Magazin LepotaKosa i nokti Saveti za negu kose tokom zime

Saveti za negu kose tokom zime

by Administrator

nega kose tokom zimeBaš kao i koža, i kosa je vrlo osetljiva na zimu i traži poseban tretman tokom hladnih dana kada je sa svih strana napadaju vetar, kiša, sneg, grejanje. Ako se opustimo i zanemarimo je, izgubiće na svom sjaju i vitalnosti. I zato, s obzirom da je potrebno samo malo truda da biste je sačuvali lepom, dajemo vam nekoliko korisnih saveta.

Negujte krajeve

Kada krene loše vreme, krajevi prvi stradaju. Puni vitalnosti tokom leta, oni postaju suvi, ispucali i rascvetaju se tokom zime, što oduzima lepotu kosi. Ali kako bi vaša zdrava kosa ostala takva uprkos agresiji vetra i grejanja koje isušuje kosu, predlažemo vam da redovno posećujete frizera i skarećujete beživotne krajeve. Međutim, kako ta šišanja ne bi znatno uticala na dužinu vaše kose, ne zaboravite da koristite preparate na bazi ulja koji se bore protiv ispucalih krajeva. Preporučujemo one koje u sebi sadre šia puter i arganovo ulje jer izuzetno prijaju kosi i podstiču njenu regeneraciju. Ipak, većina proizvoda za negu kose efikasnija je kada se koristi kao prevencija. Zato počnite da ih koristite pre nego što vaša kosa izgubi sjaj.

Nahranite kožu glave

Tokom hladnih meseci neophodno je održati kožu glave hidriranom, jer ako je ona zdrava, onda će i kosa biti takva. U ovu svrhu najbolje je koristiti proizvode koji u sebi sadrže pantenol (vitamin B) koji pomaže da se spreče iritacije i svrab kože glave karakterističan za zimski period.

Ovakvi preparati se najčešće nanose zajedno sa šamponom, prilikom čega kožu glave treba nežno masirati kako bi se podstakla cirkulacija i kako bi hranljive materije iz proizvoda stigle do cilja i obezbedile potrebnu negu.

Ne preterujte sa pranjem

preparati za negu koseKosa je već dovoljno izložena agresiji kiše, vetra, snega, pa bi trebalo poštedeti je suviše čestog pranja i sušenja koje može biti vrlo štetno po nju. Dva do tri puta za masnu i jednom do dva puta za suvu kosu biće sasvim dovoljno.

Izaberite blage šampone koji ne isušuju kožu glave i samu kosu i bar jednom nedeljno koristite hranljivu masku koja će sačuvati vašu kosu lepom. Ne zaboravite da prilikom sušenja izbegnete agresivno trljanje peškirom koje znatno može uticati na kvalitet kose, naročito u kombinaciji sa fenom koji nakon toga sledi.

0 komentar

Slične teme