Petak,19.09.2014 09:49:27

 

Ocena: 3.3 od 17 glasa

Dynamic pilates & fitness studio

www.navidiku.rs

Adresa: Nusiceva 10/5, Beograd

Opština: Stari grad

Grad: Beograd

Tel:

Mob: 060/ 5885 546, 064/188 55 46

Web: www.pilatesdynamic.rs

Osnovni proizvodi/usluge: Pilates studio beograd, pilates vezbe beograd, pilates instruktor beograd, anticelulit masaza

DYNAMIC PILATES & FITNESS STUDIO


   
Dynamic pilates i fitnes studio osnovan je kao studio za rekreaciju Pilates metodom uz kombinaciju sa kardio trenažerima. U jednom prijatnom,ambijentu i čistom prostoru vežba se individualno ili u  malim grupama uz stalni nadzor trenera. Najveći broj žena koje vežbaju  u jednom trenutku je četiri. Pored grupnog oblika vežbanja rade se treninzi u paru i treninzi „jedan na jedan“ odnosno individualni treninzi.

U Dynamic pilates metodi vežbanja prednost se daje vežbama koje se izvode na strunjači uz korišćenje rekvizita. Teži se ka tome da se svaki trening učini što  raznovrsnijim, potpunijim i efikasnijim  uz pomoć, malih rekvizita. U Dynamic pilates studiu se koriste  u vežbanju  mala i velika lopta, magični krug, pilates traka, sunđerasti valjak, mali tegici, vijača, gymstick.

Individualni pristup klijentu je osnovno pravilo u vežbanju Pilates metode. Pravilo propisano od internacinalnih Pilates institucija govori kako individualni treninzi ili rad u malim grupama omogućavaju vežbačima veću koncentraciju, kontrolu i preciznost pokreta pri izvođenju vežbi koje su usklađene sa njihovim fizičkim sposobnostima, konstitucijom i kondicijom. Tako da se postižu bolji rezultati u kraćem vremenskom periodu nego kada se vežba u velikim grupnim fitnes programima.


Treninge vodi diplomirani trener fitnesa i sertifikovani trener pilatesa

Pilates metod je sistem vežbi koji ravnomerno razvija telo, koriguje loše držanje, vraća fizičku snagu i snaži duh. Umesto mnogobrojnih ponavljanja istih vežbi, Pilates je više voleo manji broj izvođenja, ali veoma preciznih pokreta, koji zahtevaju kontrolu i formu.

Vežbanjem pilatesa drastično možete promeniti izgled, osećaj i izdržljivost svog tela. Telo se formira na jedan potpuno drugačiji način koji ne podrazumeva agresivne i naporne vežbe i balansira sve grupe mišića na jedan celovit način. Sastoji se iz laganih i kontrolisanih  pokreta. Telo vežba kao jedna celina nema izolovanja mišićnih grupa. Kod pilates vežbi dosta se forsira i polaže na gipkosti i izdžljivosti mišića i celokupnog tela, a posebna pažnja posvećuje se mišićima abdomena i leđa. Ono što je verovatno bilo presudno da pilates postane toliko popularan je to što nije agresivan. Mnoge žene su godinama pokušavale da se naviknu na dinamičan i izuzetno jak tempo aerobika, a većina njih i danas ne uspeva da izdrži napor koji ovaj način vežbanja nosi sa sobom. Pilates je idealan za one koji ne vole da skaču ili trče, a koji žele kondiciju i pokretljivost čitavog tela.. Poboljšava opšte zdravlje, razvija i jača srčani mišić, gradi izdužene mišiće i fleksibilne zglobove, poboljšava pokretljivost čitavog tela, poboljšava povezanost uma i tela i smatra se jednim od najsigurnijih načina vežbanja.

Programi Dynamic studia
  
Individualni program
podrazumeva vežbanje sa trenerom koji vas sve vreme nadgleda i prati.
  
Uključuje testiranje, merenje putem vage koja nam daje parametre o telesnoj težini, o procentma masti i vode u organizmu kao i vrednostima bazalnog metabolizma. Ovaj program obuhvata rad na kardio trenažerima i program vežbanja dynamic  pilates metode.Takođe ukoliko postoji potreba naš nutricionista uradi će vam individualni program ishrane  ili besplatno vas savetovati o pravilnoj ishrani.

Program u paru  podrazumeva da vežbate sa još jednom osobom i vašim trenerom. Trening je prilagođen vašim  mogućnostima  i sposobnostima, ali i mogućnostima i sposobnostima vašeg para.
 
Uključuje testiranje, merenje putem vage koja nam daje parametre o telesnoj težini, o procentma masti i vode u organizmu kao i vrednostima bazalnog metabolizma. Ovaj program obuhvata rad na kardio trenažerima i program vežbanja dynamic  pilates metode.
   
Program u grupi podrazumeva rad u grupi sa jos dve do tri žene i trenerom. Grupa se sastoji od vežbačica koje su približno istih godina, slične konstitucije i sličnih sposobnosti tako da je trening maksimalno prilagođen celoj grupi.  

Light pilates
  je program vežbanja pilates vežbi koje su modifikovane i prilagođene osobama koje imaju preko 50 godina. Može biti individualni, u paru ili grupni trening.
Pilates za trudnice je program vežbanja koji je prilagođen trudnicama. Ovaj program se radi najčešće kao grupni, ali može i u paru ili individualni.

Anticelulit program je kombinacija programa vežbanja, programa ishrane i anticelulit masaže. Uključuje testiranje, merenje putem vage koja nam daje parametre o telesnoj težini, o procentma masti i vode u organizmu kao i vrednostima bazalnog metabolizma. Ovaj program obuhvata rad na kardio trenažerima i program vežbanja dynamic  pilates metode.Takođe ukoliko postoji potreba naš nutricionista uradi će vam individualni program ishrane  ili besplatno vas savetovati o pravilnoj ishrani. Anticelult masaža podrazumeva najmanje 10 vezanih tretmana ručne masaže koju radi profesionalni maser i fizioterapeut.

Pre početka vežbanja preporuka je da se urade neki osnovni lekarski pregledi koji će nam dati uvid u vaše zdravstveno stanje. Trudnice i sve osobe koje nisu se dugo bavile fizičkom aktivnošću, a imaju preko 35 godina bi svakako morale da konsultuju svog lekara pre početka vežbanja.

Anticelulit program

Prema nedavnim istraživanjima celulitom je, u raznim fazama, zahvaćeno oko 85% žena i  treba ga shvatiti ne samo kao estetski već i kao zdravstveni problem. Pojam CELULIT označava estetski problem i ozbiljan zdravstveni poremećaj (posebno stanje vezivnog tkiva) prirodnih funkcija tijela, a s obzirom da nije nužno vezan za debljinu, mogu ga imati i mršave osobe.
 
Uzrokuje ga genetika, hormoni, stres, loša cirkulacija, nedovoljno bavljenje fizičkim aktivnostima, nepravilna ishrana.
   
Celulit je kompleksan problem, pa je stoga i njegovo uklanjanje kompleksno. Uklanjaje celulita je dugotrajan proces, koji zavisi pre svega od istrajnosti i volje osobe koja želi da ga eliminiše ili bar smanji. Niti jedna, do sada poznata metoda, sama po sebi nije  garantovano uspešna, no moguće je značajno smanjiti njegovo spoljašnje izražavanje te usporiti njegovo napredovanje. Vežbanje, masaža, limfna drenaža i promena navika u ishrani uz adekvantan unos tečnosti mogu učiniti da dodje do poboljšanja stanja dela tela zahvaćenim celulitom.U zavisnosti koji je uzrok celulita može se postići i više od poboljšanja postojećeg stanja.

Anticelulit program  koji se radi u dynamic studiu podrazumeva adekvatan program ishrane i vežbanja uz anticelulit masažu.

Samo promena životnih navika koja podrazumeva da fizička aktivnost i pravilna ishrana postanu deo vašeg svakodnevnog života, deo vaše kulture uticaće ne samo da se oslobodite celulita, već i da imate više energije, da se osećate bolje i da budete jednom rečju zdravije.

Masaža


Masaža može da bude terapija, ali i odlična prevencija. Oslobađa telo od napetosti, podstiče cirkulaciju, ublažava stres, bori se protiv nesanice, razgrađuje celulit i stvara harmoniju između duše i tela. Postoje razne vrste masaža. U Dynamic studio se rade sledeće masaže:

RELAKS MASAŽA Često se dešava da osobe koje su pod konstantnim stresom, zbog posla ili određenih životnih okolnosti, nauče da žive u grču. Za njih je napetost uobičajeno stanje duha i tela, pa i ne smatraju da nešto treba da preduzmu. Kad osetimo nemir, potrebu da otputujemo ili na neki drugi način "osvežimo" život, masaža može biti prvi korak ka normalizovanju stanja. Kod muškaraca stres je lociran u lumbalnom delu leđa, a kod žena u predelu vrata, ramena i između lopatica. Antistres masažu treba raditi bar dva puta mesečno.

 ANTICELULIT MASAŽA 
Anticelulit masažu najbolje je otpočeti poslednje dana od menstrualnog ciklusa. Tretman se radi svakodnevno, eventualno svaki drugi dan, jer je u procesu eliminacije celulita neophodno održati kontinuitet. Nakon deset tretmana, pravi se pauza, a po potrebi radi se novi blok. Budući da celulit nije nastao u roku od pet dana, nemoguće ga je odstraniti preko noći. Poboljšana cirkulacija ubrzava proces detoksikacije, te se, zarad očuvanja postignutih rezultata, preporučuje "održavanje" jednom nedeljno.

TAJLANDSKA MASAŽA Da biste poboljšali opšte stanje organizma, oblikovali svoje telo, opustili mišiće, očuvali vitalnost i visok nivo životne energije do poznih godina tu je ova drevna metoda Tradicionalna tajlandska masaža koristi pokrete glađenja, rastezanja i pritiskanja akupresurnih tačaka kao i delovanje energičnim pokretima. Koriste se pritisci različite jačine u kojima učestvuju palčevi, dlanovi, ali se uključuju i podlaktice i laktovi da bi se što dublje delovalo na akupresurne tačke, poboljšala cirkulacija i protok energije u organizmu. U nekim pokretima rastezanja uključuju se čak i kolena. Završetak je obično pokretima glađenja mišića gde terapeut postavlja klijenta u položaj koji će mu najbolje opustiti mišiće.

SPORTSKA MASAŽA je masaža u kojoj se upotrebljavaju specijalni zahvati i pokreti koji imaju za cilj brzu i potpuniju pripremu sportista za trening i brzi i bolji oporavak nakon treninag

Lara Bojanić

Autor programa Dynamic Pilatess

2010 god. diplomirala na visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu.
2004 god. završava kurs za sertifinovanog instruktora  grupnog aerobnih programa kao jedan od najboljih polaznika.
1998 god. diplomirala na Višoj Medicinskoj Školi na smeru Viši Dijetetičar Nutricionista.

Ima završenu školi za roditeljstvo koju je pohađala prilikom prve trudnoće .

Na svojim treninzima posvečuje veliku pažnju pravilnom izvođenju vežbi trudeći se da svakom polazniku omogući da uradi vežbu koja je prilagođena njegovim fizičkim mogućnostima.

Ulica 
Nušićeva 10/5sp/21

Mob: 060 588 55 46


Pogledajte detaljniju ponudu iz kategorije: " Fitnes studiji u Beogradu "

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnoost:

.

Napiši komentar

Komentari (8)

 1. marina

  imate li neki poseban program za trudnice i kada dynamic pilates & fitness studio ima termine za njih?

  Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

  • lara

   Draga Marina U okviru programa za trudnice rade se vezbe koje su prilagodjene tom stanju. Grupe su male do 3 trudnice. Sada smo trenutno u formiranju grupe ako ste zainteresovani javite se na 0605885546 pozdrav od Lare!

   Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. sneza

  sjajni su, stvarno imam samo reci hvale za dynamic pilates & fitness studio

  Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. sladjana

  moram da vas pohvalim, stvarno mi se dopada sve, od programa do treninga, cak i masaza. Dynamic pilates & fitness studio me je bas pozitivno odusevio.

  Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. lara

  GRUPNI TRENINZI U DYNAMIC KLUBU SU 50 EUR I PODRAZUMEVAJU RAD NA KARDIO SPRAVAMA PLUS RAD U SALI SA TRENEROM. POLUINDIVIDUALNI SU 70 EUR A INDIVIDUALNI 120 EUR. KVALITET VEZBANJA JE ZAGARANTOVAN

  Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. tamara

  kolika je grupa za pilates i koji je cenovnik vaseg fitnes kluba

  Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. bilja

  Dynamic pilates & fitness studio Anticelulit program vam je sjajan.

  Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. nevena

  Dynamic pilates & fitness studio odlicni su vam svi programi.

  Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

Preporučite prijatelju