Magazin TehnikaIT ViewSonic uvodi četiri inovacije u proizvodnji displeja koje pružaju bolju sliku i smanjuju zamor oka

ViewSonic uvodi četiri inovacije u proizvodnji displeja koje pružaju bolju sliku i smanjuju zamor oka

by Administrator

ViewSonic Europe Limited., vodeći svetski proizvođač vizuelnih rešenja uveo je četiri inovacije koje će biti integrisane u pojedine modele monitora. SuperClear i Flicker-Free tehnologija, Blue light filter i ViewMode podešavanja donose kvalitetniji prikaz, konzistentnije boje, smanjuju zamor oka doprinosećinajboljem digitalnom iskustvu gledanja.

SuperClear tehnologija

ViewSonic SuperClear tehnologija za poboljšanje slike proširuje horizontalne i vertikalne uglove gledanja do 178 stepeni održavajući nivo konzistentnosti boja i omogućavajući korisnicima da uživaju u jasnijem, živopisnijem i dinamičnijem prikazu. Monitori podržani ovom tehnologijom reprodukuju čistu i oštru sliku sa intenzivnim bojma, što ih čini savršenim za gledanje prezentacija, fotografija i video materijala. Još jedna pogodnost koju donosi SuperClear tehnologiija je smanjeno vreme odziva na samo nekoliko milisekundi, što ViewSonic monitore činiidealnim za gejmere ili korisnike koji se bave filmskom montažom.

monitor

Flicker-Free tehnologija

Istraživanja govore da će se kod 90% korisnika, koji u kontinuitietu provode više od  tri sata dnevno za računarom, javiti zamor očiju. Jedan od uzročnika takozvanog Sindroma kompjuterskog vida je treperenje slike koje utiče na autonomni nervni sistem i izaziva opterećenje oka, a javlja se kod većine LED ekrana koji koriste Pulse Width modulaciju. Ovaj problem rešava ViewSonic Flicker-Free tehnologija displeja koja potpuno eliminiše treptanje ekrana zahvaljujući integrisanoj DC-modulaciji LED pozadinskog osvetljenja koja za rezultat ima stalni potok svetlosti, ograničavajući negativne efekte korišćenja računara na duži vremenski period. Pozitivni efekti Flicker-Free tehnologije smanjuju nelagodnost i zamor očiju i time vam omogućavaju da radite, igrate igrice, gledate filmove bez bojazni da će korišćenje računara izazvati probleme s vidom.

monitor

Blue light filter

Još jedan od uzročnika problema s vidom je konstantno izlaganje određenom nivou plave svetlosti koja jeneophodna komponenta za ispravno prikazivanje boja na ekranima sa LED pozadinskim osvetljenjem. Istraživanja su pokazala da dugotrjno izlaganje svim nijansama plave izaziva zamor očiju, probleme sa snom, a može da bude i uzrok ozbiljnijih oštećenja oka kao što su  katarakta i makularna degeneracija.

Na ViewSonic monitorima sa Blue Light Filter podešavanjima korisnici mogu da prilagode količinu plave svetlosti koju emituje ekran, što omogućava duže vreme gledanja i povećan komfor prilikom rada i prikazivanja multimedijalnih sadržaja.

ViewMode podešavanja digitalnog sadržaja

ViewSonic monitori nude najkvalitetniju tehniku kalibracije u klasi koja omogućava najbolje digitalno iskustvo gledanja. Ekskluzivna ViewMode podešavanja dostavljaju pet predefinisanih korisničkih opcija uključujući one za tekst, igru, film, pretragu interneta i mono opciju. U kombinaciji sa ViewSonic-ovim podešavanjem gama boja, monitori sa ViewMode podešavanjima garantuju uživanje u odličnim performansama i jasnoj reprodukciji prikazanog sadržaja.

0 komentar

Slične teme