Magazin ZabavaZanimljivosti 9 najčudnijih smrti u istoriji

9 najčudnijih smrti u istoriji

by Administrator

Smrt je velika tragedija. Neki ljudi odlaze pod jako čudnim i apsurdnim okolnostima koje čak i holivudski pisci mogu nazvati neverovatnim. Ova lista sadrži neke jedinstvene i veoma retke okolnosti smrti zabeležene kroz istoriju.

Hari Hudini

Hudini

Svi znamo Hudinija kao majstora magije i virtuoza, ali da li ste znali da je Hudini umro neposredno posle svog magičnog trika? Nakon što se oslobodio lanaca i izašao iz kovčega sa vodom u kom je bio zaključan, Hudini je kleknuo, a zatim pao u nesvest. Pošto su mu lekari povratili svest, upozorili su ga da treba hitno da ode na operaciju, ali je Hudini odlučio da nastavi sa izvođenjem trikova. Iako je izvodio magične trikove sa manjim bolovima, nikako nije bio spreman na iznenađujući udarac u stomak koji mu je priredio student MekGilskog univerziteta 1926. godine. neposredno pred svoj nastup u Montrealu. Pošto su ga uveli u bolnicu utvrđeno je bilo da je Hari Hudini umro tokom operacije uklanjanja slepog creva, mada se i do dana današnjeg sumnja da li su silni udarci u abdomen prouzrokovali upalu slepog creva.

Molijer

Molijer

Francuski pisac i glumac je 1673. umro od teškog kašlja tokom izvođenja predstave „Imaginarna bolest“.

Marija Kiri

Marija Kiri

Hemičarka i dvostruka dobitnica Nobelove nagrade, izumela je proces izolacije radijuma posle ponovnog otkrića radioaktivnih elemenata radijuma i polonijuma. Umrla je od aplastične anemije usled dužeg izlaganja jonizujućem zračenju. Opasnosti od radijacije nisu bili dobro shvaćeni u to vreme.

Volfgang Amadeus Mocart

Mocart

Šetajući parkom, Mocart je razmišljao o savršenoj kompoziciji kada su se dve mazge otrgle i izgazile ga na smrt.

Raspućin

Raspućin

Uprkos tome što je bio isprebijan, upucan, otrovan i bačen sa litice u hladnu reku, pravi uzrok Raspućinove smrti bio je srčani udar.

Ana Bolen

Ana Bolen

Henri VIII je naredio da se njegova žena, Ana Bolen, pogubi ispred Londonske kule. Kada je sečivo palo, gledaoci su bili zapanjeni kada su videli da je dželat skinuo svoju masku i otkrio ko je, što je zapravo bila ni manje ni više nego Ana Bolen. Nakon kratkog aplauza publike, Ana je bila pogubljena i zakopana pored „svog lažnog“ tela.

Tenesi Vilijams

Tenesi Vilijams

Američki pisac Tenesi Vilijams imao je naviku da poklopac svoje bočice sa kapima za oči drži u ustima dok stavlja ove kapi. Međutim, ova navika je ujedno bila uzrok njegove smrti jedne večeri u hotelskoj sobi u Njujorku.

Austrijski krojač Franc Rišelt

Rišelt

Rišelt je sve vreme mislio da je izumeo spravu koja će pomoći ljudima da lete. Jednog dana skočio je sa vrha Ajfelove kule da bi potvrdio svoj izum. Ovaj pokušaj imao je kobni završetak.

Kraljica Sunanda Kumariratana od Siama (današnjeg Tajlanda)

Sunanda

Udavila se 1880. na oči njenih pratilja i pratilaca zato što im je bilo zabranjeno da je diraju, samim tim nisu mogli da je spasu.

Kristina Jovanović
časopis InterFON

0 komentar

Slične teme