Magazin Life styleZujanje Si Lo Grin na velikom otvaranju Belgrade Beer Festa

Si Lo Grin na velikom otvaranju Belgrade Beer Festa

by Administrator

si lo grinPrvog dana ovogodišnjeg 12. Belgrade Beer Festa koji će se održati od 13. do 17. avgusta nastupiće američka muzička zvezda Si Lo Grin.

Belgrade Beer Fest nastavlja praksu da svake godine dovodi još popularnije i atraktivnije izvođače iz celog sveta. Angažovanjem producenta festivala dogovoren je nastup trenutno najtraženije pop-soul američke zvezde, koji će ujedno biti head liner prve večeri petodnevne manifestacije muzike i piva.

Po prvi put u Beogradu, kralj soula, poznat po ekscentričnom izgledu i sjajnom odnosu sa publikom, izvodiće najveće hitove iz svoje dvadeset godina duge karijere.

Ostale zvezde programa Belgrade Beer Fest će predstaviti na konferenciji za novinare, u četvrtak 03. jula u 12 sati u Skupštini grada.

Cee Loo Green B I O G R A F I J A

Kao velikog zabavljača i biznismena Si Lo Grina je teško opisati u jednoj rečenici. On je dobitnik pet Gremi nagrada, pevač, kompozitor, producent, TV zvezda, glumac, poslovni čovek, ikona pop kulture i stila i zavodnik.

Njegova najuspešnija pesma Forget You/ F**k You je imala čak pet Gremi nominacija i pobedila je u kategoriji za najbolje urbano/alternativno izvođenje. Singl je dostigao zlatni tiraž u Sjedinjenim Američkim Državama i Danskoj i platinasti u Kanadi, na Novom Zelandu i u Britaniji, kao i multi-platinasti u Australiji.

Trenutno Si Lo radi na solo albumu Girl Power koji će uskoro biti u prodaji, a nedavno je, nakon 15 godina, ponovo okupio ekipu iz rep projekta Goodie Mob što je rezultiralo prošlogodišnjim albumom Age Against The Machine.

Ipak, od svega što je radio u poslednje vreme, najzanimljiviji je božićni album iz oktobra 2010. godine sa kojeg je još jedan singl sa Gremi nominacijom – All I Need Is Love, koji je snimio sa čuvenim Mapetovcima.

Status jedne od najzanimljivijih medijskih ličnosti Si Lo Grin je stekao zahvaljujući nezaboravnim pojavljivanjima u emisijama Saturday Night Live i Oprah, kao i nastupima sa bendom na Bilboard (Billboard), Dečji izbor (Kid’s Choice), Soul Trejn (Soul Train), Gremi (Grammy) i BET nagradama, a najveću gledanost imao je nastup sa Madonom u poluvremenu finalne utakmice američkog fudbala (Super Bowl), 2012. godine.

Sarađivao je sa Santanom, Kristinom Agilerom, Rodom Stjuartom, Brunom Marsom, grupama „Black Eyed Peas“, „Chase & Status“, „Pussycat Dolls”.

Priznanja za rad su stizala i iz popularnih magazina. Fast Kompani (Fast Company) ga je stavio na naslovnu stranu izdanja posvećenog najkreativnijim poslovnim ljudima, a naslovnice je imao i u magazinima Roling Stoun (Rolling Stone), Delta Skaj (Delta Sky) i Džet (Jet).

Publika širom sveta ga je zavolela kao člana žirija/trenera u trenutno najpopularnijem  muzičkom talent šou The Voice, gde četiri sezone sarađuje sa Kristinom Agilerom, Adamom Levinom i Blejkom Šeltonom i gosta u serijama Parenthood, American Dad, How To Rock, Anger Management, kao i voditelja emisije CeeLo Green Talking to Strangers.

Zbog ljubavi prema filmu i glumi Si Lo je osnovao filmsku i TV producentsku kuću Emerald Productions zahvaljujući kojoj je napravljen rijaliti The Good Life, koji prikazuje njegov rad u bendu Goodie Mob.

A sve je počelo još 1995. godine sa prvim albumom benda Goodie Mob – Soul Food. U želji da se menja i sebi postavlja nove izazove 2004. godine počinje novi projekat, duo Gnarls Barkley, koji se proslavio singlom Crazy, a od 2010. godine nastupa solo kao Si Lo Grin.

Avgusta 2012. godine Si Lo i njegova setra Šedona su osnovali fondaciju Zelena Kuća koja za cilj ima da ekološko obrazovanje približi deci u siromašnim krajevima sveta.

Od februara do aprila prošle godine Si Lo je imao i svoj šou u Vegasu pod nazivom CeeLo Green is Loberace.

0 komentar

Slične teme