DORUČAK | ||
1. Tost prženice | 260 14 |
|
2. Jaja na oko (tri jaja, sir, paradajz) | 200 10 |
|
3. Kačamak (sir, kajmak, slanina) | 190 2 |
|
4. Omlet | šunka, slanina, pečurke, povrće | 260 4 |
|
5. Viršle i jaja (dve viršle, dva kuvana jaja) | 240 0 |
|
6. Sendvič (šunka, salata, sir) | 240 0 |
|
7. Pohovane palačinke | 350 0 |
|
8. Zapečene slane palačinke | 350 0 |
|
9. Kiselo mleko, jogurt, slatko mleko | 70 1 |
HLADNA PREDJELA | ||
1. Srpska zakuska | 700 5 |
|
2. Tartar biftek | 1500 1 |
|
3. Njeguška pršuta | 650 2 |
|
4. Užička goveđa pršuta | 650 2 |
|
5. Srpski kajmak | 300 0 |
|
6. Pljevaljski sir | 250 0 |
|
7. Zlatarski sir | 250 1 |
|
8. Koziji sir | 300 1 |
|
9. Masline | 250 0 |
|
10. Prebranac | 200 1 |
|
11. Pihtije | 200 5 |
|
12. Duvan čvarci | 300 5 |
TOPLA PREDJELA | ||
1. Grilovano povrće | 300 3 |
|
2. Pečurke na žaru | 410 4 |
|
3. Pohovane punjene paprike | 200 0 |
|
4. Pohovani kačkavalj | 400 2 |
|
5. Cezar salata | 450 8 |
|
6. Pita sa sirom | 160 1 |
|
7. Pita sa željem | 160 1 |
SUPE I ČORBE | ||
1. Teleća čorba | 200 8 |
|
2. Paradajz čorba | 150 3 |
|
3. Goveđa supa | 150 2 |
|
4. Pileća supa | 150 3 |
JELA PO PORUDŽBINI | ||
1. Karađorđeva šnicla | 760 25 |
|
2. Medaljoni sa pečurkama | 760 8 |
|
3. Svinjski file na kajmaku | 760 3 |
|
4. Svinjski file na žaru | 700 3 |
|
5. Biftek na žaru | 1150 6 |
|
6. Biftek u sosu od pečuraka | 1250 4 |
|
7. Teleća natur šnicla | 700 3 |
|
8. Bečka šnicla | 660 5 |
|
9. Punjena bela vešalica | 760 4 |
|
10. Bela vešalica rolovana u slanini | 800 7 |
|
11. Punjeni file u slanini | 840 3 |
|
12. Pileći punjeni medaljoni | 800 6 |
|
13. Piletina pet vrsta sira | 650 5 |
|
14. Piletina sa mlincima | 600 2 |
|
15. Piletina sa povrćem | 600 1 |
|
16. Piletina sa susamom | 560 2 |
|
17. Ćuretina sa mlincima | 700 1 |
|
18. Sote stroganov | 950 1 |
|
19. Plava traka | 700 0 |
|
20. Njeguški stek | 900 6 |
SPECIJALITETI SA ROŠTILJA | ||
1. Specijalitet kuće "Dušanovački cvet" za dve osobe | 1800 30 |
|
2. Mešani roštilj | 800 24 |
|
3. Bela vešalica | 750 11 |
|
4. Dimljena vešalica | 750 8 |
|
5. Ražnjići na žaru | 600 9 |
|
6. Teleći kotlet na žaru | 800 6 |
|
7. Ćevapi na komad | 56 5 |
|
8. Ćevapi | 560 9 |
|
9. Ćevapi na kajmaku | 650 8 |
|
10. Pljeskavica | 560 5 |
|
11. Pljeskavica na kajmaku | 650 7 |
|
12. Gurmanska pljeskavica | 650 6 |
|
13. Punjena pljeskavica | 650 6 |
|
14. Leskovački uštipci | 600 6 |
|
15. Leskovački ćevapi | 600 9 |
|
16. Leskovačka mučkalica | 700 7 |
|
17. Domaće kobasice | 600 5 |
|
18. Pileći file na žaru | 630 2 |
|
19. Pileći batak na žaru | 550 3 |
RIBE I MORSKI PLODOVI | ||
1. Pastrmka na žaru | 800 8 |
|
2. Dimljena pastrmka | 900 4 |
|
3. Dimljeni šaran | 800 6 |
|
4. Lignje na žaru, punjene ili pohovane | 900 7 |
|
5. Oslić file na žaru | 650 4 |
|
6. Losos na žaru | 1150 4 |
PEČENJE | ||
1. Jagnjeće pečenje | 2500 5 |
|
2. Jagnjeće pečenje | porcija | 800 4 |
|
3. Teleće pečenje ispod sača | 2800 11 |
|
4. Teleće pečenje | porcija | 900 4 |
VARIVA | ||
1. Krompir ispod sača | 200 4 |
|
2. Pomfrit | 150 4 |
|
3. Mešano varivo | 150 2 |
SALATE | ||
1. Grčka salata | 450 3 |
|
2. Srpska salata | 180 6 |
|
3. Šopska salata | 200 19 |
|
4. Paradajz salata | 180 4 |
|
5. Paradajz sa sirom | 200 5 |
|
6. Krastavac salata | 180 3 |
|
7. Vitaminska salata | 180 2 |
|
8. Zelena salata | 150 2 |
|
9. Bašta salata | 300 2 |
|
10. Kupus salata | 150 3 |
|
11. Kiseo kupus | 170 4 |
|
12. Ajvar salata | 200 3 |
|
13. Urnebes salata | 200 5 |
|
14. Pečena paprika salata | 200 6 |
|
15. Ljuta papričica | 70 6 |
PECIVA | ||
1. Hleb | 15 2 |
|
2. Pogača | 150 5 |
|
3. Proja | 50 5 |
|
4. Integralni hleb | 20 2 |
POSLASTICE | ||
1. Gratinirane palačinke "Dušanovači cvet" za dve osobe | 800 6 |
|
2. Palačinke u šatou za dve osobe | 600 6 |
|
3. Palačinke po izboru | 200 2 |
|
4. Suva pita sa orasima | 250 0 |
|
5. Pita sa jabukama | 200 7 |
|
6. Orasnica | 150 3 |
|
7. Krempita | 250 7 |
|
8. Tulumba | 250 6 |
|
9. Tufahije | 200 4 |
|
10. Voćni kup | 300 6 |
|
11. Sladoled | 60 5 |