Magazin TehnikaIT Epson inovacije na polju biznis projektora

Epson inovacije na polju biznis projektora

by Administrator

epson projektorKompanija Epson najavila je 6 novih modela 3LCD projektora koji pripadaju dvema serijama i poseduju inovativne opcije koje se ranije nisu mogle naći kod biznis projektora. Od novih modela, četiri pripadaju EB-1985WU seriji – uključujući prve Epsonove modele rezolucije WUXGA koji su lakši od 5kg, a koji su ujedno i prvi modeli sa Miracast tehnologijom, objedinjujući tako visoku rezoluciju i visoke vrednosti za jačinu svetlosti kako bi poslovna prezentacija izgledala besprekorno. Dva modela koja pripadajuseriji EB-1430Wi ujedno su i dva sistema ultra-kratkog dometa i namenjeni su prezentacionim salama. Jedan od njih je model čija slika reaguje na dodir, što predstavlja najnoviju inovaciju iz Epsona kada je u pitanju interaktivnost projekcije.

Od predstavljanja modela sa interaktivnom slikom početkom godine, predavači i studenti su u mogućnosti da sarađuju bilo da koriste prste ili interaktivne olovke kojima podvlače, kao i da pišu na bilo kojoj slici, slajdu, grafikonu pa čak i videu. Osetljivost na dodir je sjajna za zajednički rad i generisanje ideja, te je ista funkcionalnost prenesena u sale za sastanke i prezentacije kod projektora ultra-kratkog dometa.

Već neko vreme na tržištu postoji potreba za biznis projektorima visoke rezolucije koji mogu reprodukovati rezoluciju većine laptop računara i upravo je iz tog razloga Epson predstavio 1985WU seriju koja odgovara WUXGA rezoluciji, uz veliki stepen osvetljenosti slike.

Svih šest projektora koristi Epsonovu originalnu 3LCD tehnologiju koja obezbeđuje jednako visoke vrednosti za belu svetlost i svetlost u boji, za jasne slike i žive boje.

EB-1985WU serija (EB-1985WU, EB-1980WU, EB-1975W i EB-1970W) su dobro povezani biznis projektori koji dostižu WUXGA rezoluciju i jačinu osvetljenja od 4,800 lumena, stvarajući detaljnije i svetlije prezentacije, čak i pri dnevnoj svetlosti. Pored dva HDMI priključka, Wi-Fi, mrežne LAN konekcije i integrisanih zvučnika snage 16W, svi modeli su kompatibilni sa Epsonovom aplikacijom iProjection[1] i uključuju Miracast i WiDi tehnologiju za bežično strimovanje sa tablet računara i pametnih telefona.

Serija EB-1430Wi (EB-1430Wi i EB-1420Wi) u sobe za sastanke uvodi projekciju ultra-kratkog dometa i interaktivnost uz dve olovke. Novi režim deljenja projekcije omogućava svim učesnicima da vide i podvlače sadržaj sa raznih pametnih uređaja, bez potrebe za posebnom aplikacijom. Podvlačenje sa više lokacija olakšava saradnju tokom sastanka iz odvojenih kancelarija. Oba modela uključuju EasyMP softver za nadgledanje mreže, projekciju mreže i projekciju sa više računara, kao i Epsonovu iProjection aplikaciju1 za uređaje osetljive na dodir, u cilju  jednostavnog prikazivanja i deljenja sadržaja. Oba modela dolaze sa jačinom osvetljenja od 3,300 lumena, WXGA rezolucijom, dva HDMI priključka, urađenim zvučnicima snage 16W i sa po dve interaktivne olovke.

Slika kod modela EB-1430Wi je osetljiva i na dodir prstom u cilju trenutne interaktivnosti putem prirodnih gestova. Ovaj model je idealan za brzo naglašavanje bitnih stvari. Precizna tehnologija omogućava jednostavno podešavanje i korišćenje putem interaktivnih olovaka koje dopunjavaju korišćenje prirodnih gestova. Interaktivni princip rada omogućen je putem laserske zavese koja se projektuje preko slike i detektuje prekide u prostoru.

Karakteristike – EB-1985WU serija EB-1985WU EB-1980WU EB-1975W EB-1970W
Rezolucija WUXGA WUXGA WXGA WXGA
Jednako visoke vrednosti za belu svetlost i svetlost u boji (WLO i CLO) u lumenima 4,800 4,400 5,000 5,000
3LCD tehnologija za jednake WLO i CLO vrednosti
Wi-Fi i WiDi/Miracast konektivnost _ _
Dugovečnost lampe (eko /normalni režim) 4,000/3,000 4,000/3,000 4,000/3,000 4,000/3,000
Automatsko vertikalno i ručno horizontalno ispravljanje slike putem slajdera
Pomoć pri fokusiranju i dimenzijama slike
2 HDMI priključka, uključujući, jedan sa MHL-om
OSD podešavanja
Funkcija podeljenog ekrana
Mrežna projekcija, direktno projektovanje sa USB-a
Kompatibilan sa iProjection1 softverom
Multi-PC softver koji podržava do 50 računara
Integrisani zvučnici snage16W

 

Karakteristike EB-1430Wi serija EB-1430Wi EB-1420Wi
Jednako visoke vrednosti za belu svetlost i svetlost u boji (WLO i CLO) u lumenima 3,300 3,300
Nativna rezolucija (16 : 10 odnos stranica) WXGA WXGA
Ultra-kratki domet
Interaktivnost sa sve olovke
Osetljivost na dodir
Kontrast od 10,000:1
2 HDMI priključka za video i audio sadržaje u visokoj definiciji
4-u-1 USB Displej
Podvlačenje nezavisno od računara, kontrole na samoj slici
Easy Interactive Tools 3.0 softver
Funkcija podeljenog ekrana
Integrisani zvučnik snage 16W
Wi-Fi
0 komentar

Slične teme