Petak,18.04.2014 12:37:13

Palacinkara Pinokio
 

Ocena: 4.3 od 55 glasa

Palacinkara Pinokio

www.navidiku.rs

Adresa: Karadjordjeva 12c, Beograd

Opština: Zemun

Grad: Beograd

Tel:

Mob: 063/ 712 13 14

Web:

Osnovni proizvodi/usluge: Palacinkara Pinokio, Pinokio palacinkarnica, Pinokio palacinke, Pinokio, palacinkarnica Pinokio

 Palačinkara Pinokio

 

 

 

 

Ana Ivanović - majstor za palačinke

 


Ana Ivanović je druga teniserka sveta, a po broju datih intervjua i interesovanju medija, domaćih i stranih, možda je već prva. A među morem pitanja na koja je Ana odgovarala tokom profesionalne karijere, mi smo pokušali da pronademo bar tri koja joj do sada nisu postavljena, ali i da ustanovimo kakav apetit ima  20-godišnja devojka od 186 centimetara.

Podsećanja radi, ona je nedavno izjavila da je pojela 15 banana u toku meča sa Monikom Nikulesku na  kvalifikacionom turniru Fed kupa u Budimpešti.

- Ne mogu da pojedem baš toliko banana, to sam više rekla kroz šalu. Istina jeda sam pojela tri - rekla je Ana za „Blic".

A koliko palačinki možete da pojedete?
- Jednu!

E, to vam ne verujem!
- Ozbiljno, tako je. Kada sam u Beogradu, obavezno odem do „Pinokija", a tamo su palačinke ogromne.
Pravim ih i ja kada sam kod kuće, moj brat ih obožava, a tada smažemtri. Ovoooliiikeee (pokazuje rukama).
 
Da ste kapetan broda, gde biste otplovili sa svojom posadom?
- U Australiju, odmah! Definitivno, to posle Srbije jeste moja omiljena zemlja, tamo bih mogla da živim. U Australiji imam rođake, ljudi su opušteni, mogu da surfujem koliko želim i uvek se odlično provedem - u jednom dahu je odgovorila Ivanovićeva.

Glumac Venvort Miler ili Majkl Skoflld iz serije „Bekstvo iz zatvora" poželeo je da vas upozna, nakon što
ste izjavili da je on vaš idealan muškarac?
- Pročitala sam to u novinama, ali ne znam koliko je to istina, jer i sami znate da se neke informacije kasnije pokažu netačnim. Ono u šta sam sigurna jeste da mnoge devojke samo zbog njega pomno prate tu seriju i sve oko nje.

Poslednji put u šopingu ste bili u...
- Majamiju. Krivo mi je što nisam bila u kupovini u Zagrebu, primetila sam da imaju zanimljive radnje. Glavni grad Hrvatske je sličan našem Beogradu, samo što imaju mnogo bolje tramvaje, stvarno ni bilo lepo da i mi imamo takav gradski prevoz. U Majamiju sam uzela zanimljive stvarčice, pantalone, majice i slično.

Kada kreće reklama za šoping centar „Zira"?
- Trebalo bi se premijerno prikaže za vreme Rolan Garosa ili Vimbldona. Uvek su te aktivnosti terena zanimljive i moram reći da mi je bilo vrlo zanimljivo.

Toliko da postanete i glumica?
- A, ne, ne verujem da će se to dogoditi. Ipak je najbolje da se držim tenisa - kategorično odmahajući ruka-
ma (opet) rekla je Ana Ivanović.

 

 

Palačinkama do potencije

 

Omiljena poslastica
Jedna od najpoznatijih poslastica na svetu, nastala davno u Francusskoj, sigurno su palačinke. Slane, slatke, sa ovim ili onim dodatkom, zapečene u rerni, pržene, pohovane, sa prelivom, u sosu, uvijene, prekio-pljene... Teško da ima čoveka koji u životu nikad nije probao palačinku.


-    Osnova svake palačinke je testo. Ne treba da bude ni suvišc retko, ni suvišc gusto, a to se odreduje  odokativno, pa je pravljenje testa za palačinke odraz umeća i iskustva onoga ko ih pravi. Osnovne namirnice
dobro umućenog testa su brašno, jaja, mleko ili voda, šećer i so, dok su ostali dodaci tajna svake kuvarice,
odnosno palačinkarnice - kaže Radmila  Vojnović,  menadžer palačinkarnice „Pinokio".


Palačinke u „Pinokiju", kaže Radmila, imaju prečnik 36 centimetara i peku se na dve posebne ringle.
-    Da bi testo bilo meko i dobrog kvaliteta, prvo se peče na jednoj ringli, otprilike minut i po, a zatim se okreće na drugu ringlu koja je manje zagrejana od prve, i peče oko minut. To je veoma bitno da bi se zadržala sočnost testa - kaže Radmila Vojnović.

 

Volim med i orahe, to je pravi zdravi seljački specijalitet. Ako nekom mladiću devojka donese takvu palačinku, on bi trebalo da se zamisli šta to znači - kaže Goca.


Slana palačinka „pinokio"
CENA: 85 dinara
SASTAV: šunka, pečenica, pavlaka, kačkavalj


Goca: Puna je, to je najvažnije. Pošto sam kuvarica, mogu da kažem da je testo veoma dobro, nije žilavo. Sir bi mogao da bude istopljeniji i trebalo bi malo više pavlake.
OCENA: 4

Ognjen: Super je, nije se štedelo na dodacima. Uglavnom bih se složio sa Gocom i voleo bih da je malo toplija, ali je i ovako odlična.
OCENA: 4

 


Slana palačinka „max 4-pinokio '
CENA: 95 dinara
SASTAV: šunka, pečenica, kulen, sremski sir, kačkavalj, pečurke


Goca: Bolja je od prethodne jer ima pečurke. Takođe, ima jači ukus, a kulen joj daje poseban ukus, malo ljutkast. To mi se baš dopada.
OCENA: 5


Ognjen: Ovu bih pohvalio zbog kulena, jer je pravi gurmanski dodatak. Za nijansu je bolja od prethodne.
OCENA: 5

 

 

Slatka palačinka br. 1
CENA: 75din
SASTAV: "nutela", lešnik, ananas.


Goca: Kako „nutela" miriše! Stvarno je velika, pojedeš jednu i ne treba ti vise ništa. Ipak, više volim palačinke sa „eurokremom", jer je najbolji. „Nutela" mi je malo gorkasta i sudara mi se sa ukusom ananasa, ali su lešnici super.
OCENA: 3


Ognjen: Meni je super i nemojte nšta da me pitate. Čudna kombinacija, ali mi se mnogo sviđa, kao da ananas ublažuje jačinu „nutele". Super je!
OCENA: 5

 

 

Slatka palačinka "pinokio"
CENA: 105 dinara
SASTAV: "nutela", voćna salata, plazma u mleku


Goca: Za moj ukus malo gnječava, više volim kada krcka pod zubima. Ipak, lepša mi je od prethodne.
OCENA: 4

Ognjen: Vrlo je ukusna. Stvarno, pojedeš jednu i završio si posao. Posle ovoga, da bi išta radio, prvo moraš da istrošiš kalorije.
OCENA: 5

 

 

Palačinka sa džemom od jagoda
CENA: 50 dinara
Goca: Džem je odličan, ali je preslatka. Nisam ljubitelj palačinki sa džemom, više volim egzotičnije namaze. OCENA: 3

Ognjen: Ova mi se sad čini nekako siromašna. Volim kada je bogatija, kad ima više različitih namaza.
OCENA: 3

 

 

Palačinka sa medom i orasima
CENA: 70 dinara

Goca: Veoma je jaka i kalorična. Ne bih mogla celu da je pojedem. Volim med i orahe, to je pravi zdravi seljački specijalitet. Ako nekom mladiću devojka donese ovu palačinku, on bi trebalo da se zamisli šta to znači.
Ocena: 2

Ogrnjen: Ovo je ,,srpska osa", odnosno naš odgovor na „špansku mušicu". Da li deluje? Videćmo uskoro. Ali čim stariji kažu da je istina, onda mora daje tako, jer oni to tvrde iz iskustva.
OCENA: 3

 


Palačinka sa šećerom
CENA: 50 dinara

Goca: Imam osećaj da jedem samo šećer. Preslatka je, ne sviđa mi se.
OCENA: 2

Ognjen: Podseća me na detinjstvo. Nikad nisam voleo palačinke sa šećerona i orasima, vise su mi prijale samo sa šećerom. Ipak, radije bih ovakve kombinacije izbegao.
OCENA: 2

 


Palačinka sa „eurokremom", bademom i suvim grožđem
CENA: 65 dinara

Goca: Ma, ovo je kraj sveta! Obožavam „eurokrem", to je najbolji dodatak za palačinke. I bademi krckaju...
OCENA: 5

Ognjen: Dobra je, sviđaju mi se bademi bademi i suvo grožde, ali mi je "nutela" bolja od „eurokrema". Šta da radim kada sam zapadnjački orijentisan, "koka-kola" generacija.
OCENA: 4

 


Palačinka sa „eurokremom", bananom, orasima i kokosom
CENA: 75 dinara

Goca: Ova je odlična, egzotična. Nek ide život, poješću je. Obožavam kokos, stvarno je odlična i drago mi je što je u kombinaciji sa „eurokremom".
OCENA: 5

Ognjen: Odlična je, složio bih se sa Gocom, ali mi je nekako za letnju varijantu. Kokos me podseća na more.
OCENA: 4


Sa „nutelom",  plazmom, bananom i kikirikijem
CENA: 85 dinara

Goca: Izgleda da kod nas palačinkarnice vode računa o srpskoj potenciji. Sve u svemu ova kombinacija je odlična.
OCENA: 5

Ognjen: Evo kikiriki, da bude ovoliki. Odlična je američki fazon, oni uz sve koriste kikiriki, tačnije puter od kikirikija. Ipak, nisam toliki ljubitelj kikirikija, ali mil je mnogo bolja od prethodnih sa „eurokremom".
binacija je odlična. OCENA: 5 Ognjen: Evo kikiriki, (
bude ovoliki. Odlična jc američki fazon, oni uz sve k^ riste kikiriki, tačnije putej od kikirikija. Ipak, nisam to J liki ljubitelj kikirikija, ali mil je mnogo bolja od prethod-| nih sa „eurokremom".
OCENA: 5


Prazna
CENA: 40 dinara

Goca: Volim prazne palačinke, odnosno da na kraju ili pre punjenih palačinki pojedem jednu praznu. Kada ih pravim, dodam malo cimeta i vanilinog šećera. Ova je malo neslana za moj ukus, ali je dobra, mekana, nije kao opanak.
OCENA: 4

Ognjen: Nisam ljubitelj praznih palacinki. Ipak, ova je odlična. Međutim, kada bih imao palačinku, sigurno je ne bih jeo praznu, već bih stavio nešto unutra.
OCENA: 4

 

 

Svi traže slatke palačinke "Radovan Karadžić"

 

 

Teško da u Zemunu postji neko ko nije čuo za palačinkarnicu "Pinokio". Tome je doprinijela dobra lokacija (nalazi se na ulazu u grad), ali još više dobar glas, pa je lokal gotovo svake večeri pod opsadom na stotine gurmana. U "Pinokiju" u šali kažu da, zbog brojnosti mušterija, Ijudi često misle da se tu održava nekakav politički miting, pa zastaju, a onda rijetko mogu da odole dobrom zalogaju. O "Pinokiju" se čulo i izvan Srbije  je preko Rojtersa slika malog drvenog lutka s velikim nosem obišla svijet. Povod je bila vijest da ni bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžic  nije  bio imun na izazov koji se zove palačinka.


- Mušteriju  Karadžića,  odnosno Dragana Dabića, prepoznala je šefica  palačinkarnice Miljka Vranješ nakon što je uhapšen. Kupovao je slanu palačinku "maksi 3" i još neke slatke. "Maksi 3" nije nikakva posebna    palačinka.  U  nju stavljamo šunku, pečenicu, kulen, ajvar, pečurke i kačkavalj. Da li je to on nosio nekome ili je sam jeo, ne znam?! Kasnije su svi  željeli da probaju kakva je to palačinka "maksi 3" koja se dopadala Karadžiću, priča, za "Reviju D", Milan Petrović Mićo, jedan od vlasnika palačinkarnice "Pinokio".

 


KUMOVAO NIKOLIĆ
Ideju da palačinku nazove imenom Radovana Karadžića Mići je dao Bane Nikolić, sin bivšeg radikala, a sada naprednjaka Tomislava Nikolića.


- Nikoliću je ta ideja sinula na utakmici "Partizan"- "Lion". On je trener fudbalskog kluba "Teleoptik" i dugo se poznajemo. Ovo je Zemun i svi se poznajemo, kaže Petrović koji nije odugovlačio već je ime Karadžića uključio u biznis.


- Napravili smo dvije verzije palačinki Radovan Karadžić i obje su slatke. U prvoj su eurokrem, brusnica i indijski orah, a u drugoj nutela, brusnica i indijski orah, objašnjava Petrović. Teško je zaključiti da li se Karadžić može povezati s nekim od sastojaka palačinki koje nose njegovo ime ne samo zbog toga što je važio kao promoter zdrave hrane, a ove poslastice su prava energetska bomba, već i zbog porijekla sastojaka. Moguće je prihvatiti i objašnjenje da je brusnica uvrštena, jer važi za najzdravije voće, a to je bio moto Dabićevog života, ali indijski orah?! Petrović kaže da nije zaštitio patent i recept, pa se sada u svakom domu koji ima malo vještiju domaćicu može konzumirati palačinka s imenom bivšeg  lidera bosanskih Srba.

KUMOVAO NIKOLIĆ
- Ljudi dolaze i pitaju da li imamo slanu palačinku Radovan Karadžić, a kad im objasnimo da ne postoji slana, već samo slatka s tim imenom onda obično uzmu "Maksi 3", iako imamo maksije od jedan do pet, kaže Petrović. Volio bi da Karadzic u Hagu čuje da je jedno njihovo jelo dobilo ime po njemu i da ima gurmanske fanove po Zemunu i Beogradu.

 

- Čuo sam da je Radovanov brat izjavljivao da on nije jeo palačinke. Ne ulazim ja u to da li jeste ili nije, ali on je ipak ovdje dolazio, a to je nama jedino važno. Nijesam se ja za Karadžića zainteresovao tek kad je uhapšen, jer su se u palačinkarnici dugo nalazile fotografije njega i generala Ratka Mladića. Morali smo ih skinuti zbog masnoće koja se stalno taložila na slikama. Ja njih volim, jer sam Bosanac iz Glamoča, a ortak mi je Crnogorac, navodi Petrović. Naravno, ne možemo znati da li je možda Mladić, s promijenjenim ličnim opisom navraćao u "Pinokio", ali Petrović dodaje da ne namjerava da neku palačinku nazove po generalu, jer ne želi da on ikad bude uhapšen.

 


ANA SLEDEĆA
Možda neće biti Mladić, ali gastronomska ponuda "Pinokija" mogla bi uskoro da se proširi na još poneko ime. Najozbiljniji kandidati su teniserka Ana Ivanović, pjevačica Goca Tržan i voditelj Ognjen Amidžić. Ana Ivanović je jednom prilikom izjavila, a novine koje su to prenijele okačene su u izlog palačinkarnice, "da uvijek nakon povratka u Beograd najprije posjeti deku i baku, a onda ode u "Pinokio" na palačinku, jer su tamo "najbolje palačinke na svijetu". Zamislite kolika je XXXL veličina ove poslastice u "Pinokiju" kad ni velika Ana ne može da pojede vise od jedne palačinke?!


- Kad jedna Ana Ivanović koja je proputovala čitav svijet kaže da su naše palačinke najbolje, onda vjerovatno mora da joj se vjeruje. Nama to laska, jer smo smatrali da smo najbolji u ovoj kategoriji samo u Srbiji i Crnoj Gori. Što se tiče Cme Gore, dobro nas tamo poznaju, jer smo držali lokale u Đenovićima i Baošiću, kazao je Petrović na kraju razgovora.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnoost:

.

Napiši komentar

Komentari (7)

  1. Dusan

    Palacinke kod vas sam konzumirao od samog pocetka palacinkarnice Pinokio i stvarno ste bili najbolji, danas sam bio posle par godina i mogu da kazem da niste ni bleda senka palacinkarnice koja ste nekad bili, rade klinke koje ne znaju sta znaci ljubaznost a palacinke kao da su od plastike, iskreno zivite na staroj slavi.

    Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. jovica

    Pinokio palacinkarnica je najbolja u gradu! najukusnije palacinke koje sam ikada probao!

    Ocena komentara: Thumb up 1 Thumb down 0

  3. Marija

    Smesno je da ih samo hvalite jer ima puno propusta, npr. Na tel. za narucivanje se ne javljaju, a kad narucite slanu palacinku u kojoj ima kackavalja ne stave vam da se istopi to cak ni ne moze jer nije takva "politika firme" to je odgovor koji sam dobila

    Ocena komentara: Thumb up 64 Thumb down 7

  4. Aleksa

    Najukusnije palacinke u gradu...

    Ocena komentara: Thumb up 1 Thumb down 2

  5. dalibor

    ZIVEO PINOKIO I RADOVAN!!!

    Ocena komentara: Thumb up 2 Thumb down 0

  6. Maja

    Konacno da im neko napravi pravu reklamu...stvarno su zasluzili.Sve pohvale za vas i naravno za pinokio.

    Ocena komentara: Thumb up 1 Thumb down 0

  7. Ivana

    Najjaci ste...:()

    Ocena komentara: Thumb up 1 Thumb down 1

Preporučite prijatelju