Bageterija je drugačiji koncept fast fooda. Baget shop nalazi se u BEO shopping centru na Voždovcu.
Pročitaj više
Pekara Kališ nudi Vam veliki asortiman uvek svežih peciva, slanih i slatkih proizvoda od testa. Prepoznatljivi smo po tome što naše proizvode ne pečemo od zaleđena peciva, već ih svakodnevno pripremamo na licu mesta.
Pročitaj više
Pekara Goronja nalazi se na Novom Beogradu preko puta Instituta za majku i dete. Porodična pekara sa domaćim receptima po kojima prave ukusna slatka i slana peciva.
Pročitaj više
Dostava ekskluzivnog peciva Buhtlica studio nalazi se na Paliluli. Svojim klijentima nudi domaća ručno rađena peciva, kao što su buhtlice, knedle, kifle po posebnoj recepturi.
Pročitaj više
Veleprodaja pekarskih proizvoda Biljana S nudi Vam najukusnije somune, lepinje, kifle ili burek za Vaš objekat. U našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman proizvoda iz domaće proizvodnje koje modernim pick up vozilima svakodnevno dopremamo do Vas.
Pročitaj više
Pekara "Kesten" se nalazi u ulici Akademska 2, Beograd, Zemun, pored zgrade Doma vazduhoplovstva, u samom centru Zemuna. Pekara Kesten se pored proizvodnje klasičnih pekarskih proizvoda bavi i proizvodnjom sitnog slanog i slatkog peciva.
Pročitaj više
Pekara Tuci je idealno mesto za savršen obrok u Zemunu. Širok asortiman i vrhunski kvalitet pekarskih proizvoda, koji se spremaju na tradicionalan način je ono po čemu smo prepoznatljivi. Posetite nas i uživajte u svako doba dana ili noći.
Pročitaj više
Peciva su obično omiljen doručak mnogim ljudima, jer retko ko može da odoli ukusnim kroasanima sa malinama, raznim slatkim i slanim pitama, bureku sa sirom ili mesom, kiflama, đevrecima, pogačicama...
Sva ova ukusna peciva možemo pronaći u pekarama, i obično ih pazarimo kada izjutra žurimo na posao, ili ih pakujemo svojoj deci za užinu u školi.
Da bi svo to ukusno pecivo stiglo do pekara, najpre mora biti proizvedeno na posebnim mestima, odnosno u organizovanoj proizvodnji.
To su obično pogoni koji mogu da se podele u nekoliko celina, na primer: pogon u kome se proizvode specijalne i osnovne vrste hleba kao i razne vrste peciva; pogoni u kojima se prave burek i pitice; pogon za lisnato testo; pogoni za slatke proizvode; pogoni za sendviče i doradu proizvoda.
U proizvodnji peciva rade iskusni radnici različitih profila, i izrađuju sve vrste veoma kvalitetnih i u potpunosti bezbednih pekarskih proizvoda, rukovodeći se pre svega ukusom i zahtevima kupaca, ali i kriterijumima koje postavlja tržište, razni propisi i standardi.
Izrada peciva se odvija se odvija sa visokim stepenom efikasnosti, prilikom čega se strogo poštuju zahtevi i svi standardi sistema kvaliteta organizacije.
Interesantno je navesti činjenicu da su pekare jedan od najčešćih izbora ljudi koji se odlučuju da postanu preduzetnici i da pokrenu svoj biznis. Da bi se pokrenula prizvodnja i prodaja peciva i hleba, neophodno je da postoji određen prostor koji je odobren od strane sanitarne inspekcije, ali i adekvatna i potrebna oprema.
Pod tim mislimo na mikser za testo, pica peć, rotacionu peć, raznorazne plehove i slično.
Naravno, najvažnija osoba u izradi peciva je iskusni pekar, a pogodnost kod ovog posla jeste što se on obavlja istim intenzitetom u toku čitave godine, i leti i zimi, jer nije sezonskog karaktera. Drugim rečima, ljudi su uvek raspoloženi za ukusno i vruće pecivo!
Mnoge domaćice vole da prave pecivo u sopstvenoj režiji, ali savremeni tempo života nameće veoma brz ritam, tako da za takve aktivnosti ostaje veoma malo vremena.
Sa druge strane, pravi domaći hleb možete da pazarite i u svojoj omiljenoj pekari, i da bude isto tako mekan i hrskav, mirisan i ukusan. Za pripremu bureka, potrebno je još više umeća i znanja, kao i za spremanje pita, kiflica, kroasana... – pa zar onda nije lakše da sebi obezbedite dodatno vreme za odmor ili neke sasvim druge aktivnosti, a da sve ove pekarske proizvode jednostavno kupite u pekari iz komšiluka?
Pri svemu tome, kvalitet peciva je na najvišem nivou, kao i ljubaznost i uslužnost osoblja.
Cene peciva su veoma različite, pa je potrebno izdvojiti oko 100 din. za 250 grama bureka sa mesom ili sirom, oko 70 dinara za razne pite, u proseku oko 150 dinara za sendviče, a za kroasane od 80 do 100 dinara...
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pekare oglašene ispod našeg teksta.