Magazin Life styleZujanje Nedelja treninga i radionica pod nazivom „BEST Week“

Nedelja treninga i radionica pod nazivom „BEST Week“

by Administrator

BEST nisLokalna grupa Udruženja Studenata Tehnike Evrope „BEST Niš“ već treću godinu za redom organizuje nedelju treninga i radionica pod nazivom „BEST Week“. Uspeh prošlogodišnje nedelje treninga i radionica „BEST Week“ ostavio je za sobom svojevrsni pečat inovativnosti i težnju da događaj dobije tradicionalni karakter u Nišu.

Događaj će trajati 5 dana i biće sproveden od 27. oktobra do 1. novembra 2014. godine, u saradnji sa Fakultetom zaštite na radu, Univerzitetom u Nišu, Kancelarijom za mlade Niš, brojnim pokroviteljima i prijateljima. Predavanja će predstavljati teorijski uvod u radionice i treninge, dok će prezentacije dati učesnicima uvid u to zašto je obrađivana tema bitna i u kojim se sve oblastima može primeniti. Naš zadatak je da učesnici teorijska znanja koja steknu na radionicama primene u praksi. Njih će održati stručnjaci i licencirani predavači koji imaju dosta iskustva i koji znaju šta je aktuelno na tržištu. Krajnji cilj je da učesnici nakon treninga razviju, odnosno unapredne znanje i veštine iz određene oblasti. Osim toga, ovaj događaj za cilj ima i podsticanje mladih na aktivizam kroz rad u omladinskim organizacijama.

Oblasti koje će „BEST Week“ obuhvatati su: informacione tehnologije, gerila i online marketing, novinarstvo i mediji, zaštita životne sredine i problemi savremene civilizacije, održivi razvoj i eko-projektovanje, muzičke radionice, interaktivno predavanje biološkog društva. Događaj je koncipiran tako da se u toku jednog dana obrađuje jedna ili više tema. Na taj način omogućićemo učesnicima da se opredele za obrađivanje raznovrsnih aktuelnih i bitnih oblasti nauke i kulture, koje su u sferi njihovih interesovanja.

Udruženje studenata tehnike Evrope „BEST Niš“ već nekoliko godina uspešno organizuje veliki broj projekata, od kojih je većina internacionalnog karaktera. Cilj nam je da, kao i kroz sve događaje organizovane od strane naše studentske organizacie, pružimo neformalno obrazovanje kroz niz netipičnih načina predavanja i vidova učenja. Osim proširivanja neformalnog obrazovanja, teži se i ka podsticanju mladih da se uključe u rešavanje aktuelnih problema u društvu i lokalnoj zajednici.

Vesti i dešavanja o drugim događajima i radu BEST-a možete pratiti na sajtu www.bestnis.org.rs

0 komentar

Slične teme