Magazin Nauka Strani jezici za decu

Strani jezici za decu

by Administrator

Iako postoje mnoge teorije o tome kada je najbolje učiti decu stranim jezicima, većina profesora u privatnim školama slaže se da je idealno vreme za upis u školu stranih jezika između treće i četvrte godine.

Pre nego što dete počne sa učenjem stranog jezika, mora dobro savladati maternji jezik i pričati ga sa razumevanjem. Ukoliko sklapa rečenice i razume šta priča, neće mu biti teško da savlada osnovne reči nekog drugog jezika ili da nauči pesmicu na engleskom, nemačkom ili francuskom jeziku.

Bitno je da pre nego što dete upišete u školu stranih jezika, razgovarate sa detetom i pitate ga da li to želi. Ukoliko dobijete pozitivan odgovor, raspitajte se kod prijatelja čija deca uče strane jezike, jer je preporuka uvek dobrodošla.

Bilo bi dobro da dete odvedete na čas u školu jezika za decu da vidi kako to izgleda pre nego što krene na časove. Može da se desi da dete nije zainteresovano i tada ga nemojte terati na silu jer ćete napraviti kontraefekat – može se desiti da kasnije dete ima averziju prema učenju stranih jezika.

Stručnjaci kažu da učenje stranih jezika u u mlađem uzrastu obogaćuje znanje, a ujedno uči mališane da imaju neke obaveze. Dokazano je i da roditelji nemaju problema sa decom koja su pre prvog razreda krenula na strani jezik, jer uveliko znaju šta je domaći zadatak i imaju stečene radne navike.

 

0 komentar

Slične teme