Prijateljstvo

by samosuncica

najbolja-drugaricaKoji lijep dan…( pomislih gledajući kroz prozor)…
Poslat ću poruku ekipi i idemo na plažu….
— obe su pristale…
smjestile smo se na našem uobičajenom mjestu, namazale kremicama….uživale u suncu….one jos nisu bile spremne za “ bacit se u more „..ja sam otišla…
– petra čujem da imaš novog frajera, nisi se pohvalila, tko je on, kako ste se upoznali…upitala ju je sandra…
– ma nisam vam imala priliku ispričati, tonka je uvijek s nama ( ja )….- odgovorila je petra…
– no hajde sada, baš me zanima, ona je u moru.. nestrpljivo će sandra….
– on je Robert…
– Tonkin robert’?
– da….ni slucajno nemoj da ti izleti….
– ali.-…ali petra….oni će se oženiti uskoro…kako si mogla..kako je on mogao…..nista mi nije jasno…..koliko to traje….
– šuti molim te, rekla sam ti jer si mi prijateljica….
– ali tonka je nasa prijateljica….cijeli zivot smo skupa…pa kako si to mogla uradit….ima toliko muskaraca….:(((( ja joj to necu moci presutjeti…ne ..nemogu…oprosti……boze….=/// ona njega toliko voli, znas da je osjetljiva…kad sazna to će je ubiti…..
– zato moraš šutjeti!!!!!!
– pa….pa koliko to već traje između vas?
– 3g….
– 3g…znaci da mutis s njim i prije nego sto su se oni upoznali…pa nista mi nije jasno….zasto je onda bio s njom? čemu brak budući?
– pa to je bio naš dogovor….ja i robert se volimo, mi ćemo se oženiti…sve je isplanirano…..on samo treba stupiti u taj brak i uzeti njezinu imovinu….a onda bi nas dvoje uživali….
– nemogu vjerovati što govoriš, ovo nije istina…..mislila sam da te poznajem, da si nam prijateljica.,…kako si samo mogla….gadite mi se oboje….sve ću joj reći..sve…..tonka!!!! tonka!!! dođi simo….(.zvala me je..).
– slušaj, samo se usudi reći, ionako ti neće vjerovati, nemaš dokaza, a ne znaš što s am sve spremna uraditi….
….brrrrr..more i nije tako toplo ( rekla sam im )….sadra što si me zvala?…
– ja…ovaj…htjela sam ti reći….pa…ma samo sam ti htjela reći da te netko zove na mobitel….
– hm, ne vidim nikakav poziv…
– ah vjerovatno onda netko ima melodiju kao ti…
da….nego curke sinoć je bio robert kod mene….isplanirali smo medeni mjesec…..ne mogu vam opisati koliko sam sretna….znas da mi je zivot dosad bio samo razocaranje…on je moj princ….ljubav mog zivota..moja srodna duša….jedva cekam kad cu mu postati žena….
….
sandra i petra su se samo pogledale….sandra je žarko željela mi reći što je upravo saznala…..ali nije znala kako….a i bojala se….ma da mi je samo rekla..makar natuknula… =///
– cure sta ste se usutile, smantalo vas sunce…hehehe…da krenemo doma?
– da da to bi bilo najbolje, vec me glava zabilila -reče sandra….
…..ubrzo je došlo vjenčanje, ostvarenje mog sna…ne trebam vam opisivati taj osjecaj…bit cu robertova žena….koliko sam samo žudjela za tim….sada je stigao taj dan…a i moja kuma petra je sigurno uzbuđena….to joj je prvo kumstvo, a bile smo kao sestre….voljela sam ja i sandru, ali petra je bila otvorenija, sandra je vise bila slušač,,,,

tonka, moram ti nešto reći, i ovo ne može čekati….. vičući s drugog kraja hodnika rekla mi je sandra….
-bas sad sandra? hajde brzo …na zvuk orgulja moram ući u crkvu….hajde što šutiš sad…ili mi reci drugi put…
molim te, nemoj se udati za njega, on te ne voli, samo želi tvoj novac….iza tvojih leđa viđa se s petrom……kunem se vjeruj mi….morala sam ti to reći….prijateljica si mi…sve su isplanirali….pokajat ces se….žao mi je što sam ti to rekla…duša me boli….ali morala sam…dok nije posve kasno…….
…prvo šok….onda sam došla sebi…
– ne mogu vjerovati, upozorila me petra jučer da ćeš mi sigurno reći ovako nešto…..ona je vidjela da si ti zaljubljena u mog roberta, ja nisam željala vjerovati….kakva si mi ti to prijateljica?…gubi mi se s očiju, ne vjerujem ti niti riječ……nećeš mi upropastiti ovaj dan….hajde…odlazi….
— ali tonka, ti….ti neshvaćaš….moraš mi vjerovati….molim te….
….tonka mi je pokušala reći, ja nisam željela slušati…..petra je već odradila svoj dio…u mojoj glavi je bila samo petrina verzija priče…..
udala sam se za njega….i već prve bračne večeri shvatila da je sandra govorila istinu…nakon dvije i pol godine imao je trunku savjesti i u facu mi potvrditi sandrine riječi….
…koja sam ja glupača….kako sam mogla biti tako slijepa pored zdravih očiju’….kako sam bila tako naivna….ubrzo mi je uzeo polovicu svega što sam imala i otišao…ni njega ni petru više nikad nisam vidjela……znate što? u tom trenutku nisam vise mislila na to kako sam prevarena, kako sam izgubila svog “ princa i najbolju prijateljicu“….samo sam mislila na sandru…..povrijedila sam je….ona mi je cijeli život bila prava prijateljica, uvijek je bila uz mene, nikad me nije odbila kad sam je trebala….nisam znala cijenit njezino prijateljstvo….bila sam dvostruka, zapravo trostruka glupača…..na kraju shvatila sam da ja nisam nista bolja od petre i roberta….
— otišla sam do sandre da joj se ispričam za sve, ne mora mi oprostiti samo sam željela učiniti pravu stvar….barem toliko mogu uciniti….
– gle sandra, bila si u pravu, sve si bila u pravu….ja….oprosti…ne znam sto da ti kazem…prepustila sam se manipulaciji…mislila sam da mi je prijateljica….sad su mi sve stvari kristalno jasne….kajem se zbog svega…..cijeli život si mi bila prava prijateljica a ja to nisam vidjela….mnogo sam te povrijedila…ne samo u vezi ove situacije…već i prije….sve mi je jasno….možeš li mi oprostiti…..ikad?…..ne želim izgubiti i tebe….trebam te sad više no ikada.,…i nisam sebična, ne trebam te samo jer sam sad ostala sama….trebam te jer si mi prijateljica, moja sestra, ne želim te izgubiti nikad…prijatelji poput tebe se rijetko nalaze…. obećavam ti da ću drugi put znati slušati…..izvukla sam dvije pouke….da trebam dobro otvoriti oči, jer nisu svi iskreni bez obzira na osmijeh i lijepu riječ koju mi daju….i shvatila sam da ništa na svijetu nije važnije nego imati pravog prijatelja, nekog tko će ti pružiti ruku ako vidi da padaš….
– sandra, prihvaćaš li ti moju prijateljsku ruku? možemo li krenuti ispočetka….sestro?
sandra se samo nasmijehnula…..zagrlila me i šapnula….
– biti prijatelj, znači i znati oprostiti….svatko zasluzuje drugu sansu….

…..
pronašla sam novog princa…..bio je to sandrin brat…to bi bila sad nova priča da vam kazem otkud sad to… ali ukratko – otvorila sam oči

0 komentar

Slične teme