Magazin LepotaLice Kada je pravo vreme da vas vidi bez šminke?

Kada je pravo vreme da vas vidi bez šminke?

by Administrator

sminkanje-ocijuBritanska farmaceutska kuća Superdrug nedavno je sprovela anketu u kojoj je učestvovalo 2.000 žena, a njeni rezultati pokazali su da čak 6 od 10 devojaka čeka u proseku mesec dana pre nego što novom partneru otkrije svoje pravo lice bez šminke.

Sara Šarp, direktorka pomenute farmaceutske kompanije, objašnjava da veliki broj žena trenutak u kome će izaći pred partnera nenašminkane smatra izuzetno važnom etapom. Ona smatra da je mnogo onih koje se bez šminke ne osećaju dovoljno privlačno i koje nisu dovoljno sigurno u sebe bez nje.

Isto istraživanje je takođe pokazalo da žene u proseku potroše čak 40 minuta pripremajući se za sastanak sa novim partnerom. Šarpova dodaje da šminkanje predstavlja mnogo više od načina da se istaknu atributi; to je zapravo način da se projektuje slika sebe.

Takođe, preko 30% ispitanih je priznalo da mrze da ih kolege sa posla vide nenašminkane, dok čak 20% ne može ni da zamisli da ode na razgovor sa nadređenim bez šminke. Ono što je takođe interesantno jeste da je skoro 40% žena koje su učestvovale u anketi priznale da nikako ne bi volele da sretnu bivšeg, a da budu nenašminkane.

A vi? Kako vi gledate na to?

 

0 komentar

Slične teme