Ribarnica na Novom Beogradu, sa uvek svežom ponudom sveže morske i rečne ribe, specijaliteta od ribe, koje možete probati u lokalu i pripremljene ribe.
Pročitaj više
Ribarnica Fish butik nalazi se u Zemunu. U ponudi su uvek sveža rečna i morska riba, kao i specijaliteti od morskih plodova, domaće paste i rižota.
Pročitaj više
Ribarnica „Šark“ nalazi se na Vidikovcu na Vidikovačkoj pijaci, gde svakog dana možete kupiti i naručiti pečenu morsku i rečnu ribu, ako i druge riblje specijalitete.
Pročitaj više
Restoran Šumice je prava adresa za sve istinske ljubitelje srpske gastronomije. Pored velikog izbora specijaliteta sa roštilja na ćumur, u našoj ponudi očekuju Vas kuvana jela, jagnjeće i praseće pečenje, jela ispod sača i jela po porudžbini koja rado pripremamo za Vas.
Pročitaj više
Veleprodaja i malorodaja morske ribe, sveže ili pripremljene za sve vaše prilike, slave, porodične proslave. Stari Ribar 011 vas očekuje u svom objektu na Vračaru, gde možete isprobati najkvalitetniju morsku ribu i specijalitete ili preuzeti svoju porudžbinu.
Pročitaj više
Fish bar Gogi vrši dostavu ukusne rečne i morske ribe na teritoriji Novog Beograda, Zemuna i Bežanijske kose.
Pročitaj više
Ulepšajte dan zdravim obrokom koji za Vas priprema ribarnica Happy Fish 14. Raznovrsna ponuda sveže, pečene i pržene ribe, morskih plodova i paniranih proizvoda obradovaće ljubitelje ribe svih generacija. Takođe, primamo porudžbine za proslave.
Pročitaj više
Ribarnica PANATA na jednom mestu nudi sve od rečne i morske ribe: najlepši sveži primerci, riba pečena na roštilju, riba i surimi prženi u fritezi. Pored široke lepeze specijaliteta od ribe, u našoj ponudi očekuju Vas različiti prilozi, salate, kao i ukusna posna jela.
Pročitaj više
Sa željom da zadovoljimo ukus i najizbirljivijih mušterija, ribarnica Omega 3 nudi Vam zanimljiv izbor rečne i morske ribe, proverenog kvaliteta koja se dostavlja dva puta nedeljno. Ribu pečemo na ćumuru ili u palminom ulju, što daje poseban šmek našim mušterijama.
Pročitaj više
Ribarnica i pečenjara "Somče" nalazi se u Zemunu u Romanijskoj ulici broj 9L. Ljubiteljima rečne i morske ribe, kao i morskih plodova nudimo široku lepezu naših proizvoda i specijaliteta od ribe, koji će zagolicati njihovu maštu.
Pročitaj više
Ribarnica Milanović nudi Vam izvrsnu ponudu morske i rečne ribe, kao i morskih plodova koji se dopremaju do nas sa svih krajeva sveta. Poseban šmek našim specijalitetima daje proveren način pripreme ribe na ćumuru, što garantuje pravi užitak za naše mušterije
Pročitaj više
Sve vrste sveže, smrznute i konzervirane ribe. Uslužno spremanje ribe: friteza, peć, roštilj
Pročitaj više
Fast food i mesara, odlično sveže meso, uslužno pečenje, roštilj na porcije i kilogram. Najbolja ponuda roštilja u Beogradu.
Pročitaj više
Pečenje ribe nije ni malo jednostavan posao. Pored toga što je konzumiranje ribe izuzetno zdravo, ona je često rado viđen gost na trpezama prilikom posnih slava. Ribu nije baš jednostavno pripremiti, a neke domaćice pogreše, tako da celu kuću zamirišu ne baš prijatnim mirisom. Sve je to razlog više da se odlučite za pečenjare koje će za vas obaviti uslužno pečenje odabrane vrste ribe.
Naravno, ribu možete kupiti na licu mesta i odmah naručiti da se ona ispeče, za dan i vreme kada vi to želite. Ovo bi ujedno bio i najlakši način za vas, jer će vam uštedeti značajno vreme, koje možete da iskoristite za pravljenje posnih kolača, za koje svi znamo da su komplikovaniji za spremanje od klasičnih, mrsnih poslastica.
Ako nemate dovoljno iskustva, a upuštate se u samostalno pečenje ribe za neki važan događaj, rizikujete da pogrešite, a to ne biste smeli, jer posle toga možda nećete imati vremena da završite sve do kraja onako kako ste želeli.
Šta to tačno znači? Ukoliko ste nevešti, tokom pečenja, riba može da se raspadne, da pregori ili da se nepravilnom pečenjem, jednostavno – presuši. Svako ko je probao pečenje ribe bez ikakvog prethodnog iskustva, sigurno zna o čemu pišemo.
Baš u tome se krije i poenta našeg teksta – ako nemate dovoljno veštine, a bitan događaj je pred vama, nemojte rizikovati i ovoga puta prepustite pečenje ribe profesionalcima.
Ako ste odabrali šarana, dogovorićete se sa osobljem kada biste želeli da ribu preuzmete. U dogovoreno vreme, šaran će biti spreman, a vi ste oslobođeni truda koji zahteva priprema ribe, i pri tome ste uštedeli dragoceno vreme.
Ukoliko pokušavate sami da ispečete šarana u rerni, to je posao koji napre zahteva da umete da očistite krljušt (koja ponekad zna da prska na sve strane), potom morate ribu rasporiti, dobro oprati, osušiti... I posle svega toga, tek treba da prionete na pečenje, koje je postupak za sebe, kada je u pitanju znanje i veština.
Verovatno ne postoji nijedna vrsta mesa ili ribe, koji su pečeni na žaru a da nisu preukusni. Svako ko je probao, razume o čemu pričamo. Najlakši način da dođete do ukusne ribe pečene na ovaj način, jeste da odaberete pečenjaru, i da ostatak vremena samo mislite o tome kako ćete u divnom ukusu uživati zajedno sa vašim gostima, dok se neko drugi „muči“ da ribu pripremi.
Srpski narod ima dosta krsnih slava, a neke od njih su posne, to jest, glavno jelo na trpezi je riba. Domaćice pred slavu imaju pune ruke posla, a da bi barem jednim delom sebi olakšale zadatke, mogu se obratiti odabranoj pečenjari da obavi uslužno pečenje ribe za slavu.
Sveti Nikola je najveća srpska slava i postoji stara izreka koja kaže da „polovina Srba slavi, a ona druga polovina ide u goste“. I to je zaista tako. Da biste svoje goste ispoštovali na pravi način, potrebno je da imate bogatu trpezu, kojom će suvereno gospodariti ukusno pečena riba.
Dok vi pravite posne kolače i druge đakonije, pečenjara će za vas obaviti uslužno pečenje ribe.
Za pečenje ribe potrebno je izdvojiti od 150 do 180 dinara po kilogramu.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pečenjare koje su oglašene ispod našeg teksta.