasta, roditeljima dece sa smetnjama u razvoju, defektolozima, učiteljima i vaspitačima. Za one koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju događaju, mjuzikl će naknadno biti prikazivan u okviru dečjeg programa RTS-a.

Inkluzivni mjuzikl „Crvene cipelice“ rađen je po adaptaciji bajke „Čarobnjak iz Oza“, u režiji Ksenije Mirković. Publici se na sceni predstavlja 30-oro dece sa razvojnim smetnjama, uzrasta od osam do šesnaest godina, uz pomoć braće, sestara i drugara.

Osim podrške Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Opštine Savski venac, Dečijeg kulturnog centra Majdan, važan partner na projektu je i kompanija Total, francuska naftna kompanija sa direktnim predstavništvom u Srbiji, koja je svojom podrškom doprinela njegovoj realizaciji.

„Imali smo priliku da prisustvujemo premijernom izvođenju mjuzikla “Crvene cipelice” 8. maja u Madlenijanumu i zasta smo uživali. Veliko nam je zadovoljstvo da se odazovemo na akcije ovog tipa. Nadamo se da smo svojim skromnim doprinosom učinili da rad članova udruženja „Svitac“ bude vidljiviji, izjavila je Almila Acan Kahvecioglu, generalni direktor.

Prema rečima Ksenije Marković, rukovodioca projekta, cilj ovakvih akcija je socijalna i kulturna inkluzija dece sa smetnjama u razvoju, a odgovorno društvo je bitan činilac u tome.

„Inkluzivan rad sa decom je dobio mnogo ozbiljniju notu i sve je više ljudi spremno da nam pomogne. Podrška koju dobijamo od državnih institucija i kompanija omogućava nam da nastavimo da razvijamo i promovišemo njihove talente“, zaključila je Ksenija Marković.

U okviru projekta biće izvedeno deset predstava u periodu od juna do novembra, a ulaz za sve zainteresovane biće besplatan. Prvi program RTS-a pratiće i dokumentovati ovaj specifičan i veoma važan projekat koji će biti emitovan u okviru dečjeg programa.

SmartPoint Adria

0 komentar

Slične teme